ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ψυχωμένος Άρης, νίκησε (1-0) την Ντιναμό και έχει το «πάνω χέρι» για την πρόκριση

Ο ανώτερος Άρης κέρδισε την Ντιναμό Κιέβου με 1-0 στο “καυτό” Κλεάνθης Βικελίδης και έκανε το πρώτο βήμα πρόκρισης για τα πλέι οφ του Conference League. 

Το ήθελε περισσότερο και το πήρε! Ο Άρης εμφανίστηκε πολύ δυνατός απέναντι στην Ντιναμό Κιέβου που ήταν το φαβορί, έχασε πολλές ευκαιρίες για γκολ, αλλά τελικώς κατάφερε να πετύχει τέρμα έστω και από την άσπρη βούλα με τον Πάλμα να ευστοχεί στο πέναλτι που κέρδισαν οι κιτρινόμαυροι στο 69ο λεπτό.

ΜΕ 4-3-3, ΜΟΝΤΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΡΛΣΟΝ Ο ΑΡΗΣ

Ντεμπούτο για τον Μαρτίν Μοντόγια με την φανέλα του Άρη, αφού ο Τόλης Τερζής τον επέλεξε για το αρχικό σχήμα. Κάτω απο τα δοκάρια ο Κουέστα με τετράδα στην άμυνα τους Φεράρι, Οντουμπάτζιο, Φαμπιάνο και Μοντόγια. Στο κέντρο Ζουλ, Τζούρασεκ έχοντας μπροστά τους τον Νταρίντα. Για την τριάδα στην επίθεση ο προπονητής του Άρη επέλεξε τους Κάρλσον, Πάλμα και Μορόν.

ΔΥΝΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ Ο ΑΡΗΣ

Οι παίκτες του Άρη μπήκαν πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και είχαν την πρώτη ευκαιρία μόλις στο 4ο λεπτό με τον Μοντόγια. Ο νεοαποκτηθείς παίκτης των κιτρίνων, έπιασε το συρτό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από τα δοκάρια του Μπούσκαν.

Στο 12ο λεπτό ο Άρης έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία, διπλή αυτή τη φορά. Αρχικά ο Φεράρι μετά από πάσα του Πάλμα έπιασε σουτ το οποίο απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Ντιναμό. Στη συνέχεια της φάσης, ο Ζουλ με ωραία προσπάθεια απελευθερώθηκε, έκανε νεο σουτ, όμως η μπάλα πέρασε μόλις άουτ.

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΜΕ ΚΑΡΛΣΟΝ

Στο 24′ ο Κάρλσον έχασε την πιο κλασική ευκαιρία μέχρι εκείνη την ώρα για τους κιτρινόμαυρους. Ο Σουηδός βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στη μεγάλη περιοχή της Ντιναμό, πλάσαρε, όμως το σουτ του κόντραρε σε αμυντικό της φιλοξενούμενης ομάδας και απομακρύνθηκε σε κόρνερ.

ΣΕ ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΟ ΤΕΜΠΟ ΤΟ Β ΜΕΡΟΣ

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Άρη να μπαίνει πάλι δυνατά στο παιχνίδι όχι όμως με τον ίδιο ρυθμό που είχε στο πρώτο. Οι κιτρινόμαυροι είχαν μια καλή στιγμή με τον Μορόν στο 46′ με τον επιθετικό του Άρη να σουτάρει δυνατά έξω από την μεγάλη περιοχή των Ουκρανών και τη μπάλα να καταλήγει μόλις πάνω από τα δοκάρια.

ΠΕΝΑΛΤΙ ΚΑΙ 1-0 ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΗ ΜΕ ΠΑΛΜΑ

Στο 65′ ο Άρης είχε μια μεγάλη στιγμή για να ανοίξει το σκορ! Σέντρα του Μορόν στο δεύτερο δοκάρι, κεφαλιά του Νταρίντα, εξαιρετική επέμβαση του Μπούστσαν που κράτησε το μηδέν μέχρι εκείνη τη στιγμή. Στην αμέσως επόμενη φάση όμως, μετά την κεφαλιά του Φαμπιάνο, η μπάλα βρήκε σε χέρι παίκτη της Ντινάμο και συγκεκριμένα του Σιρότα με τον διαιτητή να καταλογίζει το πέναλτι έστω και με δεύτερη σκέψη.
Την εκτέλεσή του ανέλαβε ο Πάλμα με τον τερματοφύλακα της Ντιναμό να πέφτει καλά, αλλά να μην καταφέρνει να αποκρούσει με τη μπάλα να καταλήγει τελικώς στα δίχτυα για το 1-0 υπέρ του Άρη.

ΤΗΝ ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ Ο ΚΟΥΕΣΤΑ

Στο 89′ ο Χουλιάν Κουέστα αποδείχτηκε ο φύλακας- άγγελος του Άρη αφού απέκρουσε τετ α τετ του Γιαρμολένκο, ο οποίος βρέθηκε μόνος απέναντι στον τερματοφύλακα του Άρη.

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΜΕ ΜΕΝΕΝΤΕΣ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ

Στο 94 μετά από πάσα του Μορόν, ο Μενέντες από πάρα πολύ κοντά δεν μπόρεσε να πλασάρει τον Μπούστσαν, με τον τερματοφύλακα των Ουκρανών να αποκρούει τη μπάλα. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του αγώνα με τον Άρη να άξιζε σίγουρα ακόμη ένα γκολ .
Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Τερζής): Κουέστα, Φεράρι, Οντουμπάτζιο, Φαμπιάνο, Μοντόγια, Ζουλ, Τζούρασεκ (58′ Ρουπ), Νταρίντα (81′ Πάβιτσιτς), Πάλμα (76′ Ματαρίτα), Κάρλσον (58′ Μενέντες), Μορόν

ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ (Λουτσέσκου): Μπούσκαν, Ντούμπινιακ, Ποπόφ, Σιρότα, Τίμσουκ, Σίντορσουκ, Σαπαρένκο, Μπουγιάλσκι, Καμπάγιεφ, Γιαρμολένκο, Μπενίτο

Διαιτητής: Τζάρεντ Τζίλετ

Βοηθοί: Ντέιβις και Λέναρντ

4ος: Σαλισμπέρι

To Top