ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Όλα τα… λεφτά στα πλέι οφ! Θωράκιση παντός επιπέδου και κυρίως εκτός αγωνιστικών χώρων

Στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειάς του βρίσκεται το πρωτάθλημα και ο Άρης παραμένει στη 2η θέση παρ’ όλες τις αντιξοότητες, αγωνιστικές, καιρικές και… διαιτητικές.

Το ρόστερ που έχει φέτος ο Άρης θεωρείται το πιο γεμάτο της (τουλάχιστον) τελευταίας 20ετίας του. Έχει καταφέρει να διατηρηθεί στο μεγαλύτερο μέρος του πρωταθλήματος στην πρώτη και τη δεύτερη θέση με στόχο να βρίσκεται στην πρώτη τριάδα, άρα και στην Ευρώπη, στο τέλος της σεζόν.

Τα… χτυπήματα που έχει δεχτεί, ιδίως το τελευταίο δίμηνο, είναι πολλά, εκ των οποίων τα περισσότερα κάτω από τη μέση! Τα παραδείγματα είναι τόσα από τη φετινή χρονιά που ίσως είναι και κουραστικά να τα αναφέρουμε. Ατρόμητος, Λάρισα, Γιάννενα, Λαμία και πρόσφατα Παναιτωλικός είναι μερικά ματς από τα οποία ο Άρης έχει έντονα και δικαιολογημένα παράπονα από τη διαιτησία και προκάλεσαν σημαντική απώλεια βαθμών.

Αν οι VAR και οι «σφυρίχτρες» έβλεπαν σωστά, τότε ο Άρης θα είχε τουλάχιστον 6-7 βαθμούς περισσότερους και ένα καλό πλεονέκτημα για να μπει στα πλέι οφ. Εκεί, πάντως, είναι όλα τα… λεφτά! Εκεί, θα κριθεί η ευρωπαϊκή έξοδος. Εκεί, θα πρέπει οι «κιτρινόμαυροι» να είναι πανέτοιμοι για σκληρές μάχες, τόσο εντός όσο και… εκτός αγωνιστικών χώρων!

Εντός, η ομάδα έχει αποδείξει για το τι είναι ικανή να καταφέρει και πως μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε αντίπαλο ανεξαρτήτως έδρας. Αρκεί να μην της βάζουν τρικλοποδιές! Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Άρης θα είναι ξανά δυνατός και έτοιμος να πάρει τους τρεις βαθμούς σε κάθε παιχνίδι, με τον Άκη Μάντζιο να έχει εμφυσήσει στους παίκτες του τη νοοτροπία του νικητή.

Εκτός γηπέδου όμως, ο Άρης θα πρέπει να σφυρηλατήσει μια… διαιτητική ασπίδα για να προστατέψει το οικοδόμημά του από όσα τραγελαφικά συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Παναθηναϊκός από μόνος του τάσσεται ανοικτά πλέον υπέρ της ΕΠΟ -και πώς να μην το κάνει μετά από τόσα σφυρίγματα υπέρ του- και την ίδια στιγμή ο Άρης παλεύει μόνος του και είναι ξεκάθαρα στοχοποιημένος, γιατί προφανώς… ενοχλεί με την πορεία πρωταθλητισμού που πραγματοποιεί.

Η ΠΑΕ οφείλει να προασπίσει τα συμφέροντα της και του συλλόγου με οποιονδήποτε τρόπο κρίνει εκείνη ικανό, που θα αφήσει αναπόσπαστο το αθλητικό τμήμα, τους παίκτες και το προπονητικό τιμ να κάνουν τη δουλειά τους και να φέρουν την ομάδα στη θέση που αξίζει να έχει φέτος.

To Top