Ψηφίδης: “Μια τεράστια συγνώμη στους οπαδούς” και λάβρος κατά Σκόρδα: “Είναι απίθανος, λέει συνεχώς ψέματα”

Λάβρος κατά του Λάμπρου Σκόρδα εμφανίστηκε ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιάννης Ψηφίδης που δημόσια ζήτησε “μια τεράστια συγνώμη” από τους οπαδούς του Άρη για όσα είχε δηλώσει πριν αποχωρήσει από την θέση του μερικούς μήνες πριν.

Ο κ. Ψηφίδης σε δηλώσεις που έκανε στον “Αρένα” τόνισε: “Είμαι ανήσυχος λίγο, γιατί είμαστε εν όψει εκλογών. Νομίζω πως δε περπατήσαμε σε σωστές γραμμές, πάντως, στη Γ.Σ. της Κ.Μ.Α. Πήγαμε για τον Άρη μας, αλλά δεν ήταν καλή η διαδικασία. Τα ψηφοδέλτια που κατατέθηκαν θα πρέπει να υλοποιήσουν ό,τι υπόσχονται μέσα σε αυτά και, σίγουρα, όσα απαιτούνται για να λειτουργήσει κανονικά την επόμενη σεζόν η ομάδα.

Κάποιο ψηφοδέλτιο έχει ανθρώπους αδύναμους να βοηθήσουν. Βγήκε ο “θεός”, ο κ. Σκόρδας και είπε “εγώ θα διοικήσω”. Μόνο αυτός μπορεί, κατά τη γνώμη του. Κατ’ εμέ, θα έπρεπε η Κ.Μ.Α. ως μεγαλομέτοχος να εκλέξει αυτή μια διοίκηση, αποτελούμενη από τους καταλληλότερους”.

Για την επενδυτική προσπάθεια του κ. Αβάνογλου αλλά και την ανετοιμότητα του Άρη ως προς τον ερχομό ενός επενδυτή: “Έκανε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια ο κ. Αβάνογλου, αλλά δεν μπόρεσε να μας παρουσιάσει έστω ένα χαρτί από αυτό τον επενδυτή. Είναι πολύ δύσκολο να γίνει μια τέτοια επένδυση στον Άρη. Εκτιμώ, πως επειδή έχω εργαστεί κιόλας για μήνες μέσα στην ΠΑΕ, δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να έρθει ένας επενδυτής, να περάσουμε δηλαδή σε αυτό το επίπεδο”.

Για τον Λάμπρο Σκόρδα και τις αφοριστικές δηλώσεις του όσον αφορά την προσπάθεια υπαγωγής της ΠΑΕ στο “99″: “Έχω βαρεθεί αυτός ο απίθανος ο Σκόρδας να λέει ψέματα συνεχώς. Kατά συρροήν. Να αρχίσω από πού; Να σας πω για το άρθρο 99; Που έβγαινε μέσα στο Μάρτιο και έλεγε πως είναι φαιδρή η οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ, πως είνια αστεία η αίτηση για την υπαγωγή, πως δεν έχουμε καμία τύχη, πως είναι κατάπτυστη η ενέργειά μας; Αστειεύεστε; Φτάνει πια! Δεν κατάλαβα ποια ήταν η εκπληκτική ιδέα που είχε; Που είπε να υπαχθούμε στον πτωχευτικό κώδικα; Το άρθρο 99 τί είναι;

Πρέπει κάποιος να βγει να του πει πως ήταν απαράδεκτο αυτό που έκανε. Το γεγονός δηλαδή ότι είχαμε 12/4 το δικαστήριο για το άρθρο 99, αυτό το σοβαρότατο δικαστήριο για τον Άρη μας κι αυτός δεν παρέστη! Με την αλληλογραφία για παροχή άδειας στο νομικό μας τιμ για την παρουσία στο δικαστήριο εκείνη τη μέρα και την αποδεχόταν και την επόμενη μέρα την αναιρούσε; Ποιος θα βγει να τα πει αυτά τα κατάπτυστα στον κύριο αυτό;”

Για την τελευταία εκδίκαση της αίτησης υπαγωγής της ΠΑΕ Άρης στον πτωχευτικό κώδικα και τη δική του παρουσία: “Θα σας πω κάτι. Μου είπε ο κ. Αργυριάδης πως θα με χρησιμοποιήσει ως μάρτυρα στο δικαστήριο. Καθόμουν 55 λεπτά συνεχόμενα μπροστά σε 5 κυρίες, για τον Άρη μας, τη σωτηρία του. Ζήτησα από την πρόεδρο του δικαστηρίου να πω κάτι. Μου λέει “Γιατί όχι;”. Και τη λέω “Σεβαστείτε τον Άρη μας, που του χρόνου κλείνει 100 χρόνια ζωής, το στολίδι της πόλης, τον αυτοκράτορα του ευρωπαϊκού μπάσκετ, να γιορτάσουμε όπως μας αξίζει και θέλουμε τα γενέθλια του συλλόγου” και μου λέει “Λυπάμαι που είστε στη διοίκηση μόνο 4 μήνες στη διοίκηση. Μας συγκινήσατε”.

Για το αν η ΕΠΟ προβάλλει εμπόδια όσον αφορά την υπαγωγή στο άρθρο 99: “Η ΕΠΟ έχει το αυτοδιοίκητο της και θα το υπερασπιστεί, αυτό είναι σίγουρο. Εμείς κάναμε 4 συνελεύσεις στην Αθήνα, με τον κ. Γρόλλιο. Τους είπαμε  “Μη μας κολλάτε πολύ, έχουμε απόφαση δικαστηρίου”. Μας περίμεναν από πίσω ομάδες όπως η ΑΕΚ, ο ΠΑΟ, ο Πανιώνιος με εφάμμιλα οικονομικά προβλήματα. Τα πολιτικά δικαστήρια, όμως, είναι ανώτερα από όλα τα άλλα δικαστήρια.

Για τις αναβολές στις υποθέσεις παικτών που πέτυχε ο Χρήστος Γρόλλιος αλλά και την αρνητική θέση του Άρη για εξόφληση προς τους παίκτες σε 45 δόσεις: “Επίσης, ο κ. Γρόλλιος, καλά να είναι ο άνθρωπος, έκανε ανά δύο εβδομάδες ταξίδια στην Αθήνα ώστε να πετύχει αναβολές των δικαστηρίων που αφορούσαν τις οφειλές μας σε παίκτες. Μέσα σε αυτή τη συζήτηση που κάναμε από το Δεκέμβριο, με τη Σούπερ Λιγκ και την ΕΠΟ, τους ξεκαθαρίσαμε πως δεν συμφέρει τον Άρη το μνημόνιο της ΕΠΟ με τις 45 δόσεις”.

Για την υποψηφιότητα του Λάμπρου Σκόρδα: “Είναι ξεκάθαρο, δεν πρέπει να συμπεριλαμβάνονται στη νέα διοίκηση άνθρωποι από προηγούμενες διοικήσεις, που είναι υπό τον έλεγχο από τη ΝΕΧΙΑ. Δεν έχω κάτι μαζί του, 15 λεπτά μίλησα μαζί του. Και μου μίλησε με πολύ άσχημα λόγια. Στην Γ.Σ. με αποκάλεσε… “εξατμισά”. Άλλον είπε πως “έχεις μια εταιρία με 30 υπαλλήλους”. Δεν πρέπει να επιτρέπουμε να συμμετέχει στις εκλογές αυτοί οι άνθρωποι”.

Για το γεγονός πως δεν μπόρεσε να μιλήσει στη Γ.Σ. της Κ.Μ.Α. αλλά και τη δήλωση που είχε κάνει για τους οπαδούς της ομάδας: “Το περιβάλλον δε με υποδέχθηκε όπως ήθελα και έφυγα από το βήμα. Δεν πιστεύω πως έχει να κάνει με τις δηλώσεις μου για τους οπαδούς. Μπορεί και να έχετε δίκιο όμως. Εγώ τότε που είχα δηλώσει πως “οι οπαδοί του Άρη είναι οι χειρότεροι στην Ελλάδα”, ήμουν εκνευρισμένος εκείνες τις ημέρες και εννοούσα πως ήταν οι χειρότεροι οπαδοί όσον αφορά τα πρόστιμα, διότι ήμασταν με 1.000 ευρώ στα ταμεία και αυτοί έκαναν κάθε εβδομάδα επεισόδια που έφερναν πρόστιμα.

Μέσα από αυτή την εκπομπή, θέλω να ζητήσω μία τεράστια συγνώμη από όλους τους οπαδούς του Άρη, γιατί μπορούσα να εκφραστώ με άλλο τρόπο. Εκφράστηκα με λάθος τρόπο κι επειδή και εγώ την ίδια αρειανή καρδιά και αγάπη έχω, ζητάω συγνώμη. Το έκανα για τα οικονομικά, καιγόμασταν εκείνες τις ώρες. Θα πρέπει αυτά τα παιδιά, να διαχωρίσουν τους ανθρώπους και να καταλάβουν ποιοι μπορούν να τους εκπροσωπούν επάξια.

Εγώ τους είχα πει πως κάθε δεύτερη-τρίτη μέρα, μετά τα παιχνίδια στο Βικελίδης, να μου κάνουν προτάσεις για ζητήματα και πράγματα που θέλουν να αλλάξουμε και εγώ τα μετέφερα στο δ.σ. Καταλαβαίνω το οπαδικό κίνημα και τους ζητώ και πάλι συγνώμη για την έκφραση που χρησιμοποίησα, ξαναλέω πως ήταν λάθος”.

Για τα χρέη του Άρη προς παίκτες και πιστωτές και τα χρήματα που απαιτούνται ανά σζεόν ώστε ξοφλήσει ο Άρης: “Οι υποχρεώσεις προς τους παίκτες είναι 10.800.000 και τα δεδουλευμένα 5 εκ. Με 1.500.000 το χρόνο σε βάθος 4 ετών, συνολικώς 6 εκ. ευρό , “καθαρίσαμε”. Σε πιστωτές χρωστάμε 5.500.000 ευρό, μέχρι 60 μήνες μπορεί να τα διευθετήσει η ΠΑΕ, πράγμα που σημαίνει 625.000 το μήνα”.

Και συνέχισε, λέγοντας: “Το λογιστήριο δεν ήθελε να το παραλάβει από εμένα ο κ. Σκόρδας. Όταν ήρθε διοίκηση μετά από μένα, έδιωξε τον λογιστή που είχαμε και έβαλε έναν που δεν είχε καν ένα πτυχίο. Θα μας κουφάνει εντελώς ο Σκόρδας. Μέσα σε δύο μέρες πρόλαβε να συγκεντρώσει όλα τα έγγραφα και να τα παραδώσει; Από τα 14 θέματα που του ζητήθηκαν, παρέδωσε το 1. Είναι δυνατόν; Δεν έδωσε τίποτα, μόνο τις καρτέλες με  τις υποχρεώσεις προς τους παίκτες”.

Για τα έσοδα που είχε φέτος ο Άρης, τα έσοδα που μπορεί να αποφέρει η γιορτή για τα 100 χρόνια του συλλόγου αλλά και το μπάτζετ της φετινής σεζόν: “Φέτος, ο Άρης ήταν σε σημείο να διαχειρίζεται έσοδα ύψους 6 εκ. ευρό, ενώ οι ετήσιες υποχρεώσεις του φτάνουν στα 3,3 εκ. Αυτά περιμένουν οι κ. Σκόρδας και Ηλιάδης. Εγώ, μετά το παιχνίδι με τον Πανθρακικό, είχα ραντεβού με όλους τους άλλους προέδρους τμημάτων του Άρη για τη γιορτή των 100 χρόνων. Η γιορτή αυτή μπορεί να φέρει 2 εκ. ευρό και παραπάνω. Πρέπει να βρούμε έναν σούπερ χορηγό γι’ αυτή την εκδήλωση, μπορεί να αποφέρει πολλά έσοδα.

Τη φετινή σεζόν ο Άρης είχε 2,1 εκ. ευρό και κάτι τηλεοπτικά, 1,4 εκ. από τον ΟΠΑΠ και την επόμενη σεζόν θα προσπαθήσουμε και ίσως να έχουμε περισσότερα. Μαζί με όλα τα εμπορικά και πάει λέγοντας, άνετα έχει 6 εκ. έσοδα ο Άρης. Το μπάτζετ της φετινής σεζόν ήταν γύρω στο 1,3-1,5 εκ.”.

Τέλος, για το αν θα πάει να ψηφίσει, ποιον θα στηρίξει αλλά και την διοικητική λύση που έπρεπε να δώσουν η Κ.Μ.Α. και ο Α.Σ. Άρης: “Βεβαίως και θα πάω να ψηφίσω, με υποχρεώνει η αρειανή καρδιά μου. Ποιον να ψηφίσω; Τον κ. Ηλιάδη. Δεν έχει πει ψέματα μέχρι στιγμής. Ασχέτως, που για μένα, έπρεπε οι δύο μεγαλομέτοχοι, ο Α.Σ. Άρης και η Κ.Μ.Α. να βάλουν το κεφάλι κάτω και να βρουν τους σωστούς ανθρώπους που θα διοικήσουν τον Άρη στην επόμενη μέρα του.

 

To Top