ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Όταν ένα ματς το κάνεις δικό σου, πρέπει και να το κερδίζεις! Νόμος…

Είναι αυτές οι στιγμές που θες κάπου να ξεσπάσεις για να ξεθυμάνεις, μήπως καταφέρεις και δώσεις μία απάντηση στον ίδιο σου τον εαυτό, στην ερώτηση… “γιατί πάλι”;

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με Live Streaming και Cash-out (ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)!

Με την Μόλντε μία ολιγωρία, μία άτυχη στιγμή, με τον ΟΦΗ σωρεία χαμένων ευκαιριών και χθες με τον ΠΑΟΚ, ισοφάριση στο… 97΄. Τρία δικά του παιχνίδια, από τα οποία ο Άρης δεν πήρε αυτό που άξιζε. Την πρόκριση στην πρώτη περίπτωση και τις νίκες στις άλλες δυο. Κι αν προσθέσω και τα περσινά δύο στην Τούμπα, από την στιγμή που είμαστε στην “επόμενη μέρα” του ΠΑΟΚ-Άρης; Ε ναι! Την γλύτωσαν για μία ακόμα φορά, τρίτη συνεχόμενη…

Κι ας έκανε πολλά λάθη ο Άρης, γιατί δεν ήταν σε καλή μέρα στο σύνολό του. Τακτικά ήταν απόλυτα σωστός, αλλά δεν είχε τις εκρήξεις που είχε απέναντι στον Παναθηναϊκό. Έλειψε και το καθαρό μυαλό στα στημένα του αντιπάλου, εκεί που υπήρχε μεγάλο θέμα στο χθεσινό ντέρμπι. Ακόμα κι έτσι, όμως, έδειξε την ποιότητά του με το να προηγηθεί δύο φορές.

Με λίγα λόγια, χθες στην Τούμπα, χάθηκε ένα ακόμα ματς που… ανήκε στον Άρη. Μεγάλη κουβέντα μπορεί να γίνει στο πως μπορεί να αποφευχθεί ένα γκολ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Έξω από τον χορό, όμως, καλά λέγονται όλα. Ήμουν πάντα αυτής της λογικής και δεν θα αλλάξω τώρα σκεπτικό, επειδή χάθηκε το “τρίποντο” στην Τούμπα. Όμως πρέπει να βρίσκεις τον τρόπο για να μην πετάς έτσι δύο βαθμούς. Η πραγματικότητα είναι αυτή και ο Άρης πρέπει να δουλέψει σε αυτό.

Αν κάτι με ενοχλεί (και η αλήθεια είναι πως φτάνει στα όρια του εκνευρισμού) είναι πως μετά και το πέρας της 4ης αγωνιστικής, αυτή η ομάδα έχει μόλις 5 βαθμούς, ενώ θα έπρεπε να έχει σίγουρα 9. Διότι στον Βόλο άξιζε να φύγει με άδεια τα χέρια, όπως κι έγινε, με γνώμονα την εμφάνισή της.

Λίγα λόγια για το θέμα του προπονητή. Αναμένοντας την οριστικοποίηση της παραμονής του Τόλη Τερζή στο τιμόνι της ομάδας. Του αξίζουν συγχαρητήρια για το γεγονός πως έστησε εξαιρετικά τον Άρη στα δύο τελευταία ντέρμπι. Μην ξεχνάμε, πως είναι 48 ετών και έχει μπροστά του μία τεράστια πρόκληση. Άρα τσεκάρετε το κουτάκι δίπλα στα “συν” του, ως προς την σκληρή δουλειά και την αφοσίωση που θα έχει στην ομάδα. Τέτοιες ευκαιρίες δεν χάνονται και το ξέρει πολύ καλά.

Είχα επισημάνει και ραδιοφωνικά τις προηγούμενες ημέρες πως αν καμία από τις εφικτές επιλογές δεν προσφέρουν 100% ασφάλεια σε Καρυπίδη και Χαριστέα για το θέμα του προπονητή, τότε καλό είναι να παραμείνει ο Τερζής. Αν δεν πιστέψουν απόλυτα οι ίδιοι στην επιλογή τους για τον νέο κόουτς, πως θα πείσουν τον κόσμο να στηρίξει δίνοντας πίστωση χρόνου; Κι επειδή φαίνεται πως καμία από τις υπάρχουσες επιλογές δεν πείθει απόλυτα τους δύο άνδρες, ίσως είναι προτιμότερο να μείνει ο Άρης με τον Τερζή, που κέρδισε την εμπιστοσύνη των παικτών του και έχει και την ψυχολογία πλέον.

Υ.Γ.1. Το ματς με την ΑΕΛ θα είναι πολύ πιο δύσκολο απ΄όσο μπορεί να φανταστεί κανείς. Άλλωστε μετά τους… δανεικούς από τον συμπολίτη, έχουν ένα παραπάνω κίνητρο απέναντι στον Άρη!

Υ.Γ.2. Έχει ψυχολογία, βρήκε τα γκολ που έψαχνε, αλλά τώρα θα έχει μπροστά του ξανά μια κλειστή άμυνα, σαν αυτή της ΑΕΛ. Ο Ιντέγε θα πρέπει να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό. Σε κάτι τέτοια ματς τον έχει μεγάλη ανάγκη η ομάδα.

Υ.Γ.3. Για το αν το χθεσινό ματς ήταν ντέρμπι ή όχι την απάντηση την έδωσαν οι ίδιοι. Δεκάδες κροτίδες και καπνογόνα. Κατάμεστο γήπεδο. Η γραφικότητα σε όλο της το μεγαλείο με τα πανό και φυσικά με όσα άκουγαν τα αυτιά μας μέσα στο γήπεδο. Α! Παραλίγο να το ξεχάσω: 7,99 ευρώ…

 

 

To Top