ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Όρθιος (2-1) στην τρομοκρατία του ΟΑΚΑ ο Άρης και τώρα… Χαριλάου για την πρόκριση!

Στην ζούγκλα του ΟΑΚΑ, ο Άρης ηττήθηκε με 2-1 από την ΑΕΚ, αλλά πέτυχε το εκτός έδρας γκολ που ήθελε από την αρχή και τώρα όλα θα κριθούν στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, εκεί όπου θα διεκδικήσει την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου! Πέσιμο στους διαιτητές και στον Καρυπίδη στα αποδυτήρια από τον Μελισσανίδη, μισάωρη σχεδόν καθυστέρηση στην έναρξη του β΄μέρους, ενώ η τρομοκρατία συνεχίστηκε με τον γυμναστή του Άρη να πέφτει χτυπημένος από το “ντου” των οπαδών της ΑΕΚ στους πανηγυρισμούς για το 2-1. Τα… έχασε ο Πορτογάλος, Σοάρες Ντίας, αυστηρή αποβολή του Ματίγια, άφησε τον Άρη με 10 παίκτες από νωρίς στο β΄μέρος.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με ειδικά στοιχήματα για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ σε κάθε αγώνα της Super League!

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ…

Ο Μάσιμο Καρέρα δεν επιφύλασσε κάποια έκπληξη και παρέταξε την ΑΕΚ με τον Τσιντώτα κάτω από τα δοκάρια, τους Μπακάκη και Λόπες στα άκρα της άμυνας, Βράνιες και Σβάρνας στα στόπερ. Μπροστά τους είναι οι Κρίστιτσιτς-Σιμάνσκι με τον Μάνταλο να συμπληρώνει την τριάδα στον άξονα, ο Βέρντε δεξιά, ο Λιβάγια αριστερά και ο Αραούχο στην κορυφή της επίθεσης.

Καμία έκπληξη και από τον Μίχαελ Ένινγκ. Σε σχηματισμό 4-4-1-1, στο τέρμα για τον Άρη ο Χουλιάν Κουέστα, με τους Λίντσεϊ Ροζ, Φραν Βέλεθ, Γιώργο Δεληζήση και Μιχάι Κόρχουτ, από τα αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα.

Στην μεσαία γραμμή το δίδυμο, Χαβιέ Ματίγια-Λούκας Σάσα, ενώ στην επίθεση, στις δύο πτέρυγες, ο Γιάννης Φετφατζίδης δεξιά με τον Μπρούνο Γκάμα αριστερά.Ο Μπράουν Ιντέγε στην κορυφή, με τον Ντάνιελ Λάρσον, λίγο πιο πίσω του.

ΝΩΘΡΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ, ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ!

Ο Άρης παρασύρθηκε από τον ρυθμό που θέλησε να δώσει η ΑΕΚ στο ξεκίνημα του αγώνα και το… πλήρωσε, παρότι οι γηπεδούχοι τον προειδοποίησαν στο 3΄, με τον Αραούχο με το κεφάλι να σημαδεύει από την καρδιά της άμυνας του Άρη το οριζόντιο δοκάρι του Κουέστα.

Πέντε λεπτά μετά, στο 8΄, με το τακουνάκι ο Λιβάγια βρήκε τον Μάνταλο, ο οποίος αμαρκάριστος με δυνατό διαγώνιο σουτ άνοιξε το σκορ (1-0), με τον Κουέστα να μην μπορεί να απομακρύνει.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, όμως, ο Λάρσον κέρδισε το πέναλτι από τον Σβάρνα (σωστή απόφαση του Πορτογάλου διαιτητή με την βοήθεια και του VAR) και ο Μπρούνο Γκάμα με μία εξαιρετική “εκτέλεση” ισοφάρισε πολύ νωρίς για τον Άρη σε 1-1, στο 11΄του αγώνα!

Οι παίκτες του Μίχαελ Ένινγκ, όμως, είχαν αρκετά θέματα αμυντικά με τους γηπεδούχους να δημιουργούν ευκαιρίες για ένα ακόμα γκολ. Στο 13΄, προσπάθεια του Μάνταλου κατέληξε άουτ, ενώ στο 16΄ διπλή ευκαιρία για την ΑΕΚ. Ο Κουέστα απομάκρυνε αρχικά το σουτ του Βέρντε, στη συνέχεια νέο σουτ του Μάνταλου, πάνω από την εστία του Ισπανού.

Καλό σουτ του Γκάμα στο 20΄, εκτός μεγάλης περιοχής, κόντραρε και πέρασε κόρνερ.Ο Αραούχο στο 25΄έπιασε στον ύπνο την άμυνα του Άρη, αλλά η κεφαλιά του έσκασε στο έδαφος και πέρασε πάνω από την εστία του Κουέστα.

ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ…

Μετά από αυτή την φάση ο Άρης πήρε μέτρα στο γήπεδο και προσπάθησε επιτυχώς να ισορροπήσει το παιχνίδι.

Γύρισμα του Λάρσον, στο 29΄, που ξέφυγε από τον Λόπες, έδιωξε ο Τσιντώτας που παραχώρησε κόρνερ στο σουτ του Ματίγια που πήρε πολύ ύψος και κατέβηκε προς την εστία του. Ατομική ενέργεια του Φέτφα στο 36΄, που μπήκε στην μεγάλη περιοχή της ΑΕΚ, δεν πρόλαβε να την δώσει καλά στον Ιντέγε, απομάκρυναν οι παίκτες των γηπεδούχων.

Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ στο 38΄. Αμαρκάριστος στο πέναλτι ο Κρίστισιτς, έστειλε την μπάλα ελάχιστα πάνω από την εστία του Κουέστα. Ευκαιρία για τον Άρη στο 39΄! Γύρισμα του Κόρχουτ σε κόντρα επίθεση, έβαλε την προβολή ο Λάρσον, αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει. Κεφαλιά του Μάνταλου στο 40΄, άουτ, παρότι ο επόπτης είδε… κόρνερ!

To 1-1 “σημάδεψε” τις προσπάθειες και των δύο ομάδων στο πρώτο ημίχρονο, με τον Άρη να έχει πετύχει το εκτός έδρας γκολ που αναζητούσε.

ΖΟΥΓΚΛΑ ΣΤΟ ΟΑΚΑ!

Σημεία και τέρατα διαδραματίστηκαν στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ στο ημίχρονο, μια και είναι προφανές ότι το 50-50 δεν το άντεξε η ΑΕΚ!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης, όρμησε σε έξαλλη κατάσταση στα αποδυτήρια των διαιτητών, γιατί σφύριζαν ότι έβλεπαν στο γήπεδο και δεν ευνόησαν την ομάδα του, όπως γίνεται με τους διαιτητές της… εξυγίανσης.

Έξω από τα αποδυτήρια ήταν και ο Θόδωρος Καρυπίδης, στον οποίο επιτέθηκε επίσης ο Μελισσανίδης. Το ματς ξεκίνησε με 20λεπτη καθυστέρηση.

ΑΠΕΒΑΛΛΕ ΤΟΝ ΜΑΤΙΓΙΑ Ο ΕΠΗΡΕΑΣΜΕΝΟΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΟΣ!

Στο 50΄του αγώνα, ο ρέφερι Σοάρες Ντίαζ, βγάζει την απευθείας κόκκινη κάρτα στον Ματίγια, φανερά επηρεασμένος από τα όσα συνέβησαν στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ! Ο Πορτογάλος έκανε φάουλ για κίτρινη κάρτα, όχι για κόκκινη στη μεσαία γραμμή του γηπέδου! Ο Άρης από νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο με 10 παίκτες…

ΝΤΟΥ ΟΠΑΔΩΝ, ΧΤΥΠΗΘΗΚΕ Ο ΒΑΡΔΑΚΗΣ!

Στο 57΄, η ΑΕΚ έφτασε στο γκολ με τον Βράνιες να παίρνει την κεφαλιά σε κόρνερ του Βέρντε και αφού πρώτα την έστειλε στο δοκάρι του Κουέστα, αυτή στη συνέχεια κατέληξε στα δίχτυα της εστίας του Άρη, για το 2-1.

Στους πανηγυρισμούς, οπαδοί της ΑΕΚ, μπούκαραν στο γήπεδο, με τον γυμναστη του Άρη, Λάζαρο Βαρδάκη, να πέφτει στον αγωνιστικό χώρο μετά από επίθεση που δέχθηκε! Ο Άρης απείλησε να φύγει από το γήπεδο, ο Πορτογάλος διαιτητής τα είχε… χαμένα και λίγα λεπτά μετά, ζήτησε να επιστρέψουν οι δύο ομάδες και να συνεχιστεί κανονικά το ματς!

ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ Η ΠΑΡΩΔΙΑ…

Η αναμέτρηση συνεχίστηκε κανονικά και ο Κουέστα στο 76΄, με εξαιρετική επέμβαση με τα πόδια απομάκρυνε τον κίνδυνο, στο τετ α τετ του Αραούχο. Στο 77΄, ο Κόρχουτ έβγαλε την σέντρα, ο Σόουζα μπήκε στην φάση, δεν πρόλαβε να την σπρώξει στα δίχτυα, ζητώντας πέναλτι!

Στο 91΄ο Κλωναρίδης έκανε το σουτ στο δεύτερο δοκάρι, η μπάλα πέρασε παράλληλα από την εστία του Άρη, με τον Μάνταλο να μην προλαβαίνει την προβολή. Αυτή ήταν και τη τελευταία φάση του αγώνα, με τον Άρη να σκοράρει εκτός έδρας, όπως ήθελε εξ΄αρχής.

ΑΕΚ (Μ. Καρέρα): Τσιντώτας, Λόπες, Σβάρνας, Βράνιες, Μπακάκης, Κρίστισιτς, Σιμάνσκι, Λιβάγια, Μάνταλος, Βέρντε (74΄Κλωναρίδης), Αραούχο (88΄Χριστόπουλος)

ΑΡΗΣ (Μ. Ένινγκ): Κουέστα, Ροζ, Δεληζήσης, Βέλεθ, Κόρχουτ, Σάσα, Ματίγια, Φετφατζίδης (53΄Αμπού Μπα), Λάρσον (68΄Σόουζα), Γκάμα (95΄Ντιγκινί), Ιντέγε

Διαιτητής: Αρτούρ Σοάρες Ντίαζ (Πορτογαλία)

Βοηθοί: Ρούι Λισίνιο (Πορτογαλία) – Πάολο Σοάρες (Πορτογαλία)

4ος: Πέτρος Τσαγκαράκης

VAR: Τιάγκο Μαρτίνς – ΑVAR: Πέδρο Μότας

 

To Top