Όλα στον αέρα…

Στον αέρα είναι ο τρόπος διεξαγωγής του επόμενου πρωταθλήματος της Football League, αφού ακόμη δεν έχει καθοριστεί ο αριθμός των ομάδων που θα πάρουν μέρος, αλλά και ποιες θα είναι αυτές.

Στο Δ.Σ της Παρασκευής 26/7, αποφασίστηκε με βάση τις δηλώσεις που έχoυν γίνει ότι αν οι ομάδες είναι 25 το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους, αν είναι από 22 και κάτω θα γίνει ένας όμιλος.

Στα γραφεία της δεύτερης τη τάξη κατηγορίας βρέθηκαν εκπρόσωποι του Βατανιακού του Πανηλειακού και της Ζακύνθου και ζήτησαν να ανέβουν στην Football League για να συμπληρωθεί ο αριθμός των 28 ομάδων που προβλέπει το σχέδιο αναδιάρθρωσης της ΕΠΟ, επικαλούμενες τα προβλεπόμενα στον ΚΑΠ.

Το θέμα μπήκε σε ψηφοφορία και το αποτέλεσμα ήταν 23-2 υπέρ του να μην ανεβούν άλλες ομάδες από την Γ΄ Εθνική, επειδή τα οικονομικά της κατηγορίας δεν είναι σε καλή κατάσταση. Μεοψήφισαν ο Φωκικός και ο Βύζαντας.

Προερχόμενες ομάδες από την Γ΄Εθνική τόνισαν ότι θα προσφύγουν στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, διεκδικώντας την άνοδο τους στην Football League.

Ωστόσο, επειδή δεν έχει ξεκαθαρίσει το θέμα με το μετοχικό κεφάλαιο, αν δεν γίνει δεκτό το αίτημα προς τα συναρμόδια υπουργεία για μείωση ή καταβολή σε δόσεις, τότε κι άλλες ομάδες πιθανόν να αντιμετωπίσουν πρόβλημα συμμετοχής.

Από το ΔΣ απουσίασε ο Πανσερραϊκός.

H ανακοίνωση της Football League

Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Δ.Σ. της FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ αποφάσισε κατά πλειοψηφία να διεξαχθεί το πρωτάθλημα σε δύο (2) ομίλους με τις 25 ομάδες που έχουν δηλώσει συμμετοχή, σε περίπτωση δε που εντέλει ο αριθμός των ομάδων δεν καταστεί εφικτό να ξεπεράσει τις 22 , τότε το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σ’ ένα όμιλο.

Πηγή: soccerplus.gr

To Top