Όλα τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τον Απρίλιο (video)

Αναστολές πληρωμής φόρων, μειώσεις ενοικίων, προσωρινές αναστολές συμβάσεων εργασίας και πλήθος άλλων ευνοϊκών παρεμβάσεων ανακοίνωσαν για τον Απρίλιο ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης σε κοινή συνέντευξη Τύπου.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ανακοίνωσε για τον Απρίλιο μια νέα δέσμη παρεμβάσεων, ύψους 2,5 δισ. ευρώ, με την ενεργοποίηση πρόσθετων εργαλείων στήριξης, όπως είναι η Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7, το χρηματοδοτικό εργαλείο κάλυψης παγίων δαπανών και το πρόγραμμα «Γέφυρα ΙΙ» για τις επιχειρήσεις.

«Το συνολικό κόστος των μέτρων για τη στήριξη των επιχειρήσεων, των εργαζομένων, των ανέργων, των κλάδων που πλήττονται, και του Εθνικού συστήματος Υγείας, αναμένεται να υπερβεί τα 14 δισ. ευρώ για το 2021, περίπου διπλάσιο από τις εκτιμήσεις του Προϋπολογισμού», ανέφερε και προσέθεσε πως «η χρηματοδότηση αυτών των παρεμβάσεων, συνολικού ύψους 38 δισ. ευρώ για την περίοδο 2020-2021, στηρίζεται, κυρίως, στη διορατική, ορθολογική και συνετή χρήση των ταμειακών διαθεσίμων της χώρας».

Ειδικότερα, ως προς τα μέτρα για τον μήνα Απρίλιο, ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στα εξής:

Για τις επιχειρήσεις στις οποίες έχουν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα και πλήττονται άμεσα, αναστέλλεται η πληρωμή δόσεων ρυθμισμένων φορολογικών εισφορών. Η δόση μεταφέρεται στο τέλος της ρύθμισης. Συγκεκριμένα, για τον μήνα Απρίλιο, θα ισχύσει για τις επιχειρήσεις στις οποίες έχουν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα και πλήττονται στα τέλη Μαρτίου, συμπεριλαμβανομένου του λιανεμπορίου, της εστίασης, του τουρισμού, του πολιτισμού, του αθλητισμού, των μεταφορών, και άλλων κλάδων που παραμένουν κλειστοί.Οι επιχειρήσεις στις οποίες έχουν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα και πλήττονται άμεσα, δικαιούνται υποχρεωτική μείωση ενοικίου κατά 100% στα επαγγελματικά τους ακίνητα και για τον μήνα Απρίλιο.

To Top