ΜΠΑΣΚΕΤ

Ψυχολογία νικητή, χημεία, προσωπικότητα, ελληνική καρδιά τα βασικά “θέλω” του Καμπερίδη

Παρά την αβεβαιότητα για την “επόμενη μέρα” όλης της ανθρωπότητας και φυσικά του αθλητισμού, οι σκέψεις, οι επιθυμίες και τα σχέδια επί χάρτου, είναι σε καθημερινή βάση για τον μπασκετικό Άρη και τους συνεργάτες του.

Ο Σάββας Καμπερίδης αποτελεί τον βασικό υποψήφιο για να είναι ο προπονητής της ομάδας και τη νέα σεζόν, όπως μπορεί κάποιος στην παρούσα φάση να προβλέψει. Το ξέρει και ο ίδιος και λειτουργεί σ’ ένα πλάνο για τον Άρη της νέας περιόδου, όποτε αυτή δρομολογηθεί.

Η τωρινή διοίκηση του Άρη δείχνει πως θα εμπιστευτεί τη θέση του προπονητή ξανά στον Καμπερίδη, δίνοντάς του παράλληλα την ευκαιρία να δημιουργήσει (από την αρχή) την ομάδα που εκείνος θέλει και με τους παίκτες (ξανά στο μέτρο του δυνατού) που επιθυμεί. Και όλα αυτά με το ban να εξακολουθεί να βαραίνει τις πλάτες της ΚΑΕ Άρης, αποτελώντας ένα σημαντικό εμπόδιο στο «χτίσιμο» του ρόστερ.

Μέσα από αυτό το πρίσμα, ο Έλληνας τεχνικός έχει ξεκαθαρίσει στο μυαλό και στα πλάνα του, μια ομάδα που θα έχει κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Τα βασικά;

Ψυχολογία νικητή, χημεία, παίκτες με προσωπικότητα και -από την στιγμή που τα πλάνα “μιλούν” για έντονο ελληνικό στοιχείο- με ελληνική “καρδιά” που θα γνωρίζουν την φανέλα ποιας ομάδας θα φορούν και ποιος είναι ο κόσμος της.

Στόχος του Καμπερίδη είναι να ενισχυθεί ο Άρης με Έλληνες παίκτες που θα μπορούν ενδεχομένως να πρωταγωνιστούν στο παιχνίδι της ομάδας κάτι που έλειψε φέτος. Πέραν του Λευτέρη Μποχωρίδη, ο Άρης δεν πήρε ιδιαίτερες βοήθειες στο επιθετικό κομμάτι από άλλους Έλληνες παίκτες, με τους Δημήτρη Φλιώνη και Διαμαντή Σλαφτσάκη να ακολουθούν.

Ωστόσο, στη φετινή σεζόν ο Άρης είχε και ένα κέρδος και αυτό αφορά στη χρησιμοποίηση του 18χρονου Γιάννη Σιδηροηλία, ο οποίος αγωνίστηκε σε δέκα παιχνίδια, βγάζοντας πάθος και δείχνοντας πως μπορεί να προσφέρει ακόμα περισσότερο στη συνέχεια.

To Top