Ψηφοφορία και ένταση στη Σούπερ λίγκα για τις αδειοδοτήσεις – Τι ψήφισε ο Άρης

Την απόφαση πρώτα να γίνουν τα πλέι οφ και μετά να αδειοδοτηθούν οι ομάδες πήρε κατά πλειοψηφία το ΔΣ της Σούπερ Λίγκας.

Υπέρ της πρότασης που τελικά υπερψηφίστηκε ψήφισαν οι ΠΑΕ Άρης, Βέροια, Κέρκυρα, Λεβαδειακός, Ολυμπιακός, ΟΦΗ, ΠΑΟΚ, Πανθρακικός, Πανιώνιος και ΠΑΣ Γιάννινα. Κατά ψήφισαν οι ΠΑΕ Αστέρας Τρ., Ατρόμητος και Ξάνθη.

Λευκή ψήφο έριξε ο Παναθηναϊκός.

Η ΑΕΚ δεν είχε εκπρόσωπο, ενώ ο εκπρόσωπος του Πλατανιά δεν είχε δικαίωμα ψήφου.

Επικράτησε η λογική ότι η ομάδες πρέπει να επιβραβευθούν για τη βαθμολογική τους θέση.

Από την άλλη πλευρά ειπώθηκε ότι δεν είναι δυνατό να παίρνουν μέρος στα πλέι οφ ομάδες που δεν δικαιούνται να παίξουν λόγω μη αδειοδότησης.

Πάντως στην ίδια απόφαση είχε καταλήξει η Σούπερ Λίγκα και πέρυσι.

Ένταση για το θέμα υπήρξε ανάμεσα στους εκπροσώπους του Παναθηναϊκού και του Ατρόμητου.

Το κύπελλο

Όσον αφορά τις ημερομηνίες έναρξης των πλέι οφ σε σχέση με τη διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου, η ΕΠΟ είναι αμετακίνητη και η 11η Μαϊου ως ημερομηνία τέλεσης του τελικού κυπέλλου δεν αλλάζει. Ως εκ τουτού αυτό που θα συζητήσει η Σούπερ Λίγκα με την ομοσπονδία και την αστυνομία θα είναι αν μπορεί να διεξάγει αγωνιστική πλέι οφ την Πρωτομαγιά που είναι και Μεγάλη Τετάρτη.

Η ανακοίνωση της Super League

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League κατά τη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1. Ώπως αναφορικά με τις ημερομηνίες διεξαγωγής των Play Off και δεδομένου ότι αυτές συνδέονται με τις ημερομηνίες διεξαγωγής των Ημιτελικών και του Τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας, το θέμα να συζητηθεί άμεσα με την ΕΠΟ για την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης.

2. Όπως οι αποφάσεις επί της διαδικασίας αδειοδότησης ΕΠΟ να ανακοινωθούν μετά την ολοκλήρωση των Play Off.

3. Όπως υλοποιηθεί το πρόγραμμα εταρικής κοινωνικής ευθύνης, όπως αυτό διαμορφώθηκε το Φεβρουάριο και αποφασίστηκε ομόφωνα, μεταξύ των οποίων και η εφαρμογή ενός πιλοτικού προγράμματος ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το Fair Play, το πλαίσιο του οποίου αναλύεται σε ξεχωριστή ανακοίνωση.

Πηγή: soccerplus.gr

To Top