“Όντως κάποιοι πρέπει να φύγουν!”

Ο Αντρέα Τρινκιέρι συμφώνησε με τον Βασίλη Σπανούλη περί ξεσκαρταρίσματος, ενώ αναγνώρισε τα λάθη του στην αποτυχία της Ελλάδος στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής μίλησε στη ρωσική ιστοσελίδα sport-express.ru για την παρουσία της «γαλανόλευκης» στα παρκέ της Σλοβενίας, απ’ όπου αποχώρησε με αρνητικό πρόσημο, αντιστρόφως ανάλογα των προσδοκιών. Ο 43χρονος Ιταλός δε δίστασε να συμφωνήσει στο χαρακτηρισμό της αποτυχίας, αλλά ούτε και να αποποιηθεί των ευθυνών του, παρότι ενέκρινε τις πιθανές αλλαγές στη σύνθεση της ομάδος, ασχέτως αν το μέλλον του στον πάγκο είναι αβέβαιο.

«Η παρουσία μας στη Σλοβενία μπορεί να χαρακτηριστεί με μόνο μία λέξη: Αποτυχία. Την ίδια στιγμή, έκανα κι εγώ πολλά λάθη, τα οποία οδήγησαν σε καταστροφικά αποτελέσματα. Δε μπορεί κανείς να κατηγορήσει τους παίκτες. Έκαναν ό,τι μπορούσαν. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να κλείσουμε με νίκη απέναντι στην Κροατία. Αποχωρούμε χωρίς καν την πρόκριση στο Mundobasket, ενώ ταξιδέψαμε στο Eurobasket με σκέψεις για μετάλλιο» είπε μεταξύ άλλων, ενώ στη συνέχεια κλήθηκε να τοποθετηθεί για τα όσα είπε ο Βασίλης Σπανούλης περί ξεσκαρταρίσματος.

«Γνωρίζω τι έχει στο μυαλό του ο Βασίλης, συζήτησα μαζί του για τις αλλαγές, το ξεσκαρτάρισμα, πείτε το όπως θέλετε. Αλλά πιθανότατα όντως θα χρειαστεί να αποχωρήσει ένας αριθμός παικτών» υπογράμμισε σχετικά και συνέχισε: «Για εμένα το μεγαλύτερο μάθημα ήταν η παρουσία της Ουκρανίας, η οποία, σε αντίθεση με εμάς, προκρίθηκε στα προημιτελικά. Η ομάδα του Μάικ Φρατέλο διαθέτει 12 παίκτες με τεράστια σωματικά προσόντα, ταχύτητα κι άλμα χωρίς ανάσα, αναπληρώνοντας την έλλειψη τεχνικής ικανότητας. Όταν αντιμετωπίζεις τέτοιους αντιπάλους, περιορισμένων δυνατοτήτων, συναντάς επιθετική άμυνα. Η ελληνική ομάδα πρέπει να κινηθεί προς την ίδια κατεύθυνση. Επειδή το ευρωπαϊκό μπάσκετ γίνεται πιο γρήγορο στο υψηλό επίπεδο, καμία ομάδα δεν είναι ανίκητη, όπως αποδείχθηκε στην πράξη με εμάς, αλλά και με την Τουρκία και με την Ισπανία».

πηγή: gazzetta.gr

To Top