slideshow-2

Όσκαρ ατυχίας… αλλά και δύναμης!

Η καθιέρωση και η συμβολή στην επιστροφή του Άρη στη φυσική του θέση, θα αποτελούσε την απαρχή της “αγωνιστικής αντεπίθεσης” και του ίδιου, που ένιωθε πως ήθελε κάτι διαφορετικό στην καριέρα του, προκειμένου να κάνει το βήμα παραπάνω.Stoiximan.gr: Θα επιστρέψει ως πρώτος ο Άρης στη Superleague; 

Όμως, η μοίρα έπαιξε και συνεχίζει να παίζει περίεργα παιχνίδια για τον 26χρονο -πλέον- Δημήτρη Ανάκογλου…

Eπιμέλεια: Δώρα Λάμπρου

Στις 06 Απριλίου 2017 λίγο πριν την ολοκλήρωση της προπόνησης σε μια μονομαχία με τον Πίτου Γκαρσία, τραυματίστηκε. Σύμφωνα με την μαγνητική που ακολούθησε, υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού! Πραγματοποιήθηκε, λοιπόν, με επιτυχία στις 7 Απριλίου  από τον γιατρό της ομάδας Βαγγέλη Πανταζή. Ο χρόνος αποθεραπείας και πλήρης επιστροφής του οριοθετήθηκε χρονικά στους έξι μήνες και η σεζόν γι’ αυτόν ολοκληρώθηκε πρόωρα.

Σε μια προσπάθεια να καλύψει το χαμένο έδαφος και έτοιμος να επιστρέψει μετά από ένα σοβαρό τραυματισμό του αποχώρησε εκ νέου τραυματίας. Ο Ανάκογλου υπέστη σε προπόνηση μετά το τέλος του βασικού σταδίου της προετοιμασίας υποτροπή στον τραυματισμό του και δεν γλίτωσε ούτε και τότε το χειρουργείο.

Μετά το δεκάμηνο τραυματισμό του αλλά και την συνεργασία του με τον φυσιοθεραπευτή Παναγιώτη Μπουτοβίνο πέτυχε μια μεγάλη “επιστροφή”, έστω και σε φιλικό προπονητικού χαρακτήρα με την Κ19 στο Νέο Ρύσιο.

Η ατυχία όμως του «χτύπησε» ξανά την πόρτα του 26χρονου μέσου αν και όλο αυτό το διάστημα συμμετείχε κανονικά στις προπονήσεις της ομάδα. Ένιωσε ενοχλήσεις στο γόνατο, οι οποίες μέρα με την μέρα, ολοένα και αυξάνονταν.Έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις και έδειξαν αυτό που όλοι φοβόντουσαν, μια νέα υποτροπή.

Για τρίτη φόρα, λοιπόν, μέσα σε ένα χρόνο χρειάστηκε να περάσει το… κατώφλι του χειρουργείου.

Συγκεκριμένα, χειρουργήθηκε, χθες, Τρίτη 17 Απριλίου με απόλυτη επιτυχία από τον Βαγγέλη Πανταζή με την επιστροφή του να αναμένεται τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Ο Δημήτρης Ανάκογλου σήμερα αναμένεται να πάρει εξιτήριο από την κλινική. Θα ακολουθήσει για τουλάχιστον ένα μήνα φυσιοθεραπείες με στόχο το καλοκαίρι να ξεκινήσει σταδιακά ασκήσεις με μπάλα, με μοναδικό στόχο την επιστροφή του στους αγωνιστικούς ρυθμούς.

Βέβαια, σε όλο αυτό ο Ανάκογλου δεν ήταν μόνος του. Είχε την συμπαράσταση των συμπαικτών  και του γενικού επιτελείου.

Μια τηλεφωνική επικοινωνία λίγο πριν το τρίτο χειρουργείο με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Άρης, Θεόδωρο Καρυπίδη, να εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση.

Αλλά και μια πολύ όμορφη στιγμή που διαδραματίστηκε στο Κλεάνθης Βικελίδης στο 24ο λεπτό της αναμέτρησης του Άρης κόντρα στον Παναιγιάλειο, με τον Βαγγέλη Πλατέλλα ως σκόρερ να αφιερώνει το πρώτο τέρμα του αγώνα στο φίλο και συμπαίκτη του. Έτσι, κατευθύνθηκε προς το πάγκο της ομάδας του για να πάρει και να υψώσει την φανέλα, ως ένδειξη συμπαράστασης στο άτυχο Δημήτρη Ανάκογλου.

Στο πλευρό του επίσης, αποδεικνύοντας την στήριξης τους, μετά την εγχείρηση βρέθηκαν ο Βαγγέλης Πλατέλλας, ο Μανώλης Τζανακάκης και ο Δημήτρης Διαμαντόπουλος αναρτώντας μια φωτογραφία στους προσωπικούς τους λογαριασμούς.

Τα δύσκολα ελπίζουμε όλοι πως πέρασαν και έρχονται τα καλύτερα. Και αυτό στηρίζεται στο γεγονός της ανανέωσης του συμβολαίου που θα πραγματοποιηθεί αυτόματα. Και την επόμενη σεζόν ο Δημήτρης Ανάκογλου θα ανήκει στην “κιτρινόμαυρη¨οικογένεια.

To Top