ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Ψηφίδης εφ’ όλης της ύλης: ΠΑΕ, ΚΑΕ, εμπορικοί χώροι, στήριξη κόσμου

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Άρη, Γιάννης Ψηφίδης μίλησε για όλα τα θέματα του Α.Σ.

Το… κουπόνι γεμίζει ακόμα περισσότερο με την έναρξη της Πορτογαλίας και του γαλλικού Σαμπιονά και φυσικά τα καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης και του κόσμου παίζουν μπάλα μόνο στο Foxbet.gr. Διαβάστε τις κορυφαίες αναλύσεις από τους πιο εξειδικευμένους συντάκτες, μαζί με τα καλύτερα και πιο δυνατά προγνωστικά της αγοράς

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον Arena FM 89,4:

Για τα αθλήματα του ερασιτέχνη:

«Έχουμε 27 αθλήματα πέρα από το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο. Υπάρχουν πάρα πολλά άτομα που δουλεύουν στο σύλλογο. Υπάρχουν προπονητές, έφοροι τμημάτων και άλλες πολλές θέσεις. Είμαστε ένας ολόκληρος οργανισμός».

Για τα προβλήματα του Άρη:

Ας πούμε πως ο Άρης είναι ένα βυθισμένο καράβι τα τελευταία χρόνια. Εμείς είμαστε από τον Οκτώβριο εδώ, είμαστε μια σταθερή διοίκηση και κανείς δεν μας έχει αλλάξει. Τον προηγούμενο χρόνο άλλαξε πέντε διοικήσεις η ΠΑΕ και πέντε ο Α.Σ. Μπήκαμε στη διοίκηση των 13ων για να στηρίξουμε το καράβι και να το φέρουμε στην επιφάνεια.

Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο, υπάρχουν δυσκολίες αλλά μπορούμε να φέρουμε το καράβι εκεί που πρέπει. Σε πολλά αθλήματα η ομάδα έχει ανοδική πορεία και κάναμε μια τεράστια προσπάθεια για να μπορέσει να ανέβει ο σύλλογος. Σίγουρα προχωράμε με πολλά τμήματα επιτυχημένα και με πολύ καλή διαδρομή. Αν συνεχίσουμε έτσι η περίοδος 2017-2018 θα είναι εξαιρετικά πετυχημένη και θα έχει επανέλθει ο μεγάλος Άρης του παρελθόντος».

Για τα τμήματα του Άρη:

«Τα περισσότερα τμήματα είναι σε αναπτυξιακή τροχιά. Μόνο το τμήμα του βόλεϊ ανδρών έπεσε κατηγορία, σε όλα τα άλλα είμαστε επιτυχημένοι. Όλα τα αθλήματα και οι ακαδημίες λειτουργούν εξαιρετικά. Έχουμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες του αντρικού βόλεϊ που υποβιβάστηκε στη Α2’».

Για το τμήμα του βόλει αντρών:

«Η Α1’ του βόλεϊ είναι ένα επαγγελματικότατο τμήμα και θέλει υψηλό μπάτζετ. Δεν είχαμε τα χρήματα να στηρίξουμε ένα επαγγελματικό τμήμα. Στους χορηγούς στέλνεις 40 επιστολές για να πάρεις κάτι. Είναι φυσιολογικό να πάρεις τους νέους παίκτες και να πέσει το μπάτζετ. Είναι φυσιολογικό αυτό που έγινε και αν είχε παραμείνει η ομάδα πάλι θα είχε τα ίδια προβλήματα του χρόνου. Πρέπει η ομάδα, πλέον από σωστές δομές, να ανέβει πάλι στην Α1’. Δεν μπορούμε να κάνουμε απίθανα πράγματα. Στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ το 90% των μετοχών ανήκουν σε ιδιώτες. Στο βόλεϊ πραγματικά δεν υπήρχε άλλη λύση».

Για το αν υπάρχει ετοιμότητα στο τμήμα βόλεϊ:

«Είμαστε έτοιμοι στο τμήμα βόλεϊ με πλήρη ομάδα, νέο έφορο, νέο προπονητή και νέο σταφ. Ήμασταν λίγο άτυχοι στη κλήρωση γιατί έχουμε να κάνουμε 6-7 δαπανηρά ταξίδια. Θα κάνουμε μια κοινή επιστολή με τα άλλα σωματεία στην ομοσπονδία για να βρεθεί το λάθος στη κλήρωση. Αυτά τα λάθη πρέπει κάποιος να τα πληρώσει. Δεν γίνεται να πληρώνεις 15.000 – 20.000 ευρώ για 6-7 ταξίδια. Πιστεύω πως κάτι θα πετύχουμε».

Για το στάδιο που βρίσκεται ο προγραμματισμός του συλλόγου:

«Οι εγγραφές γίνονται αυτές τις μέρες. Μερικά τμήματα ξεκινάνε τέλος Αυγούστου και παρακαλούμε όσους θέλουν να φέρουν τα παιδιά τους να το κάνουν τώρα. Όλα τα τμήματα των ακαδημιών λειτουργούν εξαιρετικά. Σε ένα καμπ μας ήρθαν 120 παιδάκια ενώ περιμέναμε πολύ λιγότερα και πήγε υπέροχα. Όπου λειτουργούν ακαδημίες είμαστε  σε εξαιρετική κατάσταση. Υπάρχουν τμήματα όπως το βόλεϊ των κοριτσιών και τα κορίτσια του μπάσκετ που συμμετέχουν πλέον σε πολύ σπουδαία πρωταθλήματα, στην Α1’. Το γυμναστήριο μας είναι από τα καλύτερα στη πόλη ενώ και η πισίνα μας είναι από τις πολύ καλές. Φέτος, ήταν πολλές οι επιτυχίες. Πήραμε το πρωτάθλημα στο μπάσκετ με αμαξίδια ενώ μου έκανε εντύπωση και η εξέλιξη του τμήματος σκάκι»!

Για τα τμήματα που είναι πιο αδύναμα:

Υπάρχουν κάποια τμήματα όπως το μπέιζμπολ, το χόκεϊ και η ξιφασκία. Οι ομοσπονδίες από την Αθήνα δεν είναι καλές και αυτά τα αθλήματα είναι πιο αδύναμα».

Για την συνεργασία με ΠΑΕ και ΚΑΕ:

«Υπάρχει πολύ καλή αρμονία και με το ποδόσφαιρο και με το μπάσκετ. Είμαστε μέτοχοι 10% και στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ βάση του αθλητικού νόμου. Η οργάνωση μας είναι κοινή γιατί ξεκινάμε από μικρές ηλικίες. Πρέπει να έχουμε αρμονική σχέση με τις διοικήσεις των Ανωνύμων Εταιρειών και προχωράμε για το καλύτερο. Ο Α.Σ κάνει την παραγωγή των ταλέντων και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Είναι πολύ καλό που λειτουργούμε αρμονικά και μαζί. Επίσης, θέλω να ανακοινώσω πως το ποδοσφαιρικό τμήμα αναλαμβάνει την εξέλιξη των παιδιών από την ηλικία 15 και άνω. Έτσι πρέπει να λειτουργούμε».

Για τις ακαδημίες του μπάσκετ:

«Υπάρχει ένα συμφωνητικό που υπαγορεύει ακριβώς πως θα λειτουργήσουν οι ακαδημίες του μπάσκετ. Υπάρχουν συγκεκριμένοι όροι και συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Είναι ένα ειδικό συμφωνητικό που έχει υπογραφεί».

 Για την ΚΑΕ Άρης:

«Εμείς όταν αναλάβαμε βρήκαμε την διοίκηση του κ. Λάσκαρη στη ΚΑΕ και είχε αναβαθμιστεί η κατάσταση. Συνεργαζόμαστε πολύ σωστά και έτσι θα συνεχίσουμε. Το συμβούλιο του Α.Σ Άρης παίρνει τα χρήματα που πρέπει και δεν αποτελεί αυτό κάποια χάρη. Παρόλα αυτά ο Α.Σ πήρε πολύ περισσότερα από την ΚΑΕ από ότι έπαιρνε τα προηγούμενα χρόνια».

Για την προέλευση του κόσμου στο Κλέανθης Βικελίδης:

Πριν τέσσερα χρόνια υπήρξα πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης. Εκείνη την χρονιά βρισκόμασταν στη Σούπερ Λιγκ και ήμασταν τέταρτοι στη χώρα σε σύνολο, σε εισιτήρια. Αυτό δεν συμβαίνει πλέον. Καταλαβαίνουμε όλοι ότι αυτό οφείλεται στη πτώση της ομάδας. Η άνοδος στη Φούτμπολ Λιγκ θα ανεβάσει πολύ αυτό το νούμερο και όταν ανεβούμε στη Σούπερ Λιγκ θα επιστρέψουμε και πάλι στα νούμερα μας. Ποδοσφαιρικά το γήπεδό μας είναι ένα από τα καλύτερα στα χώρα».

Για τους εμπορικούς χώρους του Κλεάνθης Βικελίδης:

«Το πρώτο που κάναμε ήταν η έξωση στη παλιά Άρης Εμπορική. Αρχικά δε νοικιάσαμε τα μαγαζιά αλλά περιμέναμε τον νέο επενδυτή, να μιλήσει μαζί μας, να μας πει τα όνειρα του και το πλάνο του. Αυτή την στιγμή είμαστε στην ενοικίαση αυτών των χώρων και στην εξέλιξή τους.  Κάναμε υπομονή να υπάρξει ένας επενδυτής, περιμένουμε από μέρα σε μέρα την ολοκλήρωση της νέας διοίκησης και μετά θα μπορούμε να εξελίξουμε όλες τις θέσεις στο γήπεδο του Άρη. Επίσης, μπορέσαμε να τεκμηριώσουμε το θέμα όλων των συμβολαίων που υπήρχαν. Από μέρα σε μέρα περιμένουμε να εγκριθεί η νέα Ανώνυμη Εταιρεία».

Για την πενταμελή επιτροπή που «έτρεξε» την ομάδα:

«Δεν είχα κανένα φόβο. Κάναμε μια εξαιρετική γενική Συνέλευση και η πενταμελής επιτροπή έκανε ένα θαύμα και σε τέσσερις εργάσιμες μέρες λειτούργησε με υπέροχο τρόπο και ο φάκελος ήταν στα χέρια του ΓΕΜΗ».

Για τα εικονικά τιμολόγια:

«Θα μάθουμε πολλά από αυτή την διαδικασία γιατί υπάρχουν πολλά δικαστήρια. Θα υπάρξει μια μεγάλη οικονομική ανάσα μόλις τελειώσει αυτή η υπόθεση.  Πιστεύω στις αρχές Οκτωβρίου».

Για ΔΕΗ και φυσικό αέριο:

«Με το αέριο είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση ενώ με την ΔΕΗ είναι πιο δύσκολα τα πράγματα. Υπόσχομαι πως θα ρυθμίσουμε και τα δύο γιατί έτσι πρέπει να κάνουμε στην ομάδα».

Για το αν αντέχει να συνεχίσει το έργο του:

«Έκλεισα τα 70, δεν ξέρω τι ξημερώνει αύριο. Είμαι στην Αρειανή οικογένεια και εύχομαι να αντέξω. Τα πράγματα σίγουρα είναι δύσκολα».

Για τον στόχο του:

«Προχωράμε πολύ σωστά καθώς έχουμε υγεία και στο μπάσκετ και στα τμήματα βόλεϊ».

Για το γεγονός πως ίσχυσε ο νόμος στη περίπτωση του Άρη:

«Εγώ θυμάμαι ότι σωστά πτωχεύσαμε με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης. Ο Άρης βάδισε σύμφωνα με τους νόμους και τα προστάγματα των νόμων. Κινηθήκαμε όλοι σε ένα πλαίσιο νόμων. Νόμιμα φτάσαμε σε αυτό το σημείο και νόμιμα θα συνεχίσουμε. Ο Άρης δεν έκανε τίποτα παράνομο ούτε ζήτησε κάποια εξαίρεση. Είναι γεγονός πως δεν αδικήθηκε ο Άρης. Έγινε το σωστό».

Για το μήνυμα που θέλει να στείλει στον κόσμο του Άρη:

«Θέλω να πω σε όλους τους Αρειανούς να επανέλθουν στο γήπεδο. Οι τιμές είναι προσαρμοσμένες στις δυσκολίες της κοινωνίας. Τους προσκαλώ να είναι δίπλα μας».

To Top