ΜΠΑΣΚΕΤ

Όταν οι Γκρίζλις σόκαραν το κόσμο 20 χρόνια πριν με την “βοήθεια” του Άρη!

Πριν από 20 ακριβώς χρόνια γράφτηκε η χρυσή σελίδα στην ιστορία των Γκρίζλις όσο ήταν στο Βανκούβερ. Το σημαντικό όμως είναι ότι στο κορυφαίο αυτό γεγονός για το NBA και το μπάσκετ της Αμερικής γενικότερα συνέβαλε ένας παίκτης που προερχόταν από μια εξαιρετική σεζόν με τον Άρη!

Όταν ο 26χρονος Κρις Κινγκ, μετά από μια ατομική ενέργεια του Μπάιρον Σκοτ, ακούμπησε τη μπάλα και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του κόντρα στους Μινεσότα Τίμπεργουλφς με 100-98 και έγραψε την ιστορικότερη στιγμή για την ομάδα από το Βανκούβερ, λίγοι στο μαγικό χώρο του NBA ήξεραν ότι την προηγούμενη σεζόν ο άνθρωπος αυτός φορούσε τη φανέλα του Αυτοκράτορα.

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι ο Αμερικανός φόργουορντ, Κρις Κινγκ τη σεζόν 1994-95 αγωνιζόταν στον Άρη και είχε δώσει τα διαπιστευτήρια του ένα χρόνο πριν κάνει τον κόσμο του NBA να μιλάει γι’ αυτόν. Με τα χρώματα του Άρη μετρούσε σε 27 αγώνες, 459 πόντους (17 μ.ο.), 236 ριμπάουντ (8,7), 65 ασίστ (2,4) και 39 κλεψίματα (1,4), αριθμοί διόλου ευκαταφρόνητοι.

11487473

Ο συσχετισμός και η ανάμειξη της ομάδας του Άρη στην ιστορική αυτή στιγμή δεν σταματάει στον Κρις Κινγκ, αλλά συνεχίζεται…

Ο άνθρωπος που καθοδηγούσε τον Κινγκ και τους συμπαίκτες του όλη τη σεζόν ήταν ο Μπράιαν Γουίντερς… Το ποιος είναι ο συγκεκριμένος κύριος και το πώς έζησε τη στιγμή που ο Κινγκ πέτυχε το νικηφόρο καλάθι των Γκριζλς κόντρα στους Τίμπεργουλβς θα μπορούσε να μας το πει καλύτερα ο πρώην παίκτης του Άρη, Μπρένταν Γουίντερς, γιος του Μπράιαν Γουίντερς, ο οποίος αγωνίστηκε με τη φανέλα της ομάδας τη σεζόν 2010-11.

brendan_winters_Fotor_Collage

Η χρυσή στιγμή των Γκριζλς σχετίζεται έμμεσα και άμεσα με τον Άρη και κατά κάποιο τρόπο χρωστάνε στον «Αυτοκράτορα» αυτά που κατόρθωσαν πριν από 20 χρόνια ολόκληρα χρόνια και ήταν ένα από τα κεντρικά θέματα στο ρεπορτάζ των Γκρίζλις…

To Top