Όλα τριγύρω αλλάζουν και όλα τα ίδια μένουν! Μίλησαν για όλα και κατέληξαν στο… αυτονόητο: χρειάζονται χρηματοδότες με “ζεστό χρήμα”!

Το έργο που έχουν αναλάβει οι παράγοντες του Άρη ήταν εκ προοιμίου δύσκολο. Η αναζήτηση διεξόδου στην «επόμενη μέρα» του Άρη είναι το ζητούμενο από κάθε μέλος της κιτρινόμαυρης οικογένειας και η μετάβαση από το στάδιο των προθέσεων και των επιθυμιών σε εκείνο των πράξεων. Το πιο δύσκολο δηλαδή.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας έγινε χθες μια ευρεία συνάντηση νομικών και παραγόντων της ΠΑΕ και της ΚΜΑ, προκειμένου να συζητηθούν όλες οι προεκτάσεις και οι πιθανότητες της «επόμενης μέρας».

Η καταγραφή της κατάστασης είναι δεδομένη: μηδέν έσοδα, αμέτρητες υποχρεώσεις και η θηλιά στον λαιμό όλων.

Στο συγκεκριμένο τετ α τετ αναλύθηκαν όλα, μίλησαν για όλα και ανάμεσα στα όσα ενδιαφέροντα (αλλά λίγο-πολύ γνωστά) ήταν η ανάλυση της λύσης μέσω της «ειδικής εκκαθάρισης», του άρθρου 106ια (δεν έχει καμία σχέση με το άρθρο 106 που ήθελαν να ξεκινήσουν άλλες ομάδες).

Αφορά την πρόταση που έκανε ο δικηγόρος Αργύρης Αργυριάδης, ο οποίος εδώ και ένα μήνα έχει δώσει αναλυτικά στοιχεία στον αέρα, αλλά όπως τόνισε και στην πρόσφατη τοποθέτησή του στο PRESSARIS: “Το άρθρο 106ια αποτελεί μια λύση με τον Άρη στη Β” εθνική, μπορεί να δώσει την ευκαιρία στον σύλλογο να απαλλαγεί από τα χρέη και να συνεχίσει…Οποιαδήποτε ενέργεια ή κίνηση γίνει πάνω στην ειδική εκκαθάριση, προϋποθέτει ένα πράγμα, πολύ συγκεκριμένο: να βρεθούν ο επενδυτής και τα χρήματα που θα ανοίξουν το άρθρο. Εδώ δεν είναι θέμα θεωρίας, αλλά πράξεων. Το άρθρο από μόνο του δεν… σώζει τον Άρη. Είναι πολύ ξεκάθαρα τα πράγματα».

Αλλά και σε αυτό το τελευταίο, όπως και σε όλες τις πτυχές της επόμενης μέρας, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η εξεύρεση ενός επιχειρηματία-επενδυτή, ο οποίος θα πρέπει να καταβάλλει άμεσα «ζεστό χρήμα». Στην παρούσα φάση… μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Με αυτό το δεδομένο απόφαση δεν μπορούσε να παρθεί, παρά μόνο η διαπίστωση του αυτονόητου: “χωρίς χρηματοδότες και “ζεστό χρήμα” κανένα σχέδιο δεν μπορεί να εφαρμοστεί.

To Top