ΜΠΑΣΚΕΤ

Όταν οι Αντετοκούνμπο “πατούσαν” το Nick Galis Hall και ένιωθαν δέος για την Αυτοκρατορία! (video-photos)

H είδηση για την επιθυμία του Γιάννη Αντετοκούνμπο να σχεδιάσει έναν αγώνα με αντίπαλο την Εθνική Ανδρών που κατέκτησε το χρυσό στο Eurobasket του 2005, το οποίο να διεξαχθεί στο Nick Galis Hall, έκανε τον γύρο του κόσμου!

Μάλιστα, υπάρχει μια πρώτη σκέψη να γίνει το παιχνίδι αυτό στις 18 Ιουνίου, ενώ είναι πολύ πιθανό να είναι τιμώμενο πρόσωπο και ο Νίκος Γκάλης, για τον οποίο τα αδέλφια Αντετοκούνμπο έχουν εκφράσει πολλές φορές τον θαυμασμό τους!

Δεν θα είναι η πρώτη φορά που οι δυο σπουδαίοι καλαθοσφαιριστές θα βρεθούν στο Αλεξάνδρειο. Η πρώτη… μύηση είχε γίνει πέρσι στις 22 Μαΐου με την διοργάνωση του event «Antetokounbros Thessaloniki» να κλέβει τις εντυπώσεις των φίλων και μη του αθλήματος, που έδωσαν βροντερό παρών στο Παλέ και χειροκρότησαν τα δύο αδέρφια, Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο.

Στο πλαίσιο του event «Antetokounbros Thessaloniki», ο Γιάννης και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο πρόσφεραν θέαμα και χαρά σε περισσότερους από 6.000 φιλάθλους, οι οποίοι γέμισαν κάθε γωνιά του γηπέδου. Το «παρών» είχε δώσει το παιδικό και το εφηβικό τμήμα του Αρη.

Μετά τον αγώνα επίδειξης του Γιάννη και του Θανάση, στον οποίο συμμετείχε και ο διεθνής φόργουορντ του Αρη, Βασίλης Χρηστίδης, ο σταρ των Milwaukee Bucks και ο άσος των Westchester Knicks επισκέφθηκαν το Μουσείο Μπάσκετ και δήλωσαν εντυπωσιασμένοι.

Ας θυμηθούμε τι είχαν πει τα δύο αδέρφια στην κάμερα του www.arisbc.gr:

Για την ανταπόκριση του κόσμου:

ΓΙΑΝΝΗΣ: «Ήταν κάτι καταπληκτικό, τρομερό. Γέμισε ένα γήπεδο με 6.000 κόσμο. Είμαστε ευλογημένοι που μπορέσαμε και το κάναμε αυτό σήμερα. Ήταν τρομερή εμπειρία, ελπίζω να πέρασε και ο κόσμος καταπληκτικά. Είναι η πρώτη φορά που έπαιξα σ’ αυτό το γήπεδο».

ΘΑΝΑΣΗΣ: «Εγώ ανατρίχιασα! Όταν βγήκαμε και έγινε η παρουσίαση είπα «είναι κάτι απίστευτο, δέος». Ήταν και για μένα η πρώτη φορά που αγωνίστηκα στο Nick Galis Hall».

Για το Μουσείο Μπάσκετ του ΑΡΗ:

ΓΙΑΝΝΗΣ: «Εγώ δεν ήξερα ότι υπήρχε αυτό το Μουσείο. Το ότι υπάρχουν οι μπάλες με τα αυτόγραφα (όσων πήραν τίτλο με τον ΑΡΗ) είναι καταπληκτικό. Έρχεται ένας παίκτης που έπαιξε πριν από 20 χρόνια στην ομάδα και βλέπει τη φανέλα του, το όνομά του. Αυτό σε κάνει να νιώθεις ότι ανήκεις σε μία οικογένεια, ότι ο ΑΡΗΣ δε σε ξεχνάει ποτέ».

ΘΑΝΑΣΗΣ: «Με κάλυψε ο Γιάννης. Έτσι δεν ξεχνιέσαι ποτέ, δεν πεθαίνεις ποτέ. Είσαι μια κληρονομιά»».

Δείτε τι είπαν τα αδέρφια Αντετοκούνμπο στην κάμερα της «κιτρινόμαυρης» ΚΑΕ:

 

To Top