ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Όλα τα ρεκόρ του Αντετοκούνμπο στο Ολ Σταρ Γκέιμ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο εντυπωσίασε και ενθουσίασε τους πάντες στο All Star Game της Νέας Ορλεάνης και κατάφερε να συνοδέψει την πρώτη του συμμετοχή στο κορυφαίο event του ΝΒΑ με πολλά και ιδιαίτερα σημαντικά ρεκόρ!

Ο Γιάννης πάτησε παρκέ για 23 λεπτά και σε αυτό το διάστημα μέτρησε 30 πόντους με 14/17 προσπάθειες, 6 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα, 1 ασίστ και 1 τάπα, ενώ παράλληλα δεν είχε και κανένα λάθος!

Μάλιστα, ο Αντετοκούνμπο ήταν ο πρώτος σκόρερ της Ανατολής, αφήνοντας πίσω του τους Λεμπρόν Τζέιμς (23 π), Κάιρι Ίρβινγκ (22 π) και Αιζέια Τόμας (20 π). Όμως, αυτό δεν ήταν το μοναδικό επίτευγμα του «Greek Freak» στο πρώτο του «ASG»!

Ο νεαρός άσος έκλεψε αμέσως την παράσταση και δεν άργησε να προσθέσει μερικά ρεκόρ ακόμα στο ενεργητικό του!

Πιο συγκεκριμένα, ο Αντετοκούνμπο ευστόχησε σε 14 σουτ (από τις συνολικά 17 προσπάθειες που πήρε), τα οποία είναι τα περισσότερα τόσο για παίκτη που κάνει ντεμπούτο σε All Star Game, όσο και για Ευρωπαίο άσο.

Παράλληλα, ο Έλληνας φόργουορντ έγραψε ιστορία και για τους Μπακς! Ο Αντετοκούνμπο πέτυχε 30 πόντους στο All Star Game της Νέας Ορλεάνης, επίδοση που είναι η καλύτερη όλων των εποχών για παίκτη της ομάδας του Μιλγουόκι! Ένα πραγματικά σπουδαίο επίτευγμα, αν σκεφτούμε πως στην λίστα των All Star των «Ελαφιών» βρίσκονται ονόματα όπως αυτά του Καρίμ Αμπντούλ – Τζαμπάρ, του Σίντνει Μονκρίφ και του Ρέι Άλεν.

Φυσικά, τα ρεκόρ δε σταματούν εδώ. Ο Αντετοκούνμπο πέτυχε τους περισσότερους πόντους που έχει πετύχει ποτέ Ευρωπαίος παίκτης στο σπουδαιότερο παιχνίδι του καλύτερου πρωταθλήματος στον κόσμο, ξεπερνώντας επιδόσεις παικτών όπως του Ντιρκ Νοβίτσκι και του Πάου Γκασόλ.

Ο Γιάννης πέτυχε την δεύτερη καλύτερη επίδοση άπο πρωτοεμφανιζόμενο παίκτη σε «ASG», με την πρώτη θέση στη σχετική λίστα να ανήκει στον Τομ Τσέιμπερς, που πέτυχε 34 πόντους στο παιχνίδι του 1987.

Τέλος, ο 22χρονος φόργουορντ βρίσκεται ήδη – και μετά από μόλις μία εμφάνιση – στη 4η θέση της λίστας με τους κορυφαίους Ευρωπαίους σκόρερ στον συγκεκριμένο θεσμό. Ο… αεικίνητος Ντιρκ βρίσκεται στη 1η θέση με 113 πόντους, ενώ πιο πίσω ακολουθούν Πάου Γκασόλ (63 πόντοι) και Τόνι Πάρκερ (53 πόντοι). Ο Γιάννης ξεπέρασε -μεταξύ άλλων- τους Ντέτλεφ Σρεμπφ, Μαρκ Γκασόλ, Γιοακίμ Νοά και Πέτζα Στογιάκοβιτς.

Η αρχή έγινε τα ξημερώματα της Δευτέρας (20/2) για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, που έχει όλες τις προϋποθέσεις να συνεχίσει να γράφει ιστορία στο ΝΒΑ και, γιατί όχι, να καταρρίψει και άλλα ρεκόρ στο All Star Game του 2018…

 

To Top