ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε! Νίκη (0-3) του Άρη με θέα την Ευρώπη!

Οι «κιτρινόμαυροι» κυριάρχησαν στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας και πήραν μία εύκολη νίκη (0-3) απέναντι στον Βόλο χάρις στα γκολ των Νταρίντα (27′) – Καμαρά (77′, 80′, πεν) που τους δίνει ξεκάθαρο προβάδισμα ώστε να πάρουν αυτοί το τελευταίο Ευρωπαϊκό εισιτήριο της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Ο Άρης ήξερε τι ήθελε και το πήρε εύκολα. Δεν απειλήθηκε από τον αντίπαλο, άνοιξε το σκορ με υπέροχη ατομική προσπάθεια του Νταρίντα και πήγε το παιχνίδι στα μέτρα του. Στο δεύτερο μέρος οι κιτρινόμαυροι έδωσαν χώρο στο Βόλο, χωρίς όμως οι γηπεδούχοι να γίνουν απειλητικοί. Αντιθέτως οι κιτρινόμαυροι βρήκαν τους χώρους και διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Καμαρά μετά απο εξαιρετική πάσα του Εμπακατά.

Το… κερασάκι στην τούρτα έβαλε και πάλι ο Μαυριτανός επιθετικός ο οποίος δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα, πέναλτι που είχε κερδίσει νωρίτερα ο Καμάτσο.

ΜΕ ΠΙΡΣΜΑΝ ΠΑΡΤΕΝΕΡ ΤΟΥ ΦΑΜΠΙΑΝΟ

Με μια μη αναμενόμενη αλλαγή ξεκίνησε το παιχνίδι ο Άρης. Ο Πίρσμαν πήρε θέση στα στοπερ ως παρτενέρ του Φαμπιάνο, αφού ο Ενκουλού που προοριζόταν να καλύψει τη θέση ταλαιπωρήθηκε απο ίωση τις προηγούμενες ημέρες, κρίθηκε ανέτοιμος και έμεινε στον πάγκο. Κάτω απο την εστία για δεύτερο σερί παιχνίδι ο Κουέστα με τετράδα μπροστά του τους Οντουμπάζιο, Φαμπιάνο, Πίρσμαν και Μαζικού. Αμυντικά χαφ Ετέμπο και Νταμπό, έχοντας μπροστά τους τον Νταρίντα. Στα άκρα της επίθεσης οι Ιτούρμπε και Πάλμα ενώ στην κορυφή επέστρεψε ο Καμαρά που εξέτισε την τιμωρία του.

Ο ΑΡΗΣ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ

Ο Άρης είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων από την αρχή της αναμέτρησης και ο Βόλος αρκέστηκε σε παθητικό ρόλο και δεν κατάφερε να δημιουργήσει φάσεις με τον Κουέστα να είναι κυριολεκτικά ο καλύτερος θεατής ολόκληρου του πρώτου ημιχρόνου.

ΛΙΓΟΣΤΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛΑΡΑ ΝΤΑΡΙΝΤΑ

Το πρώτο ημίχρονο είχε ελάχιστες φάσεις και ήταν όλες για τον Άρη. Στο 13′ μετά απο εκτέλεση κόρνερ, ο Νταμπό πήδηξε μόνος του, η μπάλα πήρε ύψος και πέρασε ψηλά άουτ. Στο 23′ μεγάλη ευκαιρία για τους κιτρινόμαυρους με τον Πάλμα που ξεπέρασε τον Άλχο και πάσαρε ωραία στον Καμαρά με τον δεύτερο να πλασάρει από τ’αριστερά της περιοχής όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και πέρασε άουτ.

Ότι δεν κατάφερε ο Καμαρά, το πέτυχε ο Νταρίντα στο 27΄. Ο Τσέχος υποδέχθηκε πάσα του Πάλμα και εξαπέλυσε υπέροχο σουτ στα όρια της περιοχής καρφώνοντας τη μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Κότνικ για το 0-1.

Οι κιτρινόμαυροι είχαν ευκαιρία και για δεύτερο γκολ στο 43΄με τον Πάλμα. Ο Ονδούριος εκτέλεσε φάουλ έξω απο τη μεγάλη περιοχή του Βόλου, με τον Κότνικ να εκτοξεύεται στη γωνία του και να στέλνει τη μπάλα κόρνερ.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΜΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΧΩΡΟ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ

Διαφορετική ήταν η εικόνα του δεύτερου μέρους. Ο Βόλος πήρε μέτρα στο γήπεδο δίχως όμως να απειλήσει τον Άρη ο οποίος κατέβασε ταχύτητα προκειμένου να κάνει διαχείριση του αγώνα. Οι κιτρινόμαυροι δεν είχαν και την τύχη με το μέρος τους αφού στο 49′ έχασαν τον Οντουμπάζιο ο οποίος αποχώρησε τραυματίας και τη θέση του πήρε ο Εμπακατά.

ΦΡΕΣΚΑΡΙΣΜΑ ΣΤΙΣ ΠΤΕΡΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΕΡΖΗ

Στο 73′ ο Τόλης Τερζής άλλαξε τους δύο ακραίους επιθετικούς του, τους Πάλμα και Ιτούρμπε και στις θέσεις τους πέρασαν οι Καμάτσο και Ματέο Γκαρσία.

ΚΑΘΑΡΙΣΕ Ο ΚΑΜΑΡΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΛΕΠΤΑ

Στο 77 Ο Εμπακατά πάσαρε ωραία στον Μαυριτανό επιθετικό που εκτέλεσε φανταστικά με εξωτερικό φάλτσο τον Κότνικ και έκανε το 0-2 κλειδώνοντας ουσιαστικά το τρίποντο για τους «κιτρινόμαυρους».

Ο Καμαρά όμως δε σταμάτησε εκεί. Δύο λεπτά αργότερα στο 79′ ο Καμάτσο ανετράπη από τον Πίρινεν και ο Ευαγγέλου έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Καμαρά δεν αστόχησε κάνοντας το 0-3 για τους κιτρινόμαυρους.

Οι συνθέσεις:

ΒΟΛΟΣ (Μπράτσος): Κότνικ, Άλχο, Πίρινεν, Σιέλης, Λούνα (67′ Σι), Τσοκάνης, Μπαριέντος (59′ Πιρες), Γκάγκι, Τσιρίνος, Ντέλετιτς, Οτζέκοβιτς

ΑΡΗΣ (Τερζής): Κουέστα, Οντουμπάζιο (49′ Εμπακατά), Φαμπιάνο, Πίρσμαν, Μαζικού, Νταμπό, Ετέμπο, Ιτούρμπε (73΄Ματέο) , Νταρίντα (86′ Χριστοδουλόπουλος), Πάλμα (73′ Καμάτσο), Καμαρά (86′ Γκρέι).

Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών)

Βοηθοί: Ανδρέας Μεϊντάνας (Αχαΐας), Ανδρέας Φωτόπουλος (Αθηνών)

Τέταρτος: Κωνσταντίνος Πιερακκάκης (Αθηνών)

VAR: Σπυρίδων Ζαμπαλάς (Ηπείρου), AVAR: Ράινχαρτ Μπούξμπαουμ (Αν. Αττικής)

To Top