ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Όλα τα… μωρά στη Ντόρτμουντ

Στη Ντόρτμουντ ρίχνουν τη μία μεταγραφική… βόμβα μετά την άλλη. Δηλώνουν αποφασισμένοι για νέα αρχή και έτοιμοι να «χτυπήσουν» την Μπάγερν.

Οκτώ ποδοσφαιριστές έχει αποκτήσει αυτή τη μεταγραφική περίοδο η ομάδα της Βεστφαλίας. Ουδείς εξ αυτών είναι μεγαλύτερος από 25 χρόνων. Μπορεί επί της ουσίας να μην πρόκειται για… παιδομάζωμα, ωστόσο οι άνθρωποι της ομάδας, με πρώτο τον προπονητή Τόμας Τούχελ, εμφανίζονται διατεθειμένοι να φτιάξουν μια νεανική ομάδα, η οποία θα… σώσει το γερμανικό πρωτάθλημα. Πως; Με το να γίνει τόσο δυνατή που θα ανταγωνιστεί στα ίσα τη Μπάγερν.

Δίχως αμφιβολία οι αποχωρήσεις των Γκουντογκάν (Σίτι), Μκιταριάν (Γιουνάιτεντ) και Χούμελς (Μπάγερν) είναι εξαιρετικά σημαντικές. Ωστόσο, η Ντόρτμουντ αποφάσισε να επενδύσει τα περίπου 84 εκατομμύρια ευρώ από αυτούς τους τρεις παίκτες σε άλλους πολλά υποσχόμενους.

Πριν από μερικές ημέρες ανακοινώθηκε η επιστροφή του Μάριο Γκέτσε και η μεταγραφή του Αντρέ Σίρλε. Πήρε, επίσης, τον Ντεμπέλε (Ρεν), Ροντε(Μπάγερν), Γκερέιρο (Λοριάν), Μορ (Νόρτζελαντ), Μπαρτρά (Μπαρτσελόνα) και Μερίνο (Οσασούνα). Θα είναι αυτοί το αντίδοτο στις αποχωρήσεις;

«Θα μπορούσαμε να είχαμε χάσει αυτούς τους τρεις ποδοσφαιριστές το επόμενο καλοκαίρι χωρίς να πάρουμε χρήματα. Προτιμήσαμε να τους αφήσουμε τώρα και να προσπαθήσουμε να χτίσουμε κάτι καινούργιο» λέει ο Τούχελ. Τα ρεπορτάζ κάνουν λόγο για μια… Baby Ντόρτμουντ, με τρομερή όρεξη και πάθος.

Ο Ντεμπελέ έχει αφήσει καταπληκτικές εντυπώσεις στην προετοιμασία. Την περσινή σεζόν, στα 19 του, πέτυχε 12 γκολ, έδωσε πέντε ασίστ και είχε σουτ ανά 18 λεπτά στα παιχνίδια του γαλλικού πρωταθλήματος. Ο 25χρονος Μπαρτρά, παρά το γεγονός ότι του λείπει η εμπειρία, ίσως είναι ο ηγέτης που θέλει η ομάδα στην άμυνα μετά την αποχώρηση του Χούμελς και με δεδομένο τον τραυματισμό του Σούμποτιτς. Ο 22χρονος Γκερέιρο έφτασε στη Βεστφαλία ως πρωταθλητής Ευρώπης με την Πορτογαλία και θα δώσει μάχη με τον Σμέλτζερ στην αριστερή πλευρά. Ρόντε (25), Μορ (18) και Mερίνο (20) θέλουν να δείξουν την αξία τους.

Ο Μάριο Γκέτσε επέστρεψε τρία χρόνια μετά την επεισοδιακή… φυγή του για τη Μπάγερν και είναι πια 24, ενώ ο Αντρέ Σίρλε είναι σημαντικότατη προσθήκη στη μεσοεπιθετική γραμμή. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, η Ντόρτμουντ διαθέτει πια δύο σχεδόν ισάξιες ενδεκάδες, γεγονός που μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα σημαντικό στη διάρκεια της σεζόν με τις πολλαπλές υποχρεώσεις σε Γερμανία και Ευρώπη.

Η τακτική του… παιδομαζώματος δεν είναι καινούργια για την ομάδα της Βεστφαλίας. Από το 2009 μέχρι το 2011, η Ντόρτμουντ απέκτησε τους Χούμελς, Μπέντερ, Γκρότζκοϊτζ, Καγκάβα, Λάγκερακ, Λάιτνερ, Λεβαντόφσκι, Πέρισιτς και Γκουνρογκάρ. Ο μέσος όρος ηλικίας τους ήταν 20 ετών. Στην επόμενη πενταετία φάνηκε να γίνεται μια στροφή σε ποδοσφαιριστές που θα μπορούσαν να βοηθήσουν με την εμπειρία τους.

To Top