Όγδοος κατηγορούμενος για τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα!

Ο γιατρός Πέδρο Ντι Σπάνια είναι το 8ο πρόσωπο που θα καθίσει στο σκαμνί του κατηγορουμένου στην υπόθεση του θανάτου του Ντιέγκο Μαραντόνα.

Η έρευνα για τις ευθύνες που προκύπτουν για τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα, όχι μόνο συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, αλλά πήρε τετράμηνη παράταση (έληγε αρχικά στις 14 Δεκεμβρίου), αφού ο δικηγόρος του μικρότερου γιου του πίμπε ντ’ όρο ζήτησε νέα προθεσμία, αφού καθημερινά προκύπτουν νέα στοιχεία.

Στους 7 γνωστούς κατηγορούμενους, τους γιατρούς Λεοπόλδο Λούκε, Αγκουστίνα Κοσακόφ, τον ψυχολόγο Κάρλες Άνχελ Ντίαθ, την υπεύθυνη από την εταιρία Swiss Medical Νάνσι Εντίθ Φορλίνι και τους νοσοκόμους Μαριάνο Πειερίνι, Ρικάρντο Ομάρ Αλμιρόν και Γκιζέλ Μαδρίδ, ένα όγδοο πρόσωπο θα καθίσει στο σκαμνί του κατηγορουμένου.

Πρόκειται για τον θεράποντα ιατρό Πέδρο Ντι Σπάνια, ο οποίος ήταν ο υπεύθυνος γιατρός για τις κλινικές εξετάσεις του Μαραντόνα, ο οποίος κατηγορείται για πιθανή συνέργεια σε ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Όπως προκύπτει από την έρευνα, ο Ντι Σπάνια επισκέφτηκε μόλις δύο φορές την οικεία του Μαραντόνα (στις 12 και τις 18 Νοεμβρίου του 2020), ενώ μάλιστα στην δεύτερη φορά δεν κατάφερε να πείσει τον Αργεντινό να υποβληθεί στον απαραίτητο εργαστηριακό έλεγχο, θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία και κατ’ επέκταση τη ζωή του, η οποία πήρε τέλος στις 25 Νοεμβρίου του 2020.

Ήδη έχει εκδοθεί ένταλμα απαγόρευσης εξόδου του από την χώρα και αν αποδειχθεί η ενοχή του τότε κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης από 8 έως 25 χρόνια, σε μία δίκη που αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον, την άνοιξη του 2022.

To Top