Όλα τα κακά της μοίρας του βγήκαν στα Πηγάδια και νέα ήττα με 2-0 από τη Ξάνθη!

Ο Άρης ήταν κακός στο πρώτο ημίχρονο, δεν του δόθηκε πέναλτι από τον Μαντάκη και όταν αποφάσισε να παίξει ποδόσφαιρο, έκανε επτά τελικές σε 17 λεπτά, είχε δύο δοκάρια και ο Κυριακίδης κράτησε την Ξάνθη “ζωντανή”. Το τελικό 2-0 υπέρ των γηπεδούχων δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα, όμως δεν αλλάζει την ουσία. Ο Άρης παραμένει χωρίς νίκη μετά από πέντε αγώνες, τελευταίος και ένα βαθμό…

Οι κίτρινοι είχαν την πολύ μεγάλη ευκαιρία να προηγηθούν πριν καν συμπληρωθεί ένα λεπτό αγώνα, αλλά η κεφαλιά του Σταυρόπουλου εξ επαφής, εκατοστά πριν την εστία του Κυριακίδη, πέρασε έξω! Θα ήταν ένα διαφορετικό παιχνίδι, αν είχε σκοράρει εκεί ο νεαρός παίκτης του Άρη, αλλά με τα αν δεν γράφεται ιστορία.

Η Ξάνθη από το ξεκίνημα του αγώνα πήρε τον έλεγχο, είχε την κατοχή και προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τις (αρκετές) στιγμές αδράνειας στην αμυντική λειτουργία του Άρη. Σε μια τέτοια στιγμή, στο 12′, ο Σολάρι βρήκε έξυπνα τον Ντε Γκούζμαν και αυτός σούταρε, στέλνοντας τη μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Μπουζάνη.

Έντεκα λεπτά μετά δεν υπήρχε… δοκάρι να σώσει τον Άρη. Μια κακή σέντρα από τα δεξιά, έστειλε τη μπάλα στον ολομόναχο Κάλβο από την αριστερί πλευρά. Αυτός σέντραρε με όλη του την άνεση, ο Μάνταλος πρόλαβε τον Πουλίδο και με προβολή έγραψε το 1-0 για τους γηπεδούχους. Ήταν άλλο ένα φθηνό γκολ που δέχεται ο Άρης φέτος…

Η αντίδραση του Άρη ήρθε στο 32′, όταν ο Τάτος πρόλαβε τον Γούτα στη μεγάλη περιοχή, “τσίμπησε” τη μπάλα, ανατράπηκε από τον αμυντικό της Ξάνθης, αλλά ο Μαντάκης και ο βοηθός γραμμής δεν υπέδειξαν την παράβαση, παρότι ήταν μπροστά στην φάση! Ήταν πέναλτι που δεν δόθηκε για τους κίτρινους, οι οποίοι προσπάθησαν άλλη μία φορά να ισοφαρίσουν, όταν στο 34′ ο Ψυχογιός με εξαιρετική ενέργεια από τα δεξιά πέρασε δύο αμυντικούς, βρήκε τον Τάτο και το σουτ του τελευταίου κόντραρε στον Ουντότζι πριν καταλήξει με… περιπέτεια στα χέρια του Κυριακίδη.

Ένας… άλλος Άρης εμφανίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο και με αλλαγή τον Αγγελούδη αντί του Σταυρόπουλου. Στο 46′ είχε οριζόντιο δοκάρι με το μακρινό σουτ του Έλσνερ. Στο 50′ είχε δεύτερο οριζόντιο δοκάρι με μακρινό σουτ του Τριανταφυλλάκου. Στο 52′ ο Ιμπέχ δοκίμασε το πόδι του από μακριά και το σουτ απέκρουσε ενστικτωδώς ο Κυριακίδης. Στο 55′ ο Νιγηριανός που έδειξε αλλαγμένος προς το καλύτερο σήμερα, πλάσαρε ιδανικά τον Κυριακίδη, αλλά με τα ακροδάκτυλά του ο πορτιέρο της Ξάνθης έδιωξε τη μπάλα.

Και μέσα σε όλα αυτά κόντρα στη ροή του αγώνα, η Ξάνθη εκμεταλλεύτηκε την τραγική αμυντική λειτουργία του Άρη και στο 62′ μετά από όμορφο συνδυασμό ο Σολτάνι έδωσε έτοιμο γκολ στον Σολάρι, ο οποίος πλάσαρε τον σε κενή εστία και έγραψε το 2-0. Αυτό ήταν… Από εκεί και μετά δεν έγινε παιχνίδι. Δεν υπήρχαν αποθέματα, δυνάμεις, ψυχολογία για να αντιδράσουν οι κίτρινοι παρά τις παρεμβάσεις του Μιλίνκοβιτς που πέρασε στο παιχνίδι τους Σουνά και Μανιά.

Το 2-0 αδικεί τον Άρη, που ήταν καλύτερος, είχε 15 τελικές προσπάθειες έναντι 6 της Ξάνθης, δεν μπόρεσε όμως να μετουσιώσει την υπεροχή του και το καλό 20λεπτο στο δεύτερο μέρος σε βαθμό ή βαθμούς.

ΞΑΝΘΗ: Κυριακίδης, Μπαξεβανίδης, Βάλλας, Γούτας, Μοκουάνα, Ντε Γκούζμαν, Σολάρι (88′ Ράνος), Μάνταλος, Μαρίν (60′ Φλίσκας), Ντιέ, Κάλβο (46′ Σολτάνι).

ΑΡΗΣ: Μπουζάνης, Ψυχογιός, Τσουμάνης, Πουλίδο, Ηρακλής, Έλσνερ, Τριανταφυλλάκος, Ιμπέχ, Ουντότζι (76′ Μανιάς), Τάτος (65′ Σουνάς), Σταυρόπουλος (46′ Αγγελούδης).

To Top