ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ψυχρολουσία στο 95’ με… χαρακίρι! Ο Άρης έχασε τη νίκη από τα χέρια του, πικρή ισοπαλία (2-2) με την Λαμία

“Αυτοκτονία”, ψυχρολουσία και απώλεια δυο πολύτιμων βαθμών! Πληγώθηκε στο φινάλε ο Άρης καθώς ισοφαρίστηκε στην τελευταία φάση του αγώνα από τη Λαμία με το τελικό 2-2 να αφήνει πικρία στους κιτρινόμαυρους που άξιζαν τους τρεις βαθμούς της νίκης, όμως “κατάφεραν” να μην κερδίσουν!

Ο Λορέν Μορόν πετούσε «φωτιές» με δύο γκολ, ο Άρης κρατούσε μέχρι και το 4ο λεπτό των καθυστερήσεων τη νίκη, όμως ο Μάλτσι με γκολ στο 90+5’ χάρισε τον βαθμό στην Λαμία (2-2) σε ένα πλούσιο δεύτερο ημίχρονο με τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων Κοσέλεφ να είναι ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης κρατώντας την ομάδα της Φθιώτιδας στο παιχνίδι.

Οι κιτρινόμαυροι εκτός από τον τερματοφύλακα της Λαμίας είχαν απέναντί τους και την ατυχία καθώς τόσο ο Μενέντες στο πρώτο μέρος (42′), όσο και ο Οντουμπάτζιο στο δεύτερο (82′) είχαν ευκαιρίες που σταμάτησαν στα δοκάρια.

Βέβαια, για μια ακόμη φορά, η κιτρινόμαυρη ομάδα πλήρωσε την αδράνεια της, όχι μόνο δεν τέλειωσε το παιχνίδι, ενώ είχε τις ευκαιρίες, αλλά δέχθηκε γκολ και την ψυχρολουσία στις τελευταίες στιγμές των καθυστερήσεων.

ΜΕ ΤΗΝ…. ΙΔΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ Ο ΑΡΗΣ

Ίδια ενδεκάδα με αυτή που παρέταξε στην αναμέτρηση κόντρα στον ΟΦΗ, επέλεξε ο Άκης Μάντζιος για το παιχνίδι κόντρα στην Λαμία.

Έτσι, κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Χουλιάν Κουέστα. Αριστερά ο Μοντόγια, δεξιά ο Οντουμπάτζιο, με τους Φαμπιάνο και Μπράμπετς ως στόπερ.

Ζαν Ζουλ, Νταρίντα και Πάρντο συνέθεσαν την τριάδα του κέντρου, με τον Μενέντεζ αριστερά, τον Σουλεϊμάνοφ δεξιά και τον Λορέν Μορόν στη κορυφή της επίθεσης.

ΧΩΡΙΣ ΜΕΓΑΛΗ ΦΑΣΗ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο πρώτο μέρος και από το 15 και έπειτα ο Άρης προσπάθησε να απειλήσει από κάποιες στατικές φάσεις κυρίως, χωρίς αποτέλεσμα όμως. Το παιχνίδι γινόταν κυρίως στο μισό της Λαμίας, όμως οι τελικές των κίτρινων δεν ήταν απειλητικές για την εστία του Κολόσεφ.

Στις καλές στιγμές του πρώτου ημιχρόνου για τον Άρη συμπεριλαμβάνονται στο 29′ η απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Σουλεϊμάνοφ, που απομάκρυνε με τις γροθιές ο Κοσέλεφ και η φάση στο 30′ που μετά από ξαιρετική πάσα του Ζουλ στον αμαρκάριστο Μενέντες πλάγια μέσα στην περιοχή, το σουτ του τελευταίου πέρασε πολύ πάνω από την εστία.

ΓΚΟΛ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΤΟ Β ΜΕΡΟΣ

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Άρης πήρε το προβάδισμα στην αναμέτρηση μετά από πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε εύστοχα ο Μορόν.

Ο Ισπανός μπήκε στην περιοχή της Λαμίας, ο Κορνέζος έκανε το τάκλιν και πέφτοντας βρήκε την μπάλα με το χέρι, μετά ο Μορόν έκανε το πλασέ , αμυντικός της Λαμίας έδιωξε πάνω στη γραμμή, όμως διαιτητής και VAR έδωσαν το πέναλτι, το οποίο ανέλαβε να εκτελέσει ο Ισπανός επιθετικός των κιτρινόμαυρων για το 1-0.

ΙΣΟΦΑΡΙΣΕ ΓΡΗΓΟΡΑ Η ΛΑΜΙΑ

Η χαρά των παικτών του Άρη δεν κράτησε πολύ καθώς η Λαμία έφερε γρήγορα το παιχνίδι στα ίσια. Στο 56′ μετά από στατική φάση και κεφαλιά του Σλίβκα, η μπάλα πήγε πολύ πλάγια μέσα στη μικρη περιοχή, και από εκεί ο Ακούνια με ένα εξαιρετικό γυριστό έστειλε την μπάλα στην απέναντι πλευρά, βρίσκοντας δίχτυα για το 1-1.

ΦΥΛΑΚΑΣ-ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ Ο ΚΟΣΕΛΕΦ

Μετά την ισοφάριση της Λαμίας, ο Άρης πίεσε προκειμένου να πετύχει κι άλλο γκολ, όμως έβρισκε μπροστά του τον τερματοφύλακα της Λαμίας Κοσέλεφ ο οποίος στην πολιορκία των κιτρινόμαυρων ήταν παρών κατεβάζοντας ρολά.

Στο 66′ ο Σαμόρα έπιασε καλό αριστερό σουτ, ο Κοσέλεφ έπεσε και έβγαλε σε κόρνερ. Ένα λεπτό αργότερα, στο 67′ πάλι ο Κοσέλεφ βρήκε απάντηση σε δυνατό σουτ του Μορόν έξω από την περιοχή παραχωρώντας νέο κόρνερ για τον Άρη. Μετά το κόρνερ ο Φαμπιάνο έπιασε από κοντά την προβολή, με τον κίπερ της Λαμίας να υποχρεώνεται σε μια τρομερή απόκρουση.

ΕΛΥΣΕ ΤΟΝ ΓΟΡΔΙΟ ΔΕΣΜΟ Ο ΜΟΡΟΝ

Στο 74΄ο Μορόν έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στον Άρη πετυχαίνοντας ένα ακόμη πανέμορφο γκολ. Εξαιρετική σέντρα από τον Νταρίντα, κεφαλιά ακριβείας από τον Μορόν που σηκώθηκε στο σωστό timing, σημάδεψε τη γωνία και έστειλε εκεί ακριβώς την μπάλα που ήταν αδύνατο για τον Κοσέλεφ να τη βγάλει.

ΨΥΧΡΟΛΟΥΣΙΑ ΣΤΟ 95′ 

Στην τελευταία φάση του ματς ο Αμαράλ έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Μάλτσι με σουτ στην κίνηση νίκησε τον Κουέστα.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Άρης κέρδισε φάουλ, ο Μορόν ανέλαβε την εκτέλεση όμως ο Κοσέλεφ ήταν και πάλι εκεί χαρίζοντας τον έναν βαθμό στην ομάδα του.

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια, Νταρίντα (94′ Τζούρασεκ), Ζουλ (94′ Βερστράτε), Πάρντο (46′ Σαμόρα), Σουλεϊμάνοφ (90′ Κάρλσον), Μενέντες (67′ Ρουπ), Μορόν.

ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Αμαράλ, Σιμόν, Κορνέζος, Παπαδόπουλος, Τζανδάρης, Νούνιες (72′ Στάνκο), Τσιλούλης (92′ Τσούκαλος), Σλίβκα (85′ Μάλτσι), Ακούνια (72′ Τόσιτς), Καρλίτος (85′ Σίντκλεϊ).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αριστείδης Βάτσιος (Δυτικής Αττικής)

ΒΟΗΘΟΙ: Μιχαήλ Παπαδάκης (Ηρακλείου), Λάμπρος Διαμαντής (Ηπείρου)

ΤΕΤΑΡΤΟΣ: Αλέξανδρος Κατσικογιάννης (Ηπείρου)

VAR: Βασίλης Φωτιάς (Πέλλας)

ΑVAR: Ράϊνχαρτ Μπούξμπαουμ (Ανατολικής Αττικής)

To Top