Όλες οι ανταλλαγές της τελευταίας ημέρας: «Ξεπούλησε» το Ορλάντο!

Οι εκτιμήσεις έλεγαν πως δεν θα βλέπαμε πολλές ανταλλαγές, ωστόσο αρκετοί οργανισμοί του ΝΒΑ ήταν “ανήσυχοι” την Πέμπτη (25/3) με τους Μπουλς να είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι καθώς απέκτησαν τον All-Star Νίκολα Βούτσεβιτς, έναν παίκτη των 24 πόντων και των 12 ριμπάουντ στη φετινή σεζόν, πριν εκπνεύσει η Trade Deadline.

Η ομάδα του Σικάγο έβαλε τον Μαυροβούνιο στο ρόστερ της μαζί με τον φόργουορντ Αλ-Φαρούκ Αμίνου, δίνοντας στους Ορλάντο Μάτζικ τον περιφερειακό Ότο Πόρτερ και τον νεαρό σέντερ Γουέντελ Κάρτερ. Ο πρώτος, πάντως, είναι πολύ πιθανό να αποχωρήσει με buy-out, ώστε να βρει ως ελεύθερος τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Λίγη ώρα μετά, το Ορλάντο έστειλε τον περιφερειακό σκόρερ Εβάν Φουρνιέ στους Μπόστον Σέλτικς για τον Τζεφ Τιγκ, αλλά και τον Άαρον Γκόρντον στους Ντένβερ Νάγγετς, τον τρίτο βασικό τους παίκτη που αποχαιρέτησε τη Φλόριντα στη διάρκεια της ημέρας για να γεμίσει με τρία draft picks πρώτων και δύο draft picks δεύτερων γύρων. Σε αυτές τις ανταλλαγές συμμετείχε και ο Γκάρι Κλαρκ που πήγε στο Ντένβερ, με τους Γκάρι Χάρις – Αρ Τζέι Χάμπτον να μετακομίζουν στο Ορλάντο.

Οι Μαϊάμι Χιτ έστειλαν τους Μο Χάρκλες – Κρις Σίλβα στο Σακραμέντο για να πάρουν τον Νέμανια Μπιέλιτσα, ενώ αργότερα πήραν τον Βίκτορ Ολαντίπο από τους Ρόκετς δίνοντας τους Έιβερι Μπράντλι και Κέλι Ολίνικ την ώρα που οι Μπλέιζερς ολοκλήρωναν μια εντυπωσιακή κίνηση με τον Νόρμαν Πάουελ των 19.6 πόντων. Η ομάδα του Πόρτλαντ έδωσε στους Ράπτορς τους Γκάρι Τρεντ Τζούνιορ – Ρόντνι Χουτ, με τους Καναδούς να ετοιμάζονται να παραχωρήσουν και τον Κάιλ Λάουρι.

Σίξερς, Θάντερ, Νικς συμμετείχαν σε τριπλή ανταλλαγή που έστειλε τον Τζορτζ Χιλ στη Φιλαντέλφια, τον Τέρανς Φέργκιουσον στη Νέα Υόρκη και τους Τόνι Μπράντλι – Όστιν Ρίβερς στην Οκλαχόμα Σίτι που έχει πλέον 34 draft picks στην επόμενη επταετία. Κερδισμένοι σαφέστατα οι Σίξερς, που έβαλαν στο ρόστερ τους έναν πολύ έμπειρο γκαρντ, ικανό να σταθεί είτε ως βασικός αν προκύψει ανάγκη, είτε ως σημαντικός ρολίστας.

Οι Χοκς έστειλαν τον Ραζόν Ρόντο στους Κλίπερς, καθώς ο Νέιτ ΜακΜίλαν δεν τον υπολόγιζε, με την ομάδα του Λος Άντζελες να στέλνει στην Ατλάντα τον σκόρερ Λου Γουίλιαμς που θα είναι ελεύθερος στο τέλος της τρέχουσας περιόδου. Λίγα λεπτά μετά, οι Πέλικανς έστειλαν τον Τζέι Τζέι Ρέντικ στο Ντάλας, για να ολοκληρώσει ο 36χρονος σουτέρ τη σεζόν στο πλευρό των Λούκα Ντόντσιτς – Κρίσταπς Πορζίνγκις. Μαζί του πήγε κι ο Νικολό Μέλι, σε μια “ευρωπαϊκή” ομάδα στην οποία θέλει να έχει ρόλο. Η Νέα Ορλεάνη πήρε τον Τζέιμς Τζόνσον, τον Γουές Ιγούντου και ένα μελλοντικό draft pick δεύτερου γύρου.

Σε μια μικρότερη κίνηση, οι Μπουλς έστειλαν τους Τσάντλερ Χάτσινσον – Ντάνιελ Γκάφορντ στην Ουάσινγκτον, για να πάρουν από τους Γουίζαρντς τον περιφερειακό Τρόι Μπράουν και τον ψηλό Μόριτζ Βάγκνερ, που λίγες ώρες αργότερα μετακόμισε στους Μπόστον Σέλτικς για να βρεθεί στο Σικάγο ο Ντάνιελ Τάις. Σε μια εξίσου δευτερεύουσας σημασίας ανταλλαγή, οι Γιούτα Τζαζ πήραν τον σουτέρ Ματ Τόμας από τους Ράπτορς, δίνοντας ένα μελλοντικό draft pick δεύτερου γύρου, με τους Καναδούς να δίνουν τον Τέρενς Ντέιβις στους Σακραμέντο Κινγκς επίσης για ένα μελλοντικό draft pick δεύτερου γύρου.

Τέλος, οι Χόρνετς πήραν από τους Γουόριορς τον Μπραντ Γουαναμέικερ και οι Σπερς τον Μαρκίς Κρις επίσης από τους Γουόριορς που γλίτωσαν σημαντικά χρήματα από φόρους πολυτέλειας. Ο Αντρέ Ντράμοντ έμεινε στο Κλίβελαντ μέχρι να αποχωρήσει, το ίδιο κι ο ΛαΜάρκους Όλντριτζ που συμφώνησε με τους Σαν Αντόνιο Σπερς για buy-out, την ώρα που ο Κάιλ Λάουρι συνεχίζει στους Ράπτορς που δεν βρήκαν μια καλή προσφορά για να τον παραχωρήσουν.

Πηγή: Sport24.gr

To Top