ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Όλα στραβά κι ανάποδα! Ο Άρης “βούλιαξε” στην λάσπη της Λαμίας (2-0) και γνώρισε πικρή ήττα (videos)

Σε έναν αγωνιστικό χώρο βαρύ, γεμάτο νερό, ακατάλληλο για να παιχτεί κανονικό ποδόσφαιρο, ο Άρης έχασε με 2-0 από την Λαμία -για την 14η αγωνιστική της Super League- και ξεκίνησε με το… αριστερό το 2021. Πρώτη ήττα εκτός έδρας για τους “κιτρινόμαυρους”, μετά από έξι ματς, παραμένουν όμως στην 2η θέση της βαθμολογίας, στο -6 πλέον από τον Ολυμπιακό. Με 10 παίκτες από το 64΄, ο Άρης, μετά την αψυχολόγητη αποβολή του Σούντγκρεν, δοκάρι στο 79΄ με τον Γκάμα. Επόμενος αντίπαλος, ο Βόλος, στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, την Πέμπτη (7/1, 17:15). 

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ…

Ο Άκης Μάντζιος δεν είχε εκπλήξεις στην αρχική ενδεκάδα του Άρη. Με 4-2-3-1 και τον Μπουσέ στο τέρμα, τους Σούντγκρεν και Γκάνεα στα δύο άκρα της άμυνας. Στόπερ, οι Μπεναλουάν και Ροζ. Στα χαφ ο Σάσα με τον Ματίγια, με τον Μπερτόγλιο πίσω από τον Μάνο και τους Γκάμα-Σίλβα στα δύο άκρα της επίθεσης.

ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ

Με τον αγωνιστικό χώρο γεμάτο νερό ξεκίνησε το ματς στην Λαμία, με τους γηπεδούχους να φτάνουν πρώτοι στο γκολ, μόλις στο 8΄. Ο Ματίγια ανέτρεψε τον Ντέλετιτς και ο Σκουλάς υπέδειξε το πέναλτι. Ο Αραμπούλι σκόραρε, αλλά στην προσποίησή του, σταμάτησε την πορεία προς την μπάλα. Αρχικά ο Σκουλάς το ακύρωσε, όμως με την παρέμβαση του VAR και του Φωτιά μέτρησε, για το 1-0. Στο 17΄, από πλάγιο άουτ, η μπάλα έφτασε και πάλι στον Αραμπουλί, ο οποίος με ψαλιδάκι άφησε “άγαλμα” τον ανήμπορο να αντιδράσει Μπουσέ, για το 2-0.

Ο Άρης έδειχνε παγιδευμένος λόγω του βαρύ αγωνιστικού χώρου και προσπάθησε να αντιδράσει κυρίως με σουτ από μακριά, δίχως κάποιο να έχει το απαιτούμενο αποτέλεσμα, στο πρώτο μισάωρο.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τον Άρη, στο 41΄, με τον Σούντγκρεν να βγάζει την σέντρα από τα δεξιά και ο Σάσα μόνος απέναντι στον Επασί με το κεφάλι, την έστειλε πάνω από την εστία της Λαμίας! Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Γκάμα έπιασε ένα δυνατό σουτ εκτός μεγάλης περιοχής, καλό και δυνατό, αλλά πήγε πάνω στον Επασί!

ΗΤΑΝ ΔΥΣΚΟΛΟ, ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΟ

Ο Άρης απείλησε πρώτος στο δεύτερο ημίχρονο, με έναν πλασέ του Γκάμα να περνά άουτ στο 51΄. Στο 64΄, αψυχολόγητη ενέργεια του Σούντγκρεν, που έσπρωξε για ένα πλάγιο το ball boy και αποβλήθηκε από τον Σκουλά, κάνοντας το έργο του Άρη ακόμα πιο δύσκολο στη συνέχεια. Νωρίτερα, ο Μάντζιος έβαλε στον αγώνα τους Ματέο, Μαντσίνι και Λόπεθ, μήπως και γίνει πιο απειλητική η ομάδα.

Στο 79΄, ο Γκάμα στάθηκε άτυχος, καθώς με εξαιρετικό χτύπημα φάουλ, είδε την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του Επασί, με τον Άρη να φτάνει μία… ανάσα από την μείωση του σκορ!

Οι παίκτες του Μάντζιου δεν μπόρεσαν εν τέλει να φτάσουν στην μείωση του σκορ, δυσκολεύτηκαν ακόμα και να κυκλοφορήσουν την μπάλα, με τον αγωνιστικό χώρο να παίζει τεράστιο ρόλο, στην τελική έκβαση του αγώνα. Το 2-0 της Λαμίας έμεινε μέχρι το τέλος, παρά τις όποιες προσπάθειες των “κιτρινόμαυρων” και κυρίως του Γκάμα, που απείλησε και στο 91΄, αλλά είδε τον Επασί να απομακρύνει ξανά το καλό του σουτ. Ο Άρης γνώρισε την πρώτη του ήττα εκτός έδρας, παρέμεινε 2ος, με τους 29 βαθμούς που είχε συγκεντρώσει από το 2020.

ΛΑΜΙΑ (Μ. Γρηγορίου):  Επασί, Τζανετόπουλος, Αντέτζο, Σκόνδρας, Προβυδάκης, Μπεχαράνο, Τζανδάρης (77΄Γκούγκα), Ταϊρόν (62΄Μπιάρνασον), Καραμάνος (62΄Βλάχος), Αραμπούλι, Ντέλετιτς (89΄Βασιλακάκης)

ΑΡΗΣ (Α. Μάντζιος): Μπουσέ, Σούντγκρεν, Ροζ, Μπεναλουάν, Γκάνεα, Σάσα, Ματίγια (72΄Τζέγκο), Γκάμα, Σίλβα (58΄Ματέο), Μπερτόγλιο (58΄Μαντσίνι), Μάνος (58΄Λόπεθ)

To Top