Ψυχιατρικά τεστ στον Πιστόριους, αναβολή στη δίκη του

Ο Όσκαρ Πιστόριους θα υποβληθεί σε ψυχιατρική αξιολόγηση από την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με απόφαση του δικαστηρίου, ενώ αναβλήθηκε για τις 30 Ιουνίου η δίκη του.

Ο δικαστής μετά από κατάθεση ενός ψυχιάτρου πως ο δράστης πάσχει από αγχώδη διαταραχή διέταξε να αξιολογηθεί η ψυχιατρική κατάσταση του Νοτιοαφρικανού παραολυμπιονίκη και θα εισαχθεί την επόμενη εβδομάδα σε ειδική κλινική για τα απαραίτητα τεστ.

Τα αποτελέσματά τους θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην ετυμηγορία του δικαστηρίου, αφού αν αποδειχτεί πως ο Πιστόριους είναι ψυχικά διαταραγμένος πιθανώς να αποφύγει την καταδίκη για δολοφονία εκ προθέσεως. Η πλευρά του αθλητή προσπαθεί να πετύχει τη μικρότερη δυνατή ποινή ισχυριζόμενη πως επρόκειτο για ατύχημα καθώς πέρασε τη σύντροφό του για διαρρήκτη.

Η αξιολόγηση του Πιστόριους θα αρχίσει στις 26 Μαΐου σε κλινική της Πρετόρια και μπορεί να διαρκέσει μέχρι και ένα μήνα. Θα πρέπει να παρουσιάζεται τις καθημερινές στις 9:00 και θα αξιολογείται από ένα πάνελ τεσσάρων γιατρών μέχρι το μεσημέρι.

To Top