Όλα δείχνουν Γιαννάκη για την Εθνική

Οριστική απόφαση δεν υπάρχει, αλλά μεταξύ των υποψηφίων οι ενδείξεις καταλήγουν σε ένα γνωστό πρόσωπο, αυτό του Παναγιώτη Γιαννάκη.

Θεωρείται δεδομένο, όπως υπογράμμισε με δηλώσεις του ο Γιώργος Βασιλακόπουλος ότι ο Αντρέα Τρινκέρι θα αποτελέσει παρελθόν. Θεωρείται επίσης δεδομένο ότι η Ομοσπονδία προσανατολίζεται σε λύση Έλληνα προπονητή για λόγους οικονομικούς, συγκυρίας, αλλά και αποτελέσματος, καθότι το προηγούμενο πείραμα δεν πέτυχε.

Μέχρι στιγμής στο προσκήνιο έχουν εμφανιστεί τρία διαφορετικά ονόματα. Αυτό του Κώστα Μίσσα που χαίρει εκτίμησης στην Ομοσπονδία για την πολυετή προσφορά του στις μικρές Εθνικές και στις Γυναίκες, μόνο που ο “Στρατηγός” θα κέρδισε ακόμη περισσότερους πόντους αν η Ελλάδα δεν έπαιρνε την wild card και χρειαζόταν μια full-time λύση για “χτίσιμο” της ομάδας που θα πάρει μέρος στα προκριματικά και εν συνεχεία στο ερχόμενο Ευρωμπάσκετ.

Στη συνέχεια έγιναν επαφές με τον Φώτη Κατσικάρη, ο οποίος συναντήθηκε με τους ανθρώπους της ΕΟΚ, αλλά δεν ήρθε σε (αρχική) συμφωνία. Οι απαιτήσεις του πρώην προπονητή της Μπιλμπάο κρίθηκαν αρχικά υψηλές, αφού ζήτησε απολαβές για full-time απασχόληση και όχι αποκλειστικά για τους καλοκαιρινούς μήνες, όπως συμφωνουσε τα τελευταία χρόνια η ηγεσία της Εθνικής ομάδας.

Ο Φώτης Κατσικάρης, που ούτως ή άλλως έχει ως πρώτο στόχο τους ισπανικούς πάγκους, ήταν σύμφωνα με πληροφορίες ιδιαίτερα αποφασιστικός σε θέμα που είχαν να κάνουν με το σταφ, αλλά και το ρόστερ. Οπότε το αρχικά έντονο φλερτ “πάγωσε” -χωρίς όμως να διακοπεί τελείως- αφού η Ομοσπονδία θα ζυγίσει όλες τις περιπτώσεις πριν πάρει την τελική απόφαση και έχει σε μεγάλη εκτίμηση τις ικανότητες του συγκεκριμενου προπονητή.

Εξάλλου ο Φώτης Κατσικάρης έχει να επιδείξει μεγάλες επιτυχίες τα τελευταια χρόνια με τη Μπιλμπάο όπως τη συμμετοχή στον τελικό του ισπανικού πρωταθλήματος, η πρόκριση στους “8” της Euroleague και η παρουσία στον τελικό του Eurocup πέρσι με τον ίδιο να κερδίζει τον τίτλο του “προπονητή της χρονιάς”.

Μέχρι στιγμής το προβάδισμα έχει η υποψηφιότητα του Παναγιώτη Γιαννάκη, ο οποίος ωστόσο θα πρέπει να λύσει οριστικά τη συνεργασία του (και πιθανόν θέματα που αφορούν την αποζημίωση του) με την Κίνα, πριν μπορέσει να μιλήσει επίσημα με την ΕΟΚ. Παρόλα αυτά το όνομα του φαίνεται ότι καλυπτει και τις περισσότερες προϋποθέσεις.

Και αυτό γιατί α) θεωρείται η πλέον δοκισμένη λύση, μιας και θεωρείται αποτελεί με διαφορά τον πιο επιτυχημένο ομοσπονδιακό τεχνικό των τελευταιων ετων (χρυσό στο Ευρωμπάσκετ του 2005, Ασημένιο στο Μουντομπάσκετ του 2006 και πλασάρισμα μες στην 5άδα σε όλες τις διοργανώσεις που μετείχε)  β) έχει το ειδικό βάρος και αποδεδειγμένα τη φιλοσοφια που ταιριάζει με μια ομάδα που θέλει να αλλάξει σελίδα. Όπως δηλαδή η δική μας Εθνική που θέλει να κλείσει μια κακή παρένθεση και να περάσει σε μια νέα εποχή, καθως βασικά στελέχη μεγάλωσαν και υπάρχει μια έτοιμη νέα φουρνιά να παρει τη σκυτάλη. Ήταν κάτι που έκανε στην τελευταία του θητεία, βοηθώντας το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να ανέβει επίπεδο.

Εκκρεμούν οι τελικές συζητήσεις με τον Παναγιώτη Γιαννάκη και την Ομοσπονδία, αφού θα πρέπει να παρθούν και σημαντικές αποφάσεις σχετικά με τη στελέχωη του προπονητικού τιμ, αλλά και το πλάνο για την ομάδα, που σε ένα μεγάλο βαθμό εξαρταται από το μέλλον των τριών παικτών που αγωνίζονται στο ΝΒΑ, του Κώστα Κουφού, του Νικ Καλάθη και του Γιάννη Αντετοκούνμπο που τον τελευταίο καιρό έχει κλέψει καρδιές.

Οπως και να ‘χει το θέμα αναμένεται να “κλείσει” τις επόμενες ημέρες.

Πηγή: sport24.gr

 

To Top