Ωρολογοπούλου: «Κάθε χρονιά είναι μία καινούρια αρχή»

Ένα μήνα πριν την έναρξη της νέας αγωνιστικής σεζόν, η γυναικεία ομάδα βόλεϊ συνεχίζει την προετοιμασία της θέλοντας να κάνει φέτος ένα καινούριο ξεκίνημα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στο PRESSARIS η πασαδόρος της ομάδας, Κωνσταντίνα Ωρολογοπούλου. Η 20χρονη παίκτρια έκανε λόγο για τους στόχους της ομάδας τη φετινή χρονιά και όχι μόνο…

«Βρισκόμαστε ήδη στα μισά της προετοιμασίας, η οποία εξελίσσεται ομαλά», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε: «Οι καινούριες παίκτριες έχουν αφομοιωθεί στην ομάδα και πλέον δείχνουν την ίδια αγωνία και διάθεση με εμάς τις παλιότερες. Παράλληλα, υπάρχει πολύ καλή επικοινωνία με τον προπονητή μας, ο οποίος μέσα από την προπόνηση μας βοηθά να αναδείξουμε τις ικανότητές μας».

Η ομάδα έχει δώσει μέχρι στιγμής δύο φιλικά, με τελευταίο αυτό επί του Φιλαθλητικού Λάρισας, στο οποίο οι «κίτρινες» επιβλήθηκαν με 4-0 σετ: «Δείξαμε πολύ καλά στοιχεία σε αυτό το παιχνίδι, όπως η ομόνοια και η επικοινωνία που υπάρχει μεταξύ μας. Παράλληλα, στον αγωνιστικό τομέα όλες οι παίκτριες επέδειξαν αγωνιστικότητα απέναντι σε μία ομάδα, που δεν παρουσιάστηκε ιδιαίτερα μαχητική. Παρόλα αυτά, εμείς αποφύγαμε τα λάθη και το αποτέλεσμα μας δικαίωσε».

Για το αν ο τρόπος που ολοκληρώθηκε η περσινή σεζόν έχει επηρεάσει την ομάδα, η 20χρονη αθλήτρια σημείωσε: «Δυστυχώς, είχαμε ένα άδοξο τέλος πέρυσι, το οποίο κατά κάποιο τρόπο γκρέμισε ό,τι είχαμε χτίσει όλη τη χρονιά. Ωστόσο, κάθε χρονιά είναι μία καινούρια αρχή. Αυτό θέλουμε να αποδείξουμε φέτος. Κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα χωρίς να υπάρχει κάποιο ίχνος απογοήτευσης από πέρυσι. Μπορεί φέτος η άνοδος να μην είναι αυτοσκοπός για εμάς, ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι δε θα διεκδικήσουμε την πρωτιά στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας».

Όσον αφορά τα στοιχεία που πρέπει να επιδείξει μία ομάδα, ώστε να κερδίσει την άνοδο, τόνισε: «Αναμφισβήτητα, θα πρέπει να θέσει ψηλά τον πήχη. Απαιτείται σκληρή δουλειά από την αρχή της προετοιμασίας μέχρι το τέλος της χρονιάς. Σαφέστατα, το έμψυχο υλικό της ομάδας παίζει σημαντικό ρόλο, τόσο η ικανότητα των παικτριών, όσο και η εμπειρία. Εντέλει, η παρουσία της ομάδας στους αγώνες είναι αυτή που θα την οδηγήσει στην άνοδο. Εκεί κρίνεται αν η ομάδα είναι επιτυχημένη και όχι στη θεωρία ή στις προπονήσεις».

Κάνοντας λόγο για το δυνατό σημείο του Άρη, τόνισε: «Πέρα από την αγωνιστικότητα που διαθέτουμε όλες οι παίκτριες, η καλή επικοινωνία τόσο μεταξύ μας όσο και με τον προπονητή μας είναι τα στοιχεία που μπορούν να οδηγήσουν αυτή την ομάδα ψηλά».

Οι οικονομικές συγκυρίες έχουν επηρεάσει για τα καλά και το βόλεϊ, γεγονός που δεν άφησε ασχολίαστο η Κωνσταντίνα Ωρολογοπούλου: «Έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, πλέον ασχολούνται με το βόλεϊ όσες πραγματικά το αγαπούν. Σαφώς δεν υπάρχουν για τις αθλήτριες τα οικονομικά κίνητρα που υπήρχαν στο παρελθόν. Η αλήθεια είναι ότι πολλές έχουν εγκαταλείψει το χώρο γι’ αυτόν το λόγο. Αυτό δεν πρέπει να αποτελεί αντικίνητρο για τα νέα κορίτσια, που θέλουν να ασχοληθούν με το άθλημα. Εφόσον πιστεύουν ότι έχουν να δώσουν αλλά και να πάρουν πράγματα από αυτό, αξίζει να το δοκιμάσουν».

To Top