ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Όταν η Μπενφίκα έφυγε “ταπεινωμένη” από το απόρθητο Χαριλάου! (video)

Το “χρονοντούλαπο” της ιστορίας άνοιξαν στον επίσημο λογαριασμό της ΠΑΕ Άρης στο facebook και μας θυμήζουν στιγμές από την τεράστια νίκη του Άρη επί της Μπενφίκα!

Αναλυτικά η δημοσίευση:

Η παρουσία του ΑΡΗ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις την αγωνιστική περίοδο 1979-’80 έμεινε στην Ιστορία. Η ομάδα μας εκείνη τη σεζόν έφτασε μέχρι τη φάση των «16» του –τότε- Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ αντιμετωπίζοντας μεγαθήρια της εποχής όπως η Μπενφίκα, η Περούτζια του φημισμένου-τότε- Πάολο Ρόσι και η Σεντ Ετιέν των εννέα διεθνών και του –επίσης φημισμένου- Μισέλ Πλατινί.

Το ευρωπαϊκό ταξίδι του ΑΡΗ για την αγωνιστική περίοδο 1979-’80 ξεκίνησε, σαν σήμερα, πριν 35 χρόνια, στις 19 Σεπτεμβρίου 1979 με αντίπαλο την Μπενφίκα, για την πρώτη φάση του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, την δις πρωταθλήτρια Ευρώπης και άλλες πέντε φορές φιναλίστ σε τελικούς του Κυπέλλου Πρωταθλητριών.

Στο πρώτο παιχνίδι που διεξήχθη στο Χαριλάου, ο ΑΡΗΣ επιδεικνύοντας περίσσιο πάθος και δύναμη έβαλε γερά θεμέλια για την πρόκριση στην επόμενη φάση, νικώντας τους Πορτογάλους με 3-1 σ’ ένα γεμάτο γήπεδο από 27.000 κόσμο.

Οι σκόρερ για τον ΑΡΗ: Κούης 17’, Πάλλας 20’ (πεν.) και Ζήνδρος 57’.

Η πρόκριση που ακολούθησε στο «Ντα Λούζ» της Λισαβόνας ήταν ο προάγγελος του μεγάλου έπους της Περούτζια.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΡΗΣ: Παντζιαράς, Πάλλας, Μόκαλης, Φοιρός, Βένος, Όλε Σκόμποε, Κούης, Ζήνδρος, Μπαλλής (72’ Αλεξίου), Ανανιάδης, Βάγγης (76’ Δράμπης).

Μπενφίκα: Μπέντο, Λόπεζ, Ουμπέρτο, Αλμπέρτο, Αλίνιο, Πιέτρα, Νενέ, Ρεϊνάλντο, Φονσέκα (72’ Τόνι), Σαλάνα, Σεού.

To Top