ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ψυχρολουσία στο α΄ημίχρονο, πάλεψε για την ολική ανατροπή ο Άρης (2-2), την άφησε στη μέση…

Μετά από ένα πρώτο ημίχρονο… τρικυμία μεσοαμυντικά, στο οποίο ο Άρης βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-2 από τον ΠΑΣ Γιάννινα, αντέδρασε στο β΄μέρος, μείωσε με τον Φετφατζίδη στο 48΄και ισοφάρισε με τον Ματίγια στο 67΄! Οι παίκτες του Άκη Μάντζιου (στο ντεμπούτο του στον κιτρινόμαυρο πάγκο) προσπάθησαν για την ολική ανατροπή, αλλά δεν τα κατάφεραν, με το 2-2 να μένει μέχρι το τέλος. Πρώτη απώλεια βαθμών για τον Άρη, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Super League 1. 

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ…

Ο Άκης Μάντζιος παρέταξε τον Άρη με 4-2-3-1. Στο τέρμα ο Κουέστα, δεξιά ο Ροζ, αριστερά ο Γκάνεα και στόπερ οι Ντάτκοβιτς-Δεληζήσης. Στα χαφ οι Ματίγια και Σάσα, με τον Λόπεθ κορυφή και πίσω του, δεξιά τον Φετφατζίδη, αριστερά τον Γκάμα και 10άρι τον Μπερτόγλιο.

Με 4-2-3-1 και ο ΠΑΣ. Στο τέρμα ο Χουτεσιώτης, στόπερ οι Παντελάκης-Εραμούσπε. Δεξί μπακ ο Σάλιακας, αριστερά ο Πίρσμαν. Στα χαφ ο Σιόντης με τον Καρτάλη. Νάουμετς πίσω από τον Λέο, δεξιά ο Κριζμάν, αριστερά ο Παμλίδης.

ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε το παιχνίδι για τον Άρη, καθώς βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, δεχόμενος δύο γκολ μέχρι το 22΄. Παράλληλα, κάθε επιθετική προσπάθεια των κιτρινόμαυρων, δεν κατέληξε στα δίχτυα των φιλοξενούμενων.

Οι Ηπειρώτες ήταν περισσότερο ορεξάτοι, προειδοποίησαν δύο φορές, ο Άρης δεν αντέδρασε και στο 15΄, ήρθε το 0-1. Ο Νάουμετς βρήκε χώρο εκτός μεγάλης περιοχής από τον άξονα, έκανε το δυνατό σουτ και παρά την προσπάθεια του Κουέστα η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν. Στο 17΄, το σουτ του Γκάμα κόντραρε, με τον γκολκίπερ του ΠΑΣ να μπλοκάρει. Η σημαντικότερη ευκαιρία στο 19΄ με τον Φετφατζίδη σχεδόν από το πέναλτι να πλασάρει και ο Χουτεσιώτης να απομακρύνει εξαιρετικά! Απευθείας χτύπημα φάουλ του Ματίγια, στο 20΄, ελάχιστα έξω από την μεγάλη περιοχή αριστερά, η μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του ΠΑΣ!

Και σαν να μην έφτανε αυτό, στο 22΄ο ΠΑΣ πέτυχε και δεύτερο γκολ. Κόρνερ από τα δεξιά, στο δεύτερο δοκάρι, κακή έξοδος του Κουέστα, κεφαλιά γύρισμα από παίκτη του ΠΑΣ και ο Παντελάκης σε κενή εστία, απλά την έστειλε στα δίχτυα για το 0-2.

ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ

Φάση διαρκείας για τον Άρη στο 24΄, που την έφερε δύο φορές με τον Φέτφα στην μεγάλη περιοχή από τα δεξιά, δεν μπόρεσε κανείς να την σπρώξει στα δίχτυα! Στην κίνηση σουτ του Ροζ με το δεξί, λίγο έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του ΠΑΣ στο 29΄.

Διπλή ευκαιρία για τον Άρη με τον Μπερτόγλιο στο 35΄, απομάκρυνε άμυνα και Χουτεσιώτης, σε ισάριθμα γυρίσματα του Αργεντινού από τα αριστερά.

Τελευταία ευκαιρία αυτή με το απευθείας χτύπημα φάουλ του Γκάμα στο 45΄, λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα έξω από την εστία του Χουτεσιώτη, στην γωνία που κάλυπτε.

Κάκιστος μεσοαμυντικά ο Άρης, με εξαίρεση τον Σάσα, κάτω από την βάση όλοι οι υπόλοιποι. Επιθετικά, ο μόνος που ξεχώρισε ήταν ο Μπερτόγλιο, για την διάθεση και τα τρεξίματά του.

ΜΕΙΩΣΕ ΜΕ ΦΕΤΦΑ, ΙΣΟΦΑΡΙΣΕ ΜΕ ΜΑΤΙΓΙΑ!

Ο Μάντζιος έριξε στο ημίχρονο τον Τζέγκο στο ματς, αντί του Ντάτκοβιτς, έβαλε τον Σάσα δεξί μπακ και τον Ροζ δίπλα στον Δεληζήση παίζοντας φουλ επιθετικά, καθώς το 0-2 δεν του άφηνε άλλη επιλογή.

Στο 48΄, ο Άρης μπήκε ξανά στο ματς. Ο Γκάμα με εξωτερικό φάλτσο βρήκε αμαρκάριστο από τα δεξιά τον Φετφατζίδη που με εξαιρετικό πλασέ, την έστειλε στα δίχτυα του Χουτεσιώτη για το 1-2!

Γύρισμα του Γκάνεα από τα αριστερά, με το αριστερό πόδι ο Μπερτόγλιο, δεν έπιασε γεμάτο το σουτ στο 50΄, ενώ στο 63΄ο Αργεντινός δεν μπόρςεσε να την βρει μετά το ωραίο γύρισμα του Τζέγκο. Στο 67΄, ο Μπερτόγλιο κέρδισε το φάουλ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή και ο Ματίγια με φοβερή εκτέλεση, στο 68΄, την έστειλε στα δίχτυα του ΠΑΣ για το 2-2!

Στο 77΄ο Μάντζιος έριξε στον αγώνα και τον Μάνο, για να παίξει στο υπόλοιπο του αγώνα ο Άρης με δύο φορ, προκειμένου να κυνηγήσει την ολική ανατροπή. Στο 86΄ο Γκάμα έπιασε το σουτ στην κίνηση λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή, η μπάλα κάπου κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.

Οι κιτρινόμαυροι προσπάθησαν για την ολική ανατροπή αλλά δεν τα κατάφεραν, χάνοντας τους πρώτους δύο βαθμούς στο πρωτάθλημα, μετά από δύο σερί νίκες στο ξεκίνημα. Επόμενος αντίπαλος, το Σάββατο στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός.

ΑΡΗΣ (Α. Μάντζιος): Κουέστα, Ροζ, Ντάτκοβιτς (46΄Τζέγκο), Δεληζήσης, Γκάνεα, Σάσα (66΄Μαντσίνι), Ματίγια, Γκάμα, Μπερτόγλιο (77΄Μάνος), Φετφατζίδης, Λόπεθ

ΠΑΣ Γιάννινα (Α. Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Σάλιακας, Πίρσμαν, Εραμούσπε, Παντελάκης, Νάουμετς (46΄Κάστρο), Σιόντης, Παμλίδης (87΄Λιάσος), Καρτάλης (64΄Ντομίνγκεζ), Κριζμάν, Λέο (56΄Λώλης)

Διαιτητές: Ευαγγέλου (Μαυρουδής, Παπαδάκης, 4ος Γρατσάνης, VAR: Κουμπαράκης, Καρσιώτης)

To Top