ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Όλα τα δεδομένα για τις ανανεώσεις συμβολαίων…

Κατά την διάρκεια της χθεσινής σύσκεψης… κορυφής στον ποδοσφαιρικό Άρη, στην οποία έλαβαν μέρος, Καρυπίδης-Χαριστέας-Ένινγκ και Τερζής συζητήθηκε ενδελεχώς και το ανοιχτό ζήτημα των ανανεώσεων.

Από πλευράς Άγγελου Χαριστέα κατατέθηκαν δύο αγωνιστικά με κοινό παρονομαστή τις ανανεώσεις συμβολαίων οι οποίες πρέπει να γίνουν, είτε ο Άρης προχωρήσει με ban, είτε απαλλαγεί οριστικά από αυτό.

Ποια είναι τα δεδομένα μέχρι στιγμής:

i) Εξ΄αρχής, όσον αφορά το θέμα των ανανεώσεων υπήρχαν προτεραιότητες, οι οποίες είχαν επικεντρωθεί σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Στην κορυφή αυτής της λίστας, οι Γκάμα-Ματίγια, οι οποίοι ήταν και οι μοναδικοί που δέχθηκαν επίσημες προτάσεις. Ακολουθούσαν, οι Κουέστα, Κόρχουτ και υπό προϋποθέσεις (οικονομικές πάντα) ο Ιντέγε.

ii) Επειδή τα χρονικά περιθώρια πιέζουν τον Άρη, καθώς έχει δικαίωμα να ανανεώσει συμβόλαια μέχρι τις 30 Ιουνίου (αν και όλα θα ξεκαθαρίσουν με το σκεπτικό της απόφασης της FIFA μόλις αυτό φτάσει στα χέρια των “κιτρινόμαυρων”), έχουν προστεθεί στη λίστα και τα ονόματα των Λάρσον και Ντιγκινί, για τους οποίους οι ιθύνοντες του Άρη δεν ήταν απόλυτα βέβαιοι όλο το προηγούμενο διάστημα. Επίσης, υπάρχουν δεύτερες σκέψεις για τον Σόουζα, καθώς ο Ένινγκ σχημάτισε θετική γνώμη το τελευταίο διάστημα, ενώ πιο εύκολη είναι η περίπτωση του Τσιλιγγίρη, εφόσον αποφασιστεί να παραμείνει.

iii) Ήδη, όπως έγινε γνωστό, πως Μίχαελ Ένινγκ και Άγγελος Χαριστέας, έχουν καταλήξει στους παίκτες που θα έχουν άμεση προτεραιότητα για να καθίσουν στο τραπέζι των συζητήσεων και να προχωρήσουν άμεσα. Επομένως θα υπάρξουν άμεσα και νέες επίσημες προτάσεις, για αρχή σε Κόρχουτ και Κουέστα.

iv) Όπως προαναφέραμε, επίσημες προτάσεις μέχρι στιγμής έχουν κατατεθεί μόνο σε Γκάμα-Ματίγια. Ο Πορτογάλος περιμένει να τακτοποιηθεί στο οικονομικό, για να δώσει την οριστική του απάντηση. Κάτι που θα γίνει άμεσα, καθώς όπως ενημέρωσε η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ σχεδόν όλοι έχουν λάβει το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων τους μέχρι τα μέσα Μαρτίου (11/3), όταν και σταμάτησαν οι προπονήσεις λόγω του lockdown. Όσον αφορά τον Ματίγια, οι δύο πλευρές είναι αρκετά κοντά στα “θέλω” τους και απομένουν λεπτομέρειες για να πει ο Ισπανός το “ναι”.

v) Oι τελικές αποφάσεις πρόκειται να ληφθούν τα επόμενα 24ωρα και θα είναι σε άμεση συνάρτηση με το μπάτζετ της ομάδας για τη νέα σεζόν. Ναι μεν υπάρχει μία γενική εικόνα, όχι όμως ξεκάθαρο νούμερο, με τον Θοδωρή Καρυπίδη να δεσμεύεται πως σύντομα θα είναι σε θέση να το ανακοινώσει στους συνεργάτες του, αφού πρώτα γίνει το μπαράζ συναντήσεων που έχει στα σκαριά και αφορά την οικονομική τόνωση των ταμείων της ΠΑΕ.

Όλα αυτά τα εξόχως σημαντικά στοιχεία, θα είναι κατά πάσα πιθανότητα στα χέρια των ιθυνόντων του Άρη, στο επόμενο ραντεβού που έχει προγραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα και πάλι με τον Θοδωρή Καρυπίδη παρόντα στην Θεσσαλονίκη.

Οι “κιτρινόμαυροι” αναμένεται να προχωρήσουν επί της ουσίας, στα θέματα της ανανέωσης των συμβολαίων που λήγουν στις 30 Ιουνίου, προκειμένου να μην χαθεί ούτε λεπτό…

 

To Top