ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Όλες οι λεπτομέρειες για την κλήρωση του μπασκετικού Άρη!

Μέσα στον Ιούλιο και πιο συγκεκριμένα μέχρι τα μέσα του, θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση της κανονικής περιόδου του Eurocup. Μερικές μέρες πριν τη διαδικασία, θα γίνουν γνωστά και τα γκρουπ δυναμικότητας, στα οποία θα χωριστούν οι 20 ομάδες.

Πέρυσι οι ομάδες είχαν τοποθετηθεί σε 10 γκρουπ δυναμικότητας και είναι δεδομένο ότι ο Άρης δεν θα είναι στα πρώτα, λόγω της οκταετούς απουσίας του από τη διοργάνωση.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο Eurocup συμμετέχει και πάλι η κάτοχος του περυσινού τίτλου, Γκραν Κανάρια, η οποία δήλωσε αδυναμία να αγωνιστεί στην Ευρωλίγκα της νέας σεζόν, παρότι απέκτησε αυτό το δικαίωμα, λόγω της κατάκτησης του θεσμού, μετά την εντός έδρας νίκη της, στον μονό τελικό με την Τουρκ Τέλεκομ, η οποία είναι επίσης παρούσα στη διοργάνωση.

Πλην των κιτρινόμαυρων, νέες παρουσίες είναι αυτές της τουρκικής Μπεσίκτας και της λιθουανικής, Γουλβς, της ομάδας, που απέκλεισε τους Θεσσαλονικείς πέρυσι στον προκριματικό γύρο του FIBA Europe Cup, ο οποίος φιλοξενήθηκε στη Βουλγαρία. Στη διοργάνωση μετέχει και η πρώην ομάδα του Γιάννη Καστρίτη, Χάποελ Τελ Αβίβ.

Στη φετινή διοργάνωση παίρνουν μέρος ομάδες από 14 διαφορετικές χώρες. Εκτός από τον Άρη, το παρών δίνουν οι Γκραν Κανάρια, Μπανταλόνα (Ισπανία), Λιετκαμπέλις, Γουλβς (Λιθουανία), Μπεσίκτας, Τουρκ Τέλεκομ (Τουρκία), Τρέντο, Βενέτσια (Ιταλία), Μπουργκ, Παρί (Γαλλία), Ουλμ, Αμβούργο (Γερμανία), Μπούντουσνοστ (Μαυροβούνιο), Τσεντεβίτα (Κροατία), Χάποελ Τελ Αβίβ (Ισραήλ), Λόντον Λάιονς (Αγγλία), Προμετέι (Ουκρανία), Σλασκ (Πολωνία) και Κλουζ (Ρουμανία).

To Top