“Όλοι μας μεγαλώσαμε με τον Άρη”

Ο πρώην παίκτης του Άρη και του Παναθηναϊκού και νυν του Δούκα, Γιώργος Καλαϊτζής μίλησε για το αυριανό παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, σχολίαζοντας την αγωνιστική κατάσταση των δύο ομάδων.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον “Αρένα”:

Για το παιχνίδι μεταξύ του Άρη και του Παναθηναϊκού: “Είναι ντέρμπι στα χαρτιά και κυρίως  για την ιστορία των δύο ομάδων καθώς αγωνιστικά υπερτερεί κατά πολύ ο Παναθηναϊκός. Ο τελικός του κυπέλλου στην ουσία κράτησε 20 λεπτά, καθώς το παιχνίδι μετά είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Νομίζω ότι όλοι ήξεραν ότι ο νικητής θα είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Άρης κατάφερε και κοντρόλαρε το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο όμως ο Παναθηναϊκός μετά αντέδρασε. Στον Άρη σίγουρα αξίζει μια καλύτερη εικόνα από αυτό που έδειξε”.

Για την αγωνιστική κατάσταση του Άρη: “Νομίζω ότι ο Άρης βαδίζει σε ένα άλλο αγωνιστικό μοντέλο. Χτίζει κάτι καινούριο με νέα παιδιά, πράγμα που θα του βγει σε καλό. Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια από όλους ώστε να εξυγιανθεί η ομάδα. Πρέπει να τους ευχηθούμε καλό κουράγιο και όσοι είναι κοντά να στηρίξουν. Όλοι μεγαλώσαμε με τον μπασκετικό Άρη στα σπίτια μας και όλοι θέλουμε να χτυπάει τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό”.

Για τον παίκτη που ξεχωρίζει: “Δεν θέλω να αδικήσω τα άλλα παιδιά, αλλά ο Βεζένκοφ νομίζω πως κάνει την διαφορά. Αν μείνει στην ομάδα μπορεί ο Άρης να χτιστεί πάνω του, αλλά αν φύγει θα έχει την ευκαιρία να κάνει πολύ μεγάλη καριέρα”.

Για το ενδιαφέρον που υπάρχει από άλλες ομάδες προς το πρόσωπο του Βεζένκοφ: “Οι άνθρωποι που διοικούν έχουν πάρει ώριμες και συγκροτημένες αποφάσεις. Όταν θα κληθούν να πάρουν μια απόφαση θα συμφωνήσουν για το καλό του συλλόγου. Όποια απόφαση και να ληφθεί δεν θα είναι για το προσωπικό κέρδος”.

Για την αγωνιστική εικόνα του Παναθηναϊκού: “Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε ένα κύπελλο και θα έχει και πλεονέκτημα έδρας στο πλέι οφ. Στην Ευρώπη ο όμιλος είναι πολύ ενδιαφέρον και κάθε μέρα αλλάζουν τα όρια. Βάση αποτελέσματος είναι καλύτερος από τον Ολυμπιακό, καθώς τις περισσότερες φορές που έχουν αναμετρηθεί τον έχει κερδίσει. Έχει δείξει πως ξέρει να παίρνει αυτό που θέλει”.

Για το επίπεδο της Α1: “Το μπασκετικό επίπεδο έχει πέσει, αλλά έχουν έρθει παιδιά με περισσότερο ταλέντο και όρεξη να αναδειχθούν όπως ο Ράιτ που ξαναγύρισε στον Παναθηναϊκό. Η κρίση έχει βοηθήσει τους νεαρούς Έλληνες παίκτες να αναδειχθούν χωρίς ωστόσο να ανανεώσει την ποιότητα του πρωταθλήματος. Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και μετά την δεύτερη θέση όλοι είναι κοντά. Βλέπουμε ενδιαφέροντα παιχνίδια κάθε αγωνιστική και αυτό είναι θετικό”.

To Top