ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Όρθιος παρά το “χειρουργείο” του Σιδηρόπουλου! Ισοπαλία (3-3) με την ΑΕΚ

Ο Άρης έμεινε ζωντανός παρά την εχθρική διαιτησία του Σιδηρόπουλου, φέρνοντας ισοπαλία 3-3 με την ΑΕΚ στο παιχνίδι που έριξε την αυλαία της κανονικής διάρκειας του Πρωταθλήματος.

Ο Άρης των πολλών αλλαγών πέρασε δια πυρός και… Σιδηροπούλου και τελικά έφυγε από το Κλεάνθης Βικελίδης με τον βαθμό της ισοπαλίας απέναντι στην ΑΕΚ, με τον Μορόν να πετυχαίνει γκολ στο φινάλε με εύστοχο χτύπημα πέναλτι.

Για τον Άρη σκόραραν οι Φετφατζίδης (43′) και Σαβεριο (49′), ενώ τα γκολ της ΑΕΚ πέτυχαν οι Άμραμπατ, Βίντα και Πόνσε.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΑΜΠΙΑΝΟ ΣΤΗΝ ΕΝΔΕΚΑΔΑ

Ο Άκης Μάντζιος προχώρησε σε αλλαγές στο αρχικό σχήμα του Άρη για τον αγώνα με την ΑΕΚ στο «Κλ. Βικελίδης» επαναφέροντας τον Φαμπιάνο έπειτα από απουσία σχεδόν ενός μήνα.

Ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός είχε τραυματιστεί στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Κηφισιά κι έπειτα από απουσία ενός μήνα επέστρεψε στην 11αδα του Άρη με σκοπό την ανάκτηση αγωνιστικού ρυθμού ενόψει του δεύτερου ημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Παναιτωλικό. Παρτενέρ του ήταν ο Γιάκουμπ Μπράμπετς ενώ στα άκρα ο Βαλεντίνο Φατόρε κάλυψε τη δεξιά πλευρά και ο Μάρτιν Μοντόγια την αντίστοιχη αριστερή.

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής προδιαγράφηκε μια ακόμη επιστροφή, αυτή του Μπίργκερ Βερστράτε με παρτενέρ τον Ζαν Ζουλ στο ξεκάθαρο 4-2-3-1 των «κίτρινων» με τον Γιάννη Φετφατζίδη σε ρόλο 10αριού, πίσω από τον Καρίμ Ανσαριφάρντ ο οποίος τοποθετήθηκε στην κορυφή της επίθεσης. Κίκε Σαβέριο και Μιχάλης Παναγίδης ήταν τα επιθετικά άκρα, ενώ ο Χουλιάν Κουέστα διατηρήθηκε κάτω από τα δοκάρια.

ΕΦΕΥΡΕΣΗ ΠΕΝΑΛΤΙ ΚΑΙ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ Η ΑΕΚ

Τα πρώτα λεπτά του αγώνα ήταν αναγνωριστικά με την ΑΕΚ να προσπαθεί κυρίως από τη δεξιά της πλευρά χτυπώντας στον Μοντόγια.

Η πίεση αυτή οδήγησε σε ένα πέναλτι στο 13’ το οποίο περισσότερο κέρδισε ο Άμραμπατ απ τον Μοντόγια παρα το έκανε ο Ισπανός με τις ευλογίες φυσικά και του Σιδηρόπουλου που το σφύριξε με… ευκολία.

Όπως έδειξε και το ριπλέι το οποίο ο VAR δεν… μπήκε καν στον κόπο να δει, ο παίκτης της ΑΕΚ έκανε περισσότερο επιθετικό φάουλ, παρά δέχτηκε από τον Μοντόγια.

Ο Άμραμπατ ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε για το 0-1 της ΑΕΚ.

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΑΡΩΝ Ο ΚΟΥΕΣΤΑ

Στο 41 η ΑΕΚ είχε πολύ καλή στιγμή όμως ο Κουέστα κατέβασε τα ρολά κρατώντας τον Άρη στο ματς. Ο Λιούμπισιτς βγήκε απέναντι απ τον πορτιέρο των κιτρινόμαυρω πιάνοντας δυνατό σουτ όμως ο Κουέστα ήταν παρών και έδιωξε τον κίνδυνο.

ΣΤΑ 2 ΜΕΤΡΗΣΕ ΤΟ ΕΝΑ ΚΑΙ ΙΣΟΦΑΡΙΣΕ Ο ΑΡΗΣ

Από το γκολ της ΑΕΚ και έπειτα ο Άρης, ισορρόπησε, ανέβασε την απόδοσή του και έφτανε κοντά στην εστία του Στάνκοβιτς.

Στο 42 ο Φετφατζίδης μάλιστα πέτυχε γκολ το οποίο ακυρώθηκε καθώς στην αρχή της φάσης ο παίκτης του Άρη ήταν σε θέση οφσάιντ.

Ότι δεν κατάφερε στο 42 το πέτυχε ένα λεπτό αργότερα και πάλι ο Φετφατζίδης. Ο Ανσαριφάρντ έκανε τρομερή κεφαλιά πασα στον κενό χώρο, ο Έλληνας μεσοεπιθετικός βγήκε σε πλάγια θέση μόνος του απέναντι στον Στάνκοβιτς και δεν αστόχησε, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

ΚΕΦΑΛΙ ΣΤΟ ΣΚΟΡ ΜΕ ΣΑΒΕΡΙΟ

Ο Άρης μπήκε πολύ δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο έχοντας αλλάξει και τον επιθετικό του με τον Μορόν να περνά στη θέση του Ανσαριφάρντ, με τον Ισπανό να έχει μερίδιο στο γκολ του Άρη στο 49’.

Ο Βερστράτε βρήκε στον χώρο τον Μορόν, εκείνος κράτησε ωραία την μπάλα πριν βρει με τη σειρά του τον Σαβέριο στο σημείο του πέναλτι, με τον τελευταίο να επιχειρεί ένα σουτ στην κίνηση, ο Στάνκοβιτς απέκρουσε και ο εξτρέμ από το Εκουαδόρ πήρε το ριμπάουντ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα!

ΙΣΟΦΑΡΙΣΕ Η ΑΕΚ

Ο Αρης μετά το γκολ που πέτυχε έδωσε μέτρα στην ΑΕΚ με τους φιλοξενούμενους να το εκμεταλλεύονται και να ισοφαρίζουν στο 55’. Ο Γιόνσον σούταρε, ο Κουέστα απέκρουσε, ο Φατόρε προσπάθησε να απομακρύνει, αλλά η μπάλα πήγε πλάγια στον Βίντα που είχε μείνει στην περιοχή από τη στατική φάση και από πλάγια θέση πλάσαρε στα δίχτυα για την ισοφάριση!

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΥΣ

Στο 67’ η ΑΕΚ έκανε την ανατροπή. Ο Πινέδα προχώρησε, πάσαρε στον Ελίασον από δεξιά που σέντραρε και ο Πόνσε με μια πολύ δυνατή κεφαλιά, με τη βοήθεια και του οριζόντιου δοκαριού σκόραρε νικώντας τον Κουέστα για το 2-3.

ΠΗΡΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΑΡΗ

Στο 85 ο Πινέδα κλώτσησε τον Μορόν μέσα στην περιοχή με τον Σιδηρόπουλο αρχικά να υποδυκνείει το πέναλτι. Ο VARίστας Ρούπερτι όμως έστειλε τον Σιδηρόπουλο να δει τη φάση κάτι που δεν έκανε στο πέναλτι της ΑΕΚ όπου προηγήθηκε ξεκάθαρο επιθετικό φάουλ από τον Άμραμπαντ!

Ο Έλληνας διαιτητής πήρε πίσω την αρχική του απόφαση με τον ΑΕΚ να διαμαρτύρεται δικαίως.

ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΚΑΙ ΙΣΟΦΑΡΙΣΗ ΜΕ ΜΟΡΟΝ

Ότι δεν έδωσε στο 85, αναγκάστηκε να… δώσει στο 95 ο Σιδηρόπουλος καθώς ο Βίντα βρήκε ξεκάθαρα με το χέρι τη μπάλα μέσα στην περιοχή. Ο Μορον ανέλαβε την εκτέλεση και δεν αστόχησε γράφοντας το τελικό 3-3 στο 97ο λεπτο.

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Φατόρε, Φαμπιάνο (46′ Ρόουζ), Μπράμπετς, Μοντόγια, Ζουλ (69′ Βέλεθ), Βερστράτε, Παναγίδης (82′ Σουλεϊμάνοφ, Φετφατζίδης (69′ Ρουπ), Σαβέριο, Ανσαριφάρντ (46′ Μορόν).
ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Κάλενς, Χατζισαφί, Γιόνσον, Άμραμπατ (63′ Πισάρο), Λιούμπισιτς (63′ Πινέδα), Ελίασον (73′ Σιμάνσκι), Μάνταλος (63′ Τσούμπερ), Πόνσε (73′ Αραούχο)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τάσος Σιδηρόπουλος

VAR: Κλέι Ρούπερτι

AVAR: Κωνσταντίνος Ψάρρης

ΒΟΗΘΟΙ: Πολυχρόνης Κωσταράς, Λάζαρος Δημητριάδης

To Top