ΜΠΑΣΚΕΤ

Όμορφη γιορτή, δικαίωση μετά από 37 χρόνια… Το “ταμείο” για τον Αυτοκράτορα

Όλα ήταν όμορφα στο θρυλικό Παλέ (νυν Nick Galis Hall) το απόγευμα της Κυριακής. Ο κόσμος του Άρη δημιούργησε την ατμόσφαιρα που μόνο αυτός γνωρίζει και απέδειξε ακόμη μια φορά ότι δεν εγκαταλείπει την ομάδα του ούτε στα δύσκολα .

Η ομάδα στον αγωνιστικό χώρο θυμήθηκε τον καλό της εαυτό και παρουσία του Νίκου Γκάλη (γνώρισε την αποθέωση) και των άλλων παιδιών που είχαν κατακτήσει το Super Cup του 1986 ( έστω και μετά από 37 περίπου χρόνια υπήρξε η δικαίωση αφού η ΕΟΚ αναγνώρισε εκείνον τον τίτλο που ήταν ο 22ος της ιστορίας του μπασκετικού ΑΡΗ ), νίκησε εύκολα τον Προμηθέα.

Όμως η νίκη αυτή ήρθε αργά …καθώς ο ΑΡΗΣ τερμάτισε όπως και πέρυσι στην όγδοη θέση και τώρα θα πρέπει να κάνει το θαύμα και να αποκλείσει τον αήττητο στην κανονική διάρκεια και πρωτοπόρο Ολυμπιακό αν θέλει να συνεχίσει στην επόμενη φάση των Play off . Θαύματα όμως δεν γίνονται συχνά και για να είμαστε ρεαλιστές η χρονιά θα τελειώσει κάπου εδώ μετά τα παιχνίδια με τους πρωτοπόρους του πρωταθλήματος της Α1 .

Η χρονιά από ότι λένε όλοι μέσα στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο είναι επιτυχημένη οικονομικά αφού μειώθηκε το χρέος χάρις στους σωστούς χειρισμούς της διοίκησης . Δεν ισχύει το ίδιο και στο αγωνιστικό αφού η χρονιά θεωρείται ότι δεν ήταν επιτυχημένη καθώς ουσιαστικά ο ΑΡΗΣ τερμάτισε όγδοος σε ένα πρωτάθλημα οκτώ ανταγωνιστικών ομάδων , αφού οι άλλες τέσσερις ήταν μικρής δυναμικότητας και απλά συμπλήρωναν το πρωτάθλημα .

Το θέμα είναι ότι οι κιτρινόμαυροι έχασαν κάποια παιχνίδια γιατί κάποιοι παίκτες του πάγκου βάσει των δυνατοτήτων τους δεν έδωσαν την βοήθεια όταν τους χρειάστηκε η ομάδα . Ειδικά ο Βασίλης Καββαδάς ( από τα υψηλότερα συμβόλαια της ομάδας ) ήταν απογοήτευση για μένα που αναγνωρίζω τις ικανότητες του καθώς όταν φορτωνόταν με φάουλ ο Γκούντγουιν δεν έδινε βοήθειες . Ακόμη απουσίασε από εννέα αγώνες από τους 22 λόγω τραυματισμών !! Έπαιξε σε 13 αγώνες με ΜΟ συμμετοχής 9,8 λεπτά πετυχαίνοντας 51 πόντους (μ.ο 3,9) και παίρνοντας 34 ριμπάουντ (μο 2,6).

Και ο Σχίζας δεν βοήθησε αν και ο ΑΡΗΣ τον κράτησε παρά τον τραυματισμό του την προηγούμενη χρονιά , πιστεύοντας ότι θα έχει σημαντική συμμετοχή στο σκοράρισμα Έπαιξε στους 15 από τους 22 αγώνες με ΜΟ συμμετοχής 10,7 λεπτά με 2,4 πόντους ανά παιχνίδι .

 

** Το σχόλιο του ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ στο PRESSARIS είναι μια προσφορά του κορυφαίου ζαχαροπλαστείου ΑΜΟΡΕ!

To Top