ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Όρθιος ο Άρης στο “Καραϊσκάκης”, πήρε ισοπαλία (1-1) και παραμένει σε τροχιά 2ης θέσης! (videos)

Με το πρώτο γκολ του Κώστα Μήτρογλου με τα “κιτρινόμαυρα” ο Άρης ήρθε ισόπαλος, 1-1, με τον Ολυμπιακό στο “Γ. Καραϊσκάκης”, έχοντας μία πολύ καλή εμφάνιση, καθ΄όλη τη διάρκεια του αγώνα, στο ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής. Οι “κιτρινόμαυροι” παραμένουν στο παιχνίδι της 2ης θέσης, παρότι πλέον είναι στο -2. Προηγήθηκε με Φορτούνη στο 40΄ο Ολυμπιακός, με εύστοχο πέναλτι του Μήτρογλου στο 83΄, το τελικό αποτέλεσμα.

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ…

Σα στο τέρμα για τον Ολυμπιακό, Χολέμπας αριστερά, δεξιά ο Ανδρούτσος και οι Παπασταθόπουλος-Σεμέδο στα στόπερ. Καμαρά και Μπουχαλάκης στα χαφ, στο 4-2-3-1 του Πέδρο Μαρτίνς. Ο Φορτούνης πίσω από τον Χασάν, με τον Βρουσάϊ δεξιά και τον Μασούρα αριστερά στην επίθεση.

Ο Άκης Μάντζιος επέλεξε για μία ακόμα φορά, σχηματισμό 4-2-3-1. Στο τέρμα ο Κουέστα, με τον Σάκιτς δεξιά και τον Σούντγκρεν αριστερά στην άμυνα. Στο κέντρο, οι Δεληζήσης και Ροζ. Στα χαφ δίδυμο, οι Σάσα και Τζέγκο. Δεξιά στην επίθεση ο Ματέο, αριστερά ο Σίλβα και ο Μπερτόγλιο πίσω από τον Μάνο.

“ΚΡΥΟ” ΓΚΟΛ, ΧΑΜΕΝΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΠΟ ΑΡΗ

Το ντέρμπι ξεκίνησε με τον Άρη να περιμένει τον Ολυμπιακό, που στα πρώτα λεπτά του αγώνα είχε την κατοχή της μπάλας, χωρίς όμως να απειλήσει ουσιαστικά. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου δεν άφησε χώρους στους παίκτες του Ολυμπιακού, κάποια σουτ των γηπεδούχων σταμάτησαν πριν φτάσουν στον Κουέστα, που στο 17΄, ζήτησε δικαιολογημένα επιθετικό φάουλ, καθώς σε προσπάθειά του να διώξει σε κόρνερ, η μπάλα έφυγε λίγο έξω από την εστία του.

Στο 32΄, μετά από ενέργεια του Σάκιτς από τα δεξιά, η μπάλα απομακρύνθηκε με τον Σούντγκρεν να πιάνει ένα εξαιρετικό σουτ από πολύ μακριά, αλλά στάθηκε άτυχος, καθώς πέρασε λίγο έξω από την εστία του Σα!

Ο Κουέστα ήταν στο 36΄, σε ετοιμότητα, διώχνοντας την επικίνδυνη σέντρα του Βαλμπουενά, ενώ στο κόρνερ του Γάλλου, ο Χασάν πιο ψηλά απ΄όλους με καρφωτή κεφαλιά δεν μπόρεσε να βρει εστία! Η απάντηση του Άρη στο 37΄, με τον Μπερτόγλιο να γυρίζει και ο Μάνος σχεδόν από την μικρή περιοχή έκανε ένα αδύναμο πλασέ, με την μπάλα να φτάνει εύκολα στον Σα!

Ο Χολέμπας έκανε την σέντρα στο 40΄, με τον Κουέστα να αρνείται το γκολ στον Μασούρα, όμως στην συνέχεια η μπάλα έφτασε στον Φορτούνη μετά από πάσα του Ανδρούτσου, με τον Έλληνα μέσο να σουτάρει και να ανοίγει το σκορ, 1-0.

Μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη, στο 44΄. Kακή έξοδος του Σα, ο Παπασταθόπουλος έδιωξε πάνω στην γραμμή, με τον Σάσα να αστοχεί με το κεφάλι, χωρίς τον γκολκίπερ του Ολυμπιακού στην εστία του!

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 10 λεπτά καθυστερήσεις, καθώς αποχώρησαν τραυματίες οι Βρουσάϊ και Παπασταθόπουλος, αμφότεροι με το φορείο.

ΕΙΧΕ ΤΑ ΗΝΙΑ, ΙΣΟΦΑΡΙΣΕ ΜΕ ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ!

Στο δεύτερο 45λεπτο, ο Άρης ήταν αυτός που έψαχνε το γκολ, όμως οι “κιτρινόμαυροι” δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν αξιόλογες ευκαιρίες, μέχρι το 63΄. Σέντρα του Σάκιτς από τα δεξιά στο δεύτερο δοκάρι, σουτ του Μπρούνο, στην πλάτη του Ανδρούτσου! Οι “κιτρινόμαυροι” είχαν την κατοχή της μπάλας, όμως δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν τις ευκαιρίες που ήθελαν, προκειμένου να φτάσουν στην ισοφάριση.

Στο 69΄, ο Βαλμπουενά θέλησε να αιφνιδιάσει με απευθείας χτύπημα φάουλ τον Κουέστα, που ήταν όμως σε ετοιμότητα και παραχώρησε το κόρνερ. Στο 79΄, ο Χολέμπας “τρύπωσε” στην καρδιά της άμυνας του Άρη, αλλά η κεφαλιά του ήταν άστοχη.

Στο 80′, όμως, ο Μπρούνο γύρισε ωραία, με τον Μαντσίνι να κατεβάζει την μπάλα και να ανατρέπεται ξεκάθαρα από τον Σα. Ο Σιδηρόπουλος έδωσε το πέναλτι και ο Μήτρογλου με απόλυτη ψυχραιμία κέρδισε από τα έντεκα βήματα τον Σα, στο 83΄, για το 1-1! Στο 89΄, ο Τιάγκο Σίλβα έκανε το σουτ, το οποίο κατέληξε λίγο άουτ, στην τελευταία καλή στιγμή του αγώνα.

Η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε ισόπαλη, με τον Άρη να παίρνει έναν πολύ σημαντικό βαθμό, απέναντι σε έναν Ολυμπιακό, που έχει φέτος μόνο νίκες στην έδρα του.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Π. Μαρτίνς): Σα, Χολέβας, Ανδρούτσος, Σεμέδο, Παπασταθόπουλος (λ.τρ. Ρέαμπτσιουκ), Καμαρά (76΄Εμβιλά), Μπουχαλάκης, Μασούρας (59΄Ραντζέλοβιτς), Φορτούνης (59΄Τιάγκο Σίλβα), Βρουσάι (29΄λ.τρ. Βαλμπουενά), Χασάν

Άρης (Α. Μάντζιος): Κουέστα, Σάκιτς, Σούντγκρεν, Δεληζήσης, Ρόουζ, Σάσα, Τζέγκο, Σίλβα (59΄Μπρούνο), Ματέο (59΄Μαντσίνι), Μπερτόγλιο (86΄Κάτσε), Μάνος (66΄Μήτρογλου)

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος, Boηθοί: Κωσταράς-Νικολακάκης, VAR: Ερνάντεθ, ΑVAR: Kουρομπύλια, 4ος: Μαλούτας

To Top