ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Όλα λάθος! Χωρίς ουσία επιθετικά, με πολλά προβλήματα αμυντικά, ήττα του Άρη (0-1)… (videos)

Σε μία από τις χειρότερες φετινές του βραδιές, ο Άρης γνώρισε την ήττα (0-1) από τον ΠΑΟΚ στο “Κλεάνθης Βικελίδης” κι έχασε την ευκαιρία να ξεφύγει στην “μάχη” της 2ης θέσης, στο περιθώριο της 5ης αγωνιστικής των πλέι οφ. Ανούσια κυκλοφορίας της μπάλας, χωρίς ενέργεια και καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια, αστάθεια και πολλά λάθη στην άμυνα για την ομάδα του Άκη Μάντζιου. Οι “κιτρινόμαυροι” παρέμειναν στους 57 βαθμούς, όσους έχει πλέον και ο σημερινός του αντίπαλος.

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ…

Με 4-2-3-1 ο Άρης. Στο τέρμα ο Κουέστα, δεξιά ο Σάκιτς και αριστερά ο Σούντγκρεν, με τους Δεληζήση-Ροζ στο κέντρο της άμυνας. Στα χαφ, ο Τζέγκο με τον Σάσα. Ο Μάνος στην κορυφή, δεξιά ο Μαντσίνι, αριστερά ο Ματέο και πίσω του ο Μπερτόγλιο.

Με 3-4-3 ο ΠΑΟΚ. Κάτω από τα δοκάρια ο Πασχαλάκης, με τριάδα στόπερ τους Κρέσπο, Βαρέλα και Βιεϊρίνια. Σε ρόλο φουλ μπακ οι Μπάμπα – Ροντρίγκο, με τους Ντόουγκλας – Σβαμπ στη μεσαία γραμμή. Τριάδα στην επίθεση οι Α.Ζίβκοβιτς, Καντουρί και Σφιντέρσκι.

“ΦΤΗΝΟ” ΓΚΟΛ

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον Άρη να είναι με την πλάτη στον τοίχο από νωρίς, μετά από κάκιστη δική του αμυντική αντίδραση. Ο Σάκιτς άφησε την μπάλα για τον Κουέστα, μετά την κάθετη του Σφιντέρσκι, εκτίμησε λάθος για τον Σβαμπ ο οποίος έκανε την προβολή, πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του γκολκίπερ των “κιτρινόμαυρων” και άνοιξε το σκορ (0-1).

Οι “κιτρινόμαυροι” προσπάθησαν να αντιδράσουν στο 12΄, αλλά ο αμαρκάριστος Μπερτόγλιο από την μεγάλη περιοχή, στο κόρνερ του Γκάνεα, σημάδεψε τον Πασχαλάκη! Από εκεί και πέρα, όσο ο Άρης πίεζε και προσπάθησε κυρίως με στημένες φάσεις να απειλήσει, πρωταγωνιστής ήταν ο Γάλλος ρέφερι που χαρίστηκε σε τρεις περιπτώσεις σε κίτρινες σε παίκτες του ΠΑΟΚ.

Τακουνάκι του Ματέο στο 29΄, σουτ του Μαντσίνι, ο Πασχαλάκης δεν μπλόκαρε σε πρώτη φάση, αλλά δεν πρόλαβε να φτάσει στην μπάλα ο Μάνος! Καλή στιγμή για τον Άρη στο 35΄, σέντρα του Τζέγκο από τα δεξιά, στο δεύτερο δοκάρι, με δύναμη αλλά κακό το τελείωμα του Γκάνεα, άουτ! Στο 44΄, ο Καντουρί έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Άρη, ο κακός στο πρώτο ημίχρονο Ροζ δεν τον πρόλαβε, αλλά ο Κουέστα με εξαιρετική επέμβαση, αποσόβησε το γκολ, παραχωρώντας το κόρνερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Άρης ήταν αυτός που κυκλοφορούσε την μπάλα, αλλά η τελική προσπάθεια γινόταν με ανορθόδοξο τρόπο. Ο Μάντζιος έβαλε στο ματς, τους Γκάμα και Ματίγια στο 57΄, σε μία προσπάθεια να διαφοροποιήσει αυτή την εικόνα, ώστε να αφήσουν οι παίκτες του τις σέντρες και να ψάξουν με την μπάλα χαμηλά την ευκαιρία για την ισοφάριση.

Στο 66΄, από το γύρισμα του Καντουρί, ο Σφιντέρσκι δεν πρόλαβε, πλασέ από τον Ζίβκοβιτς, εξαιρετική επέμβαση του Κουέστα, εξ΄επαφής.

Ο Άρης δεν είχε ουσία επιθετικά, δεν μπόρεσε να δημιουργήσει την κλασσική ευκαιρία, δείχνοντας πως σήμερα είχε προβλήματα σε όλες του τις γραμμές. Έλειψε το καθαρό μυαλό και η ενέργεια στην τελική προσπάθεια. Είναι ενδεικτικό, πως δεν δημιούργησε τις προϋποθέσεις, για να φτάσει έστω στην ισοφάριση, δείχνοντας παγιδευμένος από την μαζική άμυνα των φιλοξενούμενων.

Στο 86΄, ο ΠΑΟΚ έμεινε με 10 παίκτες, καθώς ο προκλητικός για μία ακόμα φορά Ουάρντα, πήρε δύο σωστές κίτρινες κάρτες, μέσα σε ένα λεπτό. Ο Άρης προσπάθησε στο υπόλοιπο του αγώνα, να φτάσει στην ισοφάριση, δίχως όμως αποτέλεσμα, επιβεβαιώνοντας την πολύ κακή του βραδιά.

Είχε, όμως, την μεγάλη ευκαιρία στο 91΄, με τον Σάσα να βρίσκει τον Μπερτόγλιο, που στην κίνηση έκανε το πλασέ απέναντι στον Πασχαλάκη, αλλά το έβγαλε ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ!

Άρης (Α. Μάντζιος): Κουέστα, Σάκιτς (70΄Σούντγκρεν), Ροζ, Δεληζήσης, Γκάνεα, Σάσα, Τζέγκο (57΄Ματίγια), Μπερτόγλιο, Ματέο (79΄Σίλβα), Μαντσίνι (57΄Γκάμα), Μάνος (79΄Μήτρογλου)

ΠΑΟΚ (Π. Γκαρσία): Πασχαλάκης, Κρέσπο (57΄Μιχαηλίδης), Βαρέλα, Βιερίνια, Μπάμπα, Ροντρίγκο, Ντόουγκλάς, Σβαμπ, Ζίβκοβιτς (90+3΄Κρμέντσικ), Καντουρί (71΄Ουάρντα), Σφιντέρσκι (71΄Τσιγγάρας)

Διαιτητής: Ντελαζόντ (Γαλλία), Βοηθοί: Ζακρανί Χακέτ (Γαλλία), VAR: Μπαστιάν (Γαλλία), AVAR: Μωϋσιάδης, 4oς: Σκουλάς

 

 

To Top