ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Όλα καλά για το… boss! “Φωτογραφίζουν” τιμωρία της έδρας της ΑΕΚ και “καθάρισαν”!

Την ώρα που ο αγώνας ΑΕΚ-Άρης θα έπρεπε να είχε διακοπεί, όπως είχαν αποφασίσει οι Πορτογάλοι διαιτητές, αλλά μετά από μισή ώρα βγήκαν στο γήπεδο, οι πληροφορίες από την Αθήνα αναφέρουν ότι ετοιμάζουν απλή τιμωρία της έδρας της ΑΕΚ και “καθάρισαν”! 

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με ειδικά στοιχήματα για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ σε κάθε αγώνα της Super League!

Στην Ελλάδα των… εκπτώσεων, εκεί όπου οι υποβιβασμοί (ΠΑΟΚ δυο φορές, Παναθηναϊκός μια φορά, Ξάνθη μια) “βαπτίζονται” σε αφαίρεση βαθμών, ετοιμάζεται μια απλή τιμωρία της έδρας και όλα καλά για το… boss!

Όπως υπογραμμίζουν οι σχετικές αναφορές εφόσον η επίθεση στον βοηθό διαιτητή ή στον γυμναστή του Άρη, θεωρηθεί «βιαιοπραγία» τότε η ΑΕΚ θα κινδυνεύσει σύμφωνα με το άρθρο 15, 4β. του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ με ποινή έδρας 2-4 αγωνιστικών και βαρύ πρόστιμο. Με το συγκεκριμένο άρθρο τιμωρήθηκε η ΑΕΚ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και οι Πειραιώτες για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Το άρθρο 15, παράγραφος 4 αναφέρεται σε «είσοδο οπαδών στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, πριν την έναρξη, κατά τη διάρκεια ή μετά το τέλος του αγώνα όπως και δημιουργία επεισοδίων στα αποδυτήρια, στις κερκίδες ή στον εν γένει χώρο του γηπέδου».

Αν τα περιστατικά δεν συνδέονται με βιαιοπραγίες ή φθορές κατά προσώπων τότε με το εδάφιο α, προβλέπεται πρόστιμο από 20.000 έως 100.000 ευρώ, αν συνδέεται με βιαιοπραγίες ή σημαντικές φθορές ξένης περιουσίας, τότε το εδάφιο β. κάνει λόγο για με πρόστιμο 50.000-250.000 ευρώ και ποινή έδρας από 2-4 αγωνιστικές, η οποία εφόσον επιβληθεί στην ΑΕΚ, θα την εκτίσει στα πλέι οφ.

Και όλα καλά!

To Top