ΜΠΑΣΚΕΤ

Όλα τα δεδομένα για την Ευρώπη: Η προτεραιότητα του Άρη στο Basketball Champions League και οι δυσκολίες

Ο Άρης έχει εστιάσει τις προσπάθειές του στη συμμετοχή στο Basketball Champions League τη νέα σεζόν, έχοντας ως εναλλακτική το Eurocup, όμως και στις δύο περιπτώσεις εξαρτάται από τις αποφάσεις και τις προθέσεις των διοργανωτών. 

Όπως είναι γνωστό, δικαίωμα συμμετοχής στην κανονική περίοδο του BCL έχουν τρεις από τις  ομάδες, που τερμάτισαν στην πρώτη εξάδα της Basket League, δηλαδή το Περιστέρι, ο ΠΑΟΚ, ο Προμηθέας και η ΑΕΚ. 

Σε περίπτωση, που η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη έχει αποφασίσει, όπως φημολογείται να μετακινηθεί στη δεύτερη διοργάνωση της Ευρωλίγκας, θα αδειάσει μια θέση ελληνικής ομάδας στους ομίλους του θεσμού, αλλά εφόσον ο Προμηθέας αφήσει το Eurocup για λογαριασμό του BCL, τότε συμπληρώνονται πάλι οι θέσεις, που δικαιούται η Ελλάδα, θεωρώντας δεδομένη τη συμμετοχή της ΑΕΚ, η οποία τηρεί στάση αναμονής, περιμένοντας την εκδίκαση της προσφυγής της στο CAS, κατά της τιμωρίας της έδρας της για όλους τους ευρωπαϊκούς αγώνες της στη νέα σεζόν.  

Χθες, υπήρξε η πληροφορία ότι ο Κολοσσός δήλωσε συμμετοχή στο Basketball Champions League, όμως αυτή έχει να κάνει με την παρουσία του στα προκριματικά της διοργάνωσης. 

Εδώ εντοπίζεται και η σημαντική διαφορά με τον Άρη, ο οποίος επιθυμεί να συμμετάσχει στη regular season (και όχι στην προκριματική φάση) κι αυτό έχει καταστήσει σαφές στις επαφές, που έχει πραγματοποιήσει τώρα. 

Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα οι “κιτρινόμαυροι” θα επιδιώξουν να προγραμματίσουν συνάντηση με τους ιθύνοντες του BCL, καθώς στις 28 του μήνα θα διαμορφωθεί ο χάρτης της διοργάνωσης της καινούργιας αγωνιστικής περιόδου και θα ανακοινωθούν οι ομάδες της κανονικής περιόδου, αλλά και των προκριματικών. 

Σε ό,τι αφορά το Eurocup, ο Άρης προσανατολίζεται να δηλώσει συμμετοχή μέχρι τις 15 Ιουνίου, όμως η παρουσία του στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της Ευρωλίγκας δεν θεωρείται καθόλου σίγουρη, το αντίθετο μάλιστα, από τη στιγμή που θα υπάρχει και άλλη ελληνική ομάδα (Περιστέρι).

To Top