ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Όλα στραβά κι ανάποδα! “Φθηνή” ήττα (3-0) από τραγικά λάθη και τώρα με την πλάτη στον τοίχο ο Άρης…

Ιδανικός αυτόχειρας ο Άρης, από δύο δικά του παιδικά λάθη στην άμυνα και ένα ακόμα γκολ όσο έπαιζε με 10 παίκτες, έδωσε την ευκαιρία στην Μόλντε να αποκτήσει μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης (3-0), καθώς οι Νορβηγοί τον τιμώρησαν για κάθε ένα από αυτά!

Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram, για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση στα θέματα του Άρη!

Σε μία εβδομάδα στο Κλεάνθης Βικελίδης ο Άρης θα παίξει για τις όποιες ελπίδες του έχουν απομείνει, αναγνωρίζοντας πως έκανε δώρο τη νίκη στην Μόλντε με αυτό το σκορ. Xωρίς τον Βέλεθ στον επαναληπτικό, με τον Ισπανό να αποβάλλεται και να αποχωρεί παράλληλα τραυματίας…

ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ

Ο προπονητής του Άρη, Σάββας Παντελίδης, επέλεξε για τον σημερινό αγώνα να παρατάξει την ομάδα του, σε σχηματισμό 4-3-3, αφήνοντας εκτός αρχικής ενδεκάδας τους Λάρσον και Φετφατζίδη. Ο Κουέστα στο τέρμα, στην άμυνα οι Σούντγκρεν, Ροζ, Βέλεθ, Κόρχουτ, ο Μπάσα ως αμυντικό χαφ μαζί με τους Ματίγια και Σάσα σε ρόλο εσωτερικών μέσων, ενώ στην επίθεση αριστερά τοποθετήθηκε ο Τόνσο, δεξιά ο Ντιγκινί και στην κορυφή ο Ιντέγε.

ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΚΑ ΛΑΘΗ, ΔΥΟ ΓΚΟΛ Η ΜΟΛΝΤΕ…

Στην πρώτη του ολοκληρωμένη επιθετική προσπάθεια στο ματς ο Άρης απείλησε την αντίπαλη εστία. Ο Σάσα είχε τον χώρο στο 5΄εκτός μεγάλης περιοχής, σούταρε με το αριστερό, η μπάλα όμως κατέληξε λίγο έξω από την εστία της Μόλντε.

Οι Νορβηγοί έδειξαν την διάθεσή τους να δώσουν χώρο στον Άρη και την κατοχή της μπάλας, αναζητώντας κυρίως τις αντεπιθέσεις. Από μία λάθος μεταβίβαση του Ροζ στο 27΄οι παίκτες της Μόλντε έφτασαν μπροστά στην εστία του Άρη, κυκλοφόρησαν την μπάλα παράλληλα εντός μεγάλης περιοχής, με τον Έικρεμ τελευταία αποδέκτη και σκόρερ του 1-0, καθώς ο Κουέστα δεν μπόρεσε να απομακρύνει το πλασέ του στη δεξιά του γωνία.

Το λάθος του Ροζ στο πρώτο γκολ, δεν ήταν δυστυχώς το μοναδικό στο πρώτο ημίχρονο. Ο Γάλλος θέλησε να δώσει στον Κουέστα στο 32΄, ο Ισπανός έκανε τραγικό λάθος στην προσπάθειά του να δώσει στον Κουέστα με τους Νορβηγούς να κλέβουν και να φτάνουν στο 2-0, με τον Χέσταντ, που την έστειλε σε σχεδόν κενή εστία, αφού πρώτα ο Βέλεθ απομάκρυνε πάνω στην γραμμή.

Στο 40΄ο Άρης είχε την ευκαιρία να σκοράρει, αλλά ο γκολκίπερ της Μόλντε είπε εντυπωσιακό “όχι” σε εξαιρετικό σουτ του Ντιγκίνί με το αριστερό, αφού πρώτα συνέκλινε στον άξονα από τα δεξιά.

ΟΛΑ ΣΤΡΑΒΑ ΚΙ ΑΝΑΠΟΔΑ…

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Άρη να έχει την υπεροχή και να ψάχνει το γκολ της μείωσης του σκορ. Ο Ντιγκινί… έστρωσε στον Ιντέγε, στο 52΄, που πήρε λίγα μέτρα εκτός μεγάλης περιοχής, επιχείρησε αδύναμο, συρτό σουτ το οποίο κατέληξε στην αγκαλιά του γκολκίπερ της Μόλντε. Στο 54΄ο Σούντγκρεν πάνω στην γραμμή απομάκρυνε με το κεφάλι το πλασέ του Τζέιμς, ενώ ήταν εξουδετερωμένος ο Κουέστα, γλιτώνοντας τον Άρη από το 3-0.

Μία ακόμα προσπάθεια του Άρη, αυτή τη φορά στο 57΄με τον Σάσα να σουτάρει με το αριστερό εκτός μεγάλης περιοχής, χάνοντας την ισορροπία του, αλλά ο τερματοφύλακας της Μόλντε, μπλόκαρε ξανά στην γωνία του.

Στο πλέον κρίσιμο ματς του αγώνα και ενώ ο Βάβαλης θα έριχνε στο ματς τον Φετφατζίδη για να πιέσει ακόμα περισσότερο ο Άρης, ο Βέλεθ έχασε το σπριντ από τον Τζέιμς στη μεσαία γραμμή στο 63΄και προκειμένου να μην τον αφήσει να βγει μόνος απέναντι στον Κουέστα, του τράβηξε την φανέλα με αποτέλεσμα να αντικρίσει την κόκκινη κάρτα!

ΚΑΙ ΤΡΙΤΟ ΓΚΟΛ…

Με αριθμητικό πλεονέκτημα η Μόλντε και με τους παίκτες του Άρη χωρίς δυνάμεις, οι Νορβηγοί έφτασαν στο 3-0, με τον Έλινγκσον να σουτάρει στο 87′  με δύναμη εκτός μεγάλης περιοχής, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Κουέστα.

Το τελικό σκορ έχει “ψαλιδίσει” κατά πολύ τις ελπίδες του Άρη για πρόκριση στα play offs του Europa League…

ΜΟΛΝΤΕ (Ε. Μόε): Κράνινξ, Μπγιόρνμπακ, Γκάμπριελσεν, Έικρεμ, Τζέιμς, Χουσεΐν (74΄Ελινγκσεν), Άουρσνες, Χάραλντσέιντ, Χέσταντ (90+2΄Μόστρομ), Χάουγκεν, Ομοϊουάνφο (85΄Κνούτζον).

ΑΡΗΣ (Σ. Παντελίδης): Κουέστα, Σούντγκρεν, Βέλεθ, Ροζ, Κόρχουτ, Μπάσα (68΄Δεληζήσης), Ματίγια, Σάσα, Τόνσο (74΄Φετφατζίδης), Ντιγκινί, Ιντέγε (81΄Λάρσον)

Διαιτητής: Maurizio Mariani (ITA)

Βοηθοί: Matteo Passeri (ITA), Valentino Fiorito (ITA)

4ος: Gianpaolo Calvarese (ITA)

To Top