"Όποιος πάρει τον Άρη δεν παίρνει την ΠΑΕ, αλλά μια ομάδα για ένα χρόνο…"

Ο Σωτήρης Καραμπέρης μίλησε για τη νέα σελίδα που γύρισε ο Άρης και για τις… περιορισμένες επιλογές που υπάρχουν για τη διοίκηση.

Αναλυτικά όσα είπε στο “Αθλητικό Μετρόπολις”:

Για τη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται τώρα με το ποδοσφαιρικό τμήμα να είναι υπό την επίβλεψη του ΑΣ Άρη: “Καταρχήν από εδώ και πέρα δεν μιλάμε για εταιρία αλλά για ομάδα. Δεν υπάρχει πια ΠΑΕ. Αυτή  ομάδα  ανήκει στον Ερασιτέχνη Άρη. Αυτός είναι ο μόνος που καθορίζει την τύχη της και το μέλλον της. Ο ΑΣ Άρης άσχετα, με τα γνωστά προβλήματα, το βεβαρημένο ΑΦΜ και τα χρέη, έχει την πλήρη εποπτεία της τώρα που θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής κατηγορία. Αυτός ο οποίος ενδιαφέρθηκε όλο αυτό διάστημα με θέρμη είναι ο κύριος Γαλανός. Εγώ απλώς τον γνωρίζω εξωτερικά, δεν γνωρίζω τις προθέσεις του. Ακούω τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει  ενώπιον της παλιάς Λέσχης και του ΑΣ Άρη και πιστεύω ότι οι προθέσεις του είναι καθαρές. Ο Άρης δεν χρειάζεται σε αυτή τη φάση να εμφανιστούν άλλοι άνθρωποι ή να μην εμφανιστούν γιατί πολύ απλά κανείς δεν μπορεί να έχει την σιγουριά ότι θα πάρει τον Άρη  και θα τον έχει για πάντα”.

Για τους ανθρώπους μέσα από την οικογένεια του Άρη που φαίνεται ότι ενδιαφέρονται: “Αυτό θα δείξει έναν υπέρτατο βαθμό ενότητας. Δηλαδή όπως άκουσα τον φίλο μου τον Ηλία Πόππη  που είπε ότι εμείς είμαστε κοντά αλλά δεν θέλουμε να συμμετάσχουμε για προσωπικούς λόγους όπως και ο κ.Παπαιωάννου. Όλοι αυτοί είναι εξαιρετικοί Αρειανοί όπως είναι και ο κ.Γράντας και ο κ.Δασυγένης κτλ. Μπορούν όλοι αυτοί να βάλουν από κάποια χρήματα να γίνει ένα κεφάλαιο και να προχωρήσει η ομάδα”.

Για την πρόταση του κ.Γαλανού να αναλάβει αποκλειστικά την ομάδα του Άρη: “Αν θέλει κάποιος όπως για παράδειγμα ο  Γαλανός, τον οποίο θα τσεκάρει για τις προθέσεις του ο ΑΣ Άρης να αναλάβει αποκλειστικά , και αποφασίσει ο ΑΣ Άρης υπέρ αυτής της λύσης τότε και αυτή η περίπτωση είναι ευπρόσδεκτη. Αυτό που πρέπει να ξεκαθαρίσουμε είναι ότι δεν παίρνει την ΠΑΕ .Παίρνει μια ομάδα που αν ανέβει στην  Β ‘ Εθνική τότε θα γίνει ΠΑΕ.  Την παίρνει δηλαδή μόνο για ένα χρόνο”.

Για τους ανθρώπους που έχουν τονίσει ότι δεν τους ενδιαφέρει να έχουν παραγοντική ιδιότητα αλλά εμφανίστηκαν στην προπόνηση της ομάδας ο Καραμπέρης έδωσε τις δικές του εξηγήσεις: “Το καλό σενάριο λέει ότι η αγωνία και το άγχος τους έσπρωξε να πάνε να δηλώσουν στους ποδοσφαιριστές ότι εδώ είμαστε μη φοβάστε δεν είμαστε μόνος εμείς οι δύο από πίσω αλλά χιλιάδες.

Το άλλο σενάριο να είναι ή να μην είναι, να φαίνονται ή να μην φαίνονται  νομίζω ότι πάλι βγάζει μια αρρωστημένη κατάσταση. Ίσως να συμβαίνει αυτό επειδή και οι καιροί είναι πονηροί και δεν θέλουν να πουν ποσά και νούμερα.

Αυτή είναι η δική μου σκέψη. Στον Άρη ωστόσο δεν περισσεύει κανένας. Αλλά μπορούν να βγουν φανερά, αρειανίδικα.

Για παράδειγμα ακούω πολλές τον κ.Μπακούρα, τον οποίο σέβομαι και υπολείπομαι . Είναι ένα χρήσιμο μυαλό , ένας τεχνοκράτης από αυτούς που χρειάζεται ο Άρης. Μακάρι να βρεθούν και άλλοι τέτοιοι και να βγουν μπροστά και φανερά . Μπορεί ωστόσο να έχουν τη διάθεση να βάλουν χρήματα αλλά να μην φαίνονται. Το τι νομικά προβλήματα υπάρχουν δεν τα ξέρω. Άκουσα  με προσοχή τους δικηγόρους οι οποίοι κρατάνε τα χαρτιά τους κλειστά γιατί τα πράγματα είναι δύσκολα  και άγνωστα.

Ο μόνος ο οποίος μιλάει είναι ο κ.Γαλάνός ο οποίος  λέει ευθαρσώς ότι εγώ θα βάλω όσα χρήματα χρειάζονται για να ανέβει ο Άρης στη Β΄ Εθνική κατηγορία».

Για την επιφυλακτικότητα απέναντι στο πρόσωπο του κ. Γαλανού, πρόσθεσε: «Η πόλη είναι μικρή και όλοι γνωρίζουν. Ίσως για αυτό να είναι επιφυλακτικοί με το πρόσωπο του κ.Γαλανού. Δεν υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη 100% Και ίσως να μην θέλει ο ΑΣ Άρης να δεσμευτεί σε ένα πρόσωπο αποκλειστικά. Να θέλει να κάνει μια ομάδα. Ίσως είναι ιστορική ευκαιρία ο Άρης να κάνει ότι δεν έκανε τόσο χρόνια. Να έχει μια ομάδα ανθρώπων. Από το Οne man show του  κ.Αθανασιάδη του κ. Ζαμπέτα , του κ.Σκόρδα, του κ. Κόντη να πάει σε ένα άλλο μοντέλο διοίκησης.

Όσο για το αν υπάρχει ενότητα είπε: «Η ενότητα ήταν απέναντι στον Σκόρδα και όχι απέναντι του προβλήματος. Δυστυχώς ο κάθε ένας έχει στο μυαλό του τη δική του λύση. Η ενότητα ήταν επιφανειακή. Άκουσα με προσοχή τις δηλώσεις του κ.Γρόλλιου και παρά το γεγονός ότι πιστεύω ότι έχει μεγάλη ευθύνη μαζί με τον Τσαρούχα που δόθηκαν οι μετοχές , είπε πως πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας”.

Τέλος για το αν θα υπάρξει επενδυτής και αν ο Άρης μοιάζει με πολύφερνη νύφη τόνισε::“Τον Άρη θα έρθουν και θα τον ζητήσουν πολλοί ταν θα πηγαίνει από τη Β Εθνική κατηγορία στην Α Εθνική , και το οικονομικό του κομμάτι θα είναι πεντακάθαρο. Θα είναι σαν μια μεγαλοκοπέλα που μπορεί να κάνει ένα καλό γάμο. Και σε μένα μου έχουν πει ότι ενδιαφέρονται για τον Άρη αλλά όχι όπως είναι σήμερα. Όταν θα ηρεμήσει η κατάσταση θα υπάρξουν επενδυτές”.

 

To Top