Όλα τα κακά της μοίρας του… Ανικανότητα, κακοδαιμονία, απελπισία και 0-2!

Τα είδαν όλα οι οπαδοί του Άρη στο ξεκίνημα του 2014! Είδαν την ομάδα τους να παίζει καλά, να έχει δοκάρι, ευκαιρίες, χαμένο πέναλτι, αλλά να χάνει 0-2 από μια ομάδα που απλά εκμεταλλεύτηκε δύο ατομικά λάθη και πήρε το “τρίποντο”. Αφέλεια, ανικανότητα, κακοδαιμονία, ατυχία. Ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσει όποια λέξη θέλει, σημασία έχει ότι ο Άρης έμεινε κολλημένος στον πάτο της βαθμολογίας και έκανε τη ζωή του όχι απλά δύσκολη, αλλά απελπιστική…

Χειρότερα δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει το παιχνίδι για τον Άρη. Μόλις στο δεύτερο λεπτό σε μια φάση που δεν προνήνυε τίποτα, ο Πετρόπουλος έπιασε γυριστή κεφαλιά έξω από την περιοχή του Άρη, η μπάλα έφτασε στον Μίνγκα που είχε προωθηθεί από τα δεξιά, βρήκε την άμυνα των κίτρινων εντελώς απροετοίμαστη και με βολέ άνοιξε το σκορ. Ψυχρολουσία. Τέσσερα λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, αλλά ο Πετρόπουλος δεν έπιασε σωστά την κεφαλιά, όμως η άμυνα του Άρη ήταν σε πλήρη αδράνεια…

Από το 10’ και μετά οι κίτρινοι άρχισαν να πατούν καλύτερα στο γήπεδο. Προσπάθησαν να κερδίσουν τον χώρο του κέντρου, τα κατάφεραν και άρχισαν να πιέζουν τον Απόλλωνα. Κέρδισαν οχτώ κόρνερ, πολλά φάουλ στον χώρο του κέντρου τα οποία έφεραν… κόσμο στην εστία του Τζόρβα, αλλά ευκαιρία κλασική για την ισοφάριση δεν υπήρχε. Ο Άρης είχε κατοχή, είχε κυκλοφορία, αλλά ήταν βιαστικός στην τελική του πάσα.

Εξαιρετικός σε όλο το πρώτο μέρος ο Σουνάς, δημιούργησε καταστάσεις στην εστία του Απόλλωνα, δοκίμασε δύο φορές σουτ από μακρινή απόσταση και στην τρίτη του προσπάθεια, στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Στην εξέλιξη της φάσης ο Μανιάς με κεφαλιά δεν μπόρεσε να σκοράρει, όπως το ίδιο συνέβη και στο 45’ όταν πρόλαβε έξοδο του Τζόρβα από πλάγια θέση στη μεγάλη περιοχή, σούταρε, αλλά είχε πάρει ήδη σωστή θέση ο Δεληζήσης.

Οι κίτρινοι ξεκίνησαν το δεύτερο μέρος όπως το τελείωσαν, με ευκαιρίες. Στο 49’ σουτ του Σουνά βρήκε την εξωτερική πλευρά των διχτυών και στο 52’ ο Αγκάνθο εκμεταλλεύτηκε λάθος στην άμυνας του Απόλλωνα, κρέμασε τον Τζόρβα, αλλά ο τελευταίος με ενστικτώδη κίνηση έστειλε τη μπάλα κόρνερ.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, στο 59’, το τραγικό λάθος του Διούδη στην σέντρα του Μίνγκα έφερε τον Απόλλωνα σε πλεονεκτική θέση. Ο πορτιέρο του Άρη έκανε λάθος έξοδο, ο Πετρόπουλος τον πρόλαβε και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Η κακοδαιμονία ή η ανικανότητα εμφανίστηκε και πάλι δύο λεπτά μετά. Ο Άρης κέρδισε πέναλτι όταν ο Αλβάρεζ κράτησε τον Αγκάνθο στη μεγάλη περιοχή. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Παπαδόπουλος και έστειλε τη μπαλά ψηλά άουτ από την εστία του Τζόρβα… Όλα στραβά!

Σαν να μην έφτανε το χαμένο πέναλτι, ήρθε και η ευκαιρία στο 69’ όταν ο Πουλίδο από το ένα μέτρο δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα για να μειώσει… Πλέον δεν υπήρχε ούτε καθαρό μυαλό και η απογοήτευση κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, οι αποδοκιμασίες από την κερκίδα έγιναν έντονες και το τελικό 0-2 μόνο θλίψη αφήνει…

ΑΡΗΣ (Παπαδόπουλος): Διούδης, Καραγκούνης, Πουλίδο, Οικονομόπουλος, Σουνάς, Αγκάνθο, Αγγελούδης (55’ Ρένια), Τσουμάνης (78’ Καραγιάννης), Παπαδόπουλος (74’ Τσουκάνης), Μανιάς, Ηρακλής.

ΑΠΟΛΛΩΝ (Σάντσεζ): Τζόρβας, Χατζηζήσης (68’ Σόουζα), Δεληζήσης, Κόρμπος, Παντελιάδης, Πετρόπουλος (90+1’ Μπάρκογλου), Αλβάρεζ, Μίνγκας, Φαρινόλα (46’ Ντόλμπεργκ), Αργυρόπουλος, Τσοκάνης.

To Top