Όλη η Μαδρίτη στο… πόδι για τον τίτλο

Στα δύο θα χωριστεί απόψε η Μαδρίτη εν όψει και της τελευταίας αγωνιστικής της La Liga η οποία θα κρίνει οριστικά τον φετινό πρωταθλητή. Ατλέτικο ή Ρεάλ;

Και τώρα οι δυό τους… Αφού η Μπαρτσελόνα έμεινε και μαθηματικά εκτός διεκδίκησης, ο τίτλος θα φτάσει οριστικά στη Μαδρίτη. Το θέμα ωστόσο είναι σε ποιά πλευρά της πρωτεύουσας; Στην ομάδα του Τσόλο Σιμεόνε, ή στην ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν;

Η 38η και τελευταία αγωνιστική της La Liga έφτασε, με τις δύο ομάδες της Μαδρίτης να παλεύουν για το… στέμμα. Ατλέτικο και Ρεάλ θα μονομαχήσουν απέναντι σε Βαγιαδολίδ και Βιγιαρεάλ για να κάνουν δικό τους τον τίτλο.

Οι «ροχιμπλάνκος» κατάφεραν να φτάσουν σε μία τεράστια ανατροπή απέναντι στην Οσασούνα και με πρωταγωνιστή για ακόμη μία φορά τον Λουίς Σουάρες, πήραν τους τρεις βαθμούς και παρέμειναν στην κορυφή της βαθμολογίας και στο +2 από τη Βασίλισσα που έφυγε με το διπλό από τη χώρα των Βάσκων κόντρα στην Μπιλμπάο.

Μάχη μέχρι τέλους για τις δύο ομάδες της ισπανικής πρωτεύουσας. Η Ατλέτικο των 83 βαθμών θα δοκιμαστεί απόψε (19:00) στην έδρα της Βαγιαδολίδ που μόνο αδιάφορη δεν είναι, καθώς βρίσκεται στο -2 από την παραμονή της στην La Liga.

Από την άλλη, η Ρεάλ των 81 βαθμών θα αντιμετωπίσει την ίδια ώρα τη Βιγιαρεάλ στη Μαδρίτη, στο κατά πάσα πιθανότητα τελευταίο παιχνίδι του Ζιντάν στον πάγκο της ομάδας. Το «κίτρινο υποβρύχιο» χρειάζεται αποτέλεσμα, καθώς βρίσκεται στην 7η θέση με 58 βαθμούς και μπορεί να φτάσει ακόμη και την 5η Σοσιεδάδ σε περίπτωση που φύγει από το «Αλφρέδο Ντι Στέφανο» με ένα θετικό αποτέλεσμα.

Η αδιάφορη πλέον Μπαρτσελόνα θα αντιμετωπίσει την τελευταία και υποβιβασμένη Έιμπαρ, χωρίς τον Λιονέλ Μέσι ο οποίος πήρε νωρίτερα την άδεια του, με το θέμα της ανανέωσης του πάντως να παραμένει στον… αέρα.

Εξίσου σημαντικά είναι και τα παιχνίδια Έλτσε – Μπιλμπάο και Ουέσκα – Βαλένθια, καθώς οι δύο γηπεδούχες ομάδες δίνουν τη δικιά τους μάχη για την παραμονή. Και οι δύο ομάδες βρίσκονται στους 33 βαθμούς, ωστόσο η Έλτσε υπερτερεί στη βαθμολογία, κάτι που την βάζει σε θέση ισχύος απέναντι στην Ουέσκα που τη δεδομένη στιγμή υποβιβάζεται!

Σάββατο 22/5

Βαγιαδολίδ-Ατλέτικο Μαδρίτης (19:00)

Έλτσε-Αθλέτικ Μπιλμπάο (19:00)

Έιμπαρ-Μπαρτσελόνα (19:00)

Θέλτα-Μπέτις (19:00)

Οσασούνα-Ρεάλ Σοσιεδάδ (19:00)

Ουέσκα-Βαλένθια (19:00)

Ρεάλ Μαδρίτης-Βιγιαρεάλ (19:00)

Κυριακή 23/5

Γρανάδα-Χετάφε (19:30)

Σεβίλλη-Αλαβές (22:00)

To Top