“Όσο η Λέσχη είναι μεγαλομέτοχος, ο Άρης είχε τα περισσότερα έσοδα της ιστορίας του! Το θέμα είναι που πήγαν τα λεφτά”

O πρόεδρος της Κοινωνίας Μελών Άρη, Παναγιώτης Στεφανίδης μίλησε μεταξύ άλλων για τις εκλογές της Δευτέρας για την ΑΜΚ, για το τι περιμένει από τον κόσμο να ψηφίσει, για τον το πώς νιώθει με δεδομένο ότι υπάρχει πιθανότητα να είναι ο τελευταίος πρόεδρος της ΚΜΑ και για τα όσα συζητήθηκαν στη τελευταία γενική συνέλευση.

Αναλυτικά τα όσα είπε στα “ΑΝ 98,7”:

Στην αρχική του τοποθέτηση, αναφέρθηκε στο τι θα κληθεί να ψηφίσει ο κόσμος τη Δευτέρα: «Το δεδομένο είναι ότι αύξηση θα είναι σε ποσοστό μεγαλύτερο από 51%. Ο κόσμος θα κληθεί να αποφασίσει αν η επιθυμία του είναι αν περάσει ο υποψήφιος επενδυτής από τον έλεγχο της ΚΜΑ-  σε αυτή την περίπτωση, αν εμείς και ο ΑΣ ασκήσουμε το δικαίωμα προτιμήσεως το ποσοστό θα είναι γύρω στο 45% το οποίο σημαίνει ότι όποιος ενδιαφέρεται θα πρέπει να μιλήσει μαζί μας, να συμφωνήσουμε και να παραιτηθούμε εμείς του δικαιώματος προτιμήσεως για να πάρει το 51%- ή κάνουμε μια αύξηση μεγάλη και όποιος καλύψει το ποσό παίρνει την ομάδα χωρίς έλεγχο».

 Για το πώς ακριβώς θα λειτουργήσουν τα πράγματα σε περίπτωση που προκριθεί η πρώτη περίπτωση, είπε:«Αν ενδιαφέρεται κάποιος να πάρει την ομάδα, θα έρθει σε συνεννόηση με τον ΑΣ και την ΚΜΑ θα πει ποιος είναι, τι έχει σκοπό να κάνει και αν συμφωνήσουμε θα παραιτηθούμε του δικαιώματος προτιμήσεως».

 Για το πόσο δόκιμο είναι να οδηγηθούμε σε αυτή τη διαδικασία, με δικαίωμα ψήφου και για μη μέλη της ΚΜΑ, ανέφερε: «Δικαίωμα ψήφου θα έχουν όσοι ψήφισαν στις πρόσφατες εκλογές και όσοι γράφτηκαν μετά. Πρόκειται για το μέλλον της ομάδας, οπότε όσοι περισσότεροι ψηφίσουν, τόσο το καλύτερο. Για να έχουμε και εμείς μια άποψη για το τι θέλει ο κόσμος».

 Για το αν μιλάμε για σφυγμομέτρηση ή για απόφαση Γ.Σ., από τη στιγμή που η απόφαση θα μπορούσε να παρθεί χωρίς ψηφοφορία, τόνισε: «Σίγουρα μπορούσαμε να το αποφασίσουμε και μόνοι μας. Από την πρώτη στιγμή που μπήκαμε, στόχος ήταν να προσπαθήσουμε να βρούμε επενδυτή. Απλώς αυτό πρέπει να γίνει κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Πάντως ακόμη δεν έχουμε τίποτα χειροπιαστό σχετικά με επενδυτικό ενδιαφέρον. Καλό ήταν να πάρουμε και τη γνώμη του κόσμου. Θέλει να γίνει έλεγχος ή όχι. Εγώ έχω ταχθεί υπέρ ποιας άποψης είμαι, αλλά δεν μπορώ να αποφασίσω μόνος μου».

 Για το αν περιμένει ότι ο κόσμος θα αποφασίσει την κατάργηση της ΚΜΑ, επεσήμανε: «Βλέπω ότι κάποιοι προσπαθούν να δρομολογήσουν κάποιες καταστάσεις, βγαίνουν στα ραδιόφωνα, απαξιώνουν τη Λέσχη εδώ και καιρό κτλ. Ο κόσμος αποφασίζει για το να θέλει να αλλάξουμε το ιδιοκτησιακό, αλλά ας μην καπηλεύονται κάποιοι τη θέληση του κόσμου του Άρη να τον δει ψηλά. Όλοι θέλουμε να δούμε τον Άρη βιώσιμο και να διακρίνεται, αλλά υπάρχουν και κάποια άλλα στοιχεία στο σύλλογο που δεν πρέπει να ξεχνάμε, όπως η περηφάνια. Ακόμη και στο συμπολίτη, τρία χρόνια τους πήρε να τον ελέγξουν, πουθενά στην Ευρώπη δε γίνεται κάτι τέτοιο χωρίς έλεγχο. Δε μου φαίνεται απίθανο να πάρει κάποιος εν λευκώ την ομάδα».

 Για το ότι εμφανίζεται στα ραδιόφωνα ο κ. Κόντης, υπογράμμισε: «Κάθε εβδομάδα εμφανίζεται. Και ειδικά όταν έχουμε άσχημα αποτελέσματα. Καλώ τον κόσμο του Άρη να μην εμπλέκεται σε προσωπικές αντιπαραθέσεις. Στοχεύουν εμένα λέγοντας ότι δε θέλω επενδυτή. Εγώ έλεγα πάντα τα πράγματα με το όνομά τους, ανεξάρτητα με το αν γινόμουν αρεστός ή όχι. Άλλωστε, υπάρχει ολόκληρο Δ.Σ. όλοι θέλουμε έναν μεγάλο Άρη, αλλά αυτά δε μπορούν να γίνουν ανεξέλεγκτα λόγω της πίεσης. Αυτό το φαινόμενο έγινε πολύ έντονο πριν από 15 ημέρες, όταν ο κ. Ηλιάδης ζήτησε τη στήριξή μας και την πήρε. Τότε λύθηκαν και κάποια προβληματάκια και υπήρξαν συμφωνίες. Ο κόσμος ας σκεφτεί ποιος σοβαρός επενδυτής θα έρθει  με το άρθρο 99 σε εξέλιξη».

 Για το αν μπορεί κάποιος να προσβάλλει τη διαδικασία των εκλογών της Δευτέρας, σχολίασε: «Δε μπορεί, γιατί δεν αφορά εκλογή κάποιου οργάνου του σωματείου, αλλά μια τυπική σφυγμομέτρηση. Δεν είναι όλα νομικά στη ζωή, αλλά και ηθικά. Αν είναι κακό που ζητάμε τη γνώμη του κόσμου, τι να πω;».

 Για το πώς σχολιάζει την τάση των φίλων του Άρη να αφήσουν το θεσμό της Λέσχης, είπε: «Είμαι αντίθετος στο να πάμε σε μια ανοιχτή ΑΜΚ, αλλά κατανοώ τον κόσμο που έχει αγανακτήσει με όσα βλέπει τα τελευταία χρόνια και από τα όσα άκουσε στην τελευταία Γ.Σ. Όσο η Λέσχη είναι μεγαλομέτοχος, ο Άρης είχε τα περισσότερα έσοδα της ιστορίας του. Το θέμα είναι που πήγαν αυτά τα λεφτά».

 Για το αν πιστεύει ότι ο κόσμος του Άρη κοιτάει τα όσα γίνονται στον ΠΑΟΚ και θέλει επενδυτή, ανέφερε: «Ο κόσμος κοιτάει την ομάδα του και έχει κουραστεί με όλα αυτά που βλέπει. Έχει δώσει άμεσα στη Λέσχη 2 εκ. ευρώ. Είδε όμως ότι πήγαν χαμένα. Όλα πήγαν σε μεταγραφές , μετακινήσεις κτλ».

 

Για το αν πιστεύει ότι υπάρχει άνθρωπος που θεωρεί ότι μπορεί κάποιος επενδυτής να βάλει περισσότερα χρήματα από τα έσοδα του Άρη τα τελευταία τρία χρόνια, τόνισε: «Μπορεί, δε ξέρω. Δε ξέρω τι μπορεί να κάνει ο όποιος επενδυτής, χωρίς να το δω. Θεωρώ ότι ο Άρης είναι η καλύτερη επένδυση. Η ομάδα μπορεί να πετύχει μεγάλα πράγματα και μόνος του. Μπορεί να βγαίνει άνετα κάθε χρόνο στην Ευρώπη».

 

Για το πώς αισθάνεται για το ότι ενδέχεται να είναι ο τελευταίος πρόεδρος της ΚΜΑ, επεσήμανε: «Πολύ άσχημα. Πίστευα και πιστεύω σε αυτό το θεσμό και θα μπορούσε να υπάρχει σε συνδυασμό με επενδυτή».

 

Για το ότι ο κόσμος φαίνεται να προτιμάει να επιστρέψει η ομάδα σε ένα μοντέλο που ακολουθούσε πριν από 20 χρόνια, σημείωσε: «Με αυτό το μοντέλο, φτάσαμε να χρωστάμε 30 εκατομμύρια. Ήταν κάποιοι ανίκανοι, συμφωνώ. Αλλά μπορεί η Λέσχη αυτή τη στιγμή να βάλει στην ομάδα 2 εκατ. για να βγει η χρονιά ή για να σβήνει μέρος των χρεών; Σκοπός του επενδυτή είναι να βάλει χρήματα και μετά, σταδιακά, να τα βγάλει. Έρχεται για να κερδίσει».

 

Για το πώς πιστεύει ότι θα μπορούσε να λειτουργήσει η Λέσχη παράλληλα με τον επενδυτή, χωρίς να έχει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών, υπογράμμισε: «Θα έχει τα δικαιώματα μειοψηφίας τα οποία περιορίζονται σε οικονομικά θέματα. Μπορεί να ρίξει διοίκηση, αν αυτός βάζει την ομάδα μέσα. Το καλό που είχε η Λέσχη είναι ότι όταν βλέπαμε ότι μια διοίκηση δεν κάνει, την αλλάζαμε. Αυτό δε θα μπορεί να γίνεται με επενδυτή».

 

Για το αν ήταν ειλημμένη απόφαση να γίνει ΑΜΚ πάνω από 51%, είπε: «Ναι. Θέλαμε μόνο να συζητήσουμε τον τρόπο. Τι θα γινόταν αν γινόταν ΑΜΚ 5 εκατ. ευρώ; Μπορείτε να φανταστείτε; Θα έλεγαν ότι δε θέλουμε επενδυτή. Ο Άρης, επίσης,  χρειάζεται μια οικονομική ένεση. Αλλιώς δε σώζεται η κατάσταση».

 

Για το αν έμεινε ευχαριστημένος από τις απαντήσεις του κ. Ναούμ για τις απολογίες των παρελθόντων διοικητικών σχημάτων, σχολίασε: «Όχι, γιατί είπε ότι εκείνος ήθελε γενική συνέλευση. Είχε διαχωρίσει τη θέση του. Ας απαντήσουν αυτοί που συμφώνησαν στην απόφαση για τη διοίκηση Ψηφίδη».

 

Για το τι θα αφορά ο έλεγχος των τριών τελευταίων διοικήσεων της Λέσχης, ανέφερε: «Θα πάμε με τον μπακάλικο τρόπο. Πόσα μπήκαν, πόσα έφυγαν, γιατί και με ποιον τρόπο. Και αν συνοδεύονται όλα από τα κατάλληλα παραστατικά. Δεν είμαστε λογιστές».

 

Για το ότι οι κ. κ. Μπάμπης και Πάρταλης δεν έβγαλαν άκρη στον έλεγχο των δύο προηγούμενων διοικήσεων, τόνισε: «Ρωτήστε τους ίδιους. Εμείς αυτό που κάναμε είναι να κάνουμε ένα τσεκάρισμα για τα χρήματα».

 

Για τον λόγο που δεν καλύφθηκε από την έκθεση του ορκωτού λογιστή, επεσήμανε: «Γιατί έγινε μια απλή αντιπαραβολή των μπλοκ και των χρημάτων που μπήκανε. Ήθελα κάτι πιο συγκεκριμένο. Αυτό του ανατέθηκε, δε φταίει. Εμείς θα το κάνουμε με τον δικό μας τρόπο».

 

Για το πώς κρίνει το ότι χρήματα του κόσμου πήγαν σε Α.Σ. και ΚΑΕ, σημείωσε: «Είχαν παρθεί αποφάσεις και άλλαξε και το καταστατικό για αυτό, αν δεν κάνω λάθος. Πάντα φαίνονταν κάποιες ενισχύσεις, ιδίως στον ΑΣ».

 

Για το πώς εξηγεί ότι τα μπλοκ αποδείξεων έγιναν από δύο, ένα, όπως είπαν οι κ. κ. Μπάμπης και Πάρταλης, είπε: «Μπορεί να ήταν σε άλλο συρτάρι και να βρέθηκε, δε ξέρω πώς να το εξηγήσω».

 

Για τις 800 χιλιάδες που δόθηκαν για ενημερότητα όταν ήταν στη διοικούσα επιτροπή, ανέφερε: «Ρώτησα διάφορους νομικούς και μου είπαν ότι ήταν καλύτερα να πληρώσω. Δε προβλέπεται από τον κώδικα, αλλά η πεπατημένη έλεγε ότι δε θα μπορούσαμε να εξασφαλίσουμε την προσωρινή διαταγή».

 

Για το ότι δεν πήρε απαλλαγή η διοίκηση Γεωργιάδη, τόνισε: «Αυτό που ειπώθηκε ήταν για το αν έδωσε τα στοιχεία στη NEXIA. Είπε ακριβώς ποια ήταν και είπε προς τιμή του ότι δεν έχει πρόβλημα να γίνει έλεγχος. Αυτό που έχω να πω είναι καθαρό μυαλό σε όλους και να σκέφτονται ότι με τις πράξεις τους κρίνουν το μέλλον της ομάδας».

To Top