ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Όσα πέτυχε ο εκλιπών, Αντώνης Γεωργιάδης, όταν έκατσε στον πάγκο του Άρη για σχεδόν δύο χρόνια…

“Εφυγε” από την ζωή σήμερα σε ηλικία 85 ετών, ο Αντώνης Γεωργιάδης, που είχε διατελέσει -μεταξύ άλλων- και προπονητής του Άρη, την διετία 1982-84.

Το 1982 ο Αντώνης Γεωργιάδης μετρούσε πάνω από 20 χρόνια προπονητικής καριέρας, όμως ο Άρης ήταν η πρώτη μεγάλη ομάδα που του έδωσε την ευκαιρία να κάτσει στον πάγκο της.

Ξεκίνησε την σεζόν με τους εξής ποδοσφαιριστές: Γκουιντάρ, Παντζιαράς, Κατσαούνης, Μποΐκογλου, Μόκαλης, Φοιρός, Σαββίδης, Βένος, Πασιαλής, Μιχαλήτσος, Τζιφόπουλος, Μουλαχασάνοβιτς, Σεμερτζίδης, Κούης, Ζελελίδης, Χαραλαμπίδης, Χατζηαντωνίου, Ζήνδρος, Περιστερόπουλος, Σκούτας, Βόσδου, Δουλγεράκης, Ρώνης, Δαγιόγλου και μετέπειτα ο νεαρός Γοργορής.

Οι “κιτρινόμαυροι” κατέλαβαν την 5η θέση στο πρωτάθλημα εκείνης της περιόδου. Έφεραν σπουδαία αποτελέσματα στα ντέρμπι της χρονιάς, χάνοντας μόνο από την ΑΕΚ στην Αθήνα, αλλά χάνοντας σημαντικούς βαθμούς σε αγώνες με υποδεέστερες ομάδες. Χαρακτηριστική ήταν η εκτός έδρας νίκη επί του Παναθηναϊκού, η πρώτη του Άρη στην Αθήνα μετά από 21 χρόνια.

Την περίοδο 1983–84 η ομάδα του Γεωργιάδη ξεκίνησε με άσχημο αποτέλεσμα στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας από τον Παναθηναϊκό, συνεχίζοντας όμως με ένα αήττητο σερί έξι αγώνων. Ό Άρης βελτίωσε τις εκτός έδρας επιδόσεις του με επτά νίκες σε δεκαπέντε αγώνες, αλλά ηττήθηκε από τους τρεις μεγάλους του Νότου στο γήπεδο Χαριλάου. Στα μέσα της χρονιάς επέστρεψε ο Σκόμποε, ενώ ο Άρης αποκλείστηκε στο κύπελλο από τον Ηρακλή, νικώντας τον με 4–1 στο Χαριλάου στο δεύτερο αγώνα, αλλά έχοντας χάσει με 3–0 στο Καυτανζόγλειο.

To Top