ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Όταν οι οπαδοί του Άρη έγραψαν ιστορία κάνοντας το ρεκόρ των 7.200 χιλιομέτρων στην Νορβηγία

«Χιλιόμετρα θα γράφω και θα τραγουδώ…». Το σύνθημα που πήρε σάρκα και οστά για μια ακόμη φορά για τους φιλάθλους του Άρη, οι οποίοι κατέρριψαν ένα ακόμη ρεκόρ πριν από εννιά ακριβώς χρόνια και έρχεται αυθόρμητα στο μυαλό, με αφορμή την εξόρμηση του Άρη στο Μόλντε της Νορβηγίας…

Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram, για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση στα θέματα του Άρη!

Το θυμόμαστε σαν να ήταν χθες… Κι όμως πέρασαν εννιά χρόνια, έχοντας την τύχη να βιώσουμε από την πρώτη γραμμή ένα ιστορικό ρεκόρ των οπαδών του Άρη στον δρόμο από την Θεσσαλονίκη για το Τροντχάιμ, ένα ψαροχώρι της Νορβηγίας για το παιχνίδι των ομίλων του Europa League ανάμεσα στην Ρόζενμποργκ και τον Άρη…

Πού να το ξέραμε ότι ζούσαμε μια από τις πιο ιστορικές στιγμές οπαδικού μεγαλείου… Ήταν τότε που το πανό “όλη η γη για πάρτη σου, ένα τσιγάρο δρόμος” έπαιρνε σάρκα και οστά!

Πιο συγκεκριμένα, ήταν Σεπτέμβρης του 2010, όταν ένα πούλμαν με πενήντα οργανωμένους φιλάθλους από τον Super 3 ξεκίνησε το μεσημέρι του Σαββάτου ένα ταξίδι 7.200 χιλιομέτρων ! Τόση ήταν η απόσταση που διέσχισαν για να βρεθούν από το «Κλεάνθης Βικελίδης» στο «Λέρκενταλ» και από τη Θεσσαλονίκη στο μακρινό Τροντχάιμ της Νορβηγίας. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη σε διάρκεια οδική εκδρομή που έγινε ποτέ για να παρακολουθήσουν αγώνα της αγαπημένης τους ομάδας!

Κανονικά η απευθείας απόσταση Θεσσαλονίκη-Τρόντχαϊμ ήταν περίπου 2.650 χιλιόμετρα, αλλά για να φτάσει το συγκεκριμένο λεωφορείο στην πόλη της Νορβηγίας θα ακολουθούσε συγκεκριμένο δρομολόγιο 3.600 χιλιομέτρων (απόσταση που διπλασιάστηκε με την επιστροφή): το πούλμαν ξεκίνησε το Σάββατο για Ιταλία, όπου βρέθηκε μέσω Ηγουμενίτσας. Από την αποβίβαση στη στεριά ξεκίνησε για Τρόντχαϊμ, περνώντας μετά από την Ιταλία στη Γερμανία, ενώ το βράδυ της Δευτέρας οι 50 οπαδοί διανυκτέρευσαν στη Δανία για να προσεγγίσουν τον τελικό προορισμό τους, τη Νορβηγία. Στο Τρόντχαϊμ βρέθηκαν το πρωί της Τετάρτης.

Για να μπορέσουν να βρεθούν στη Νορβηγία και να δουν τον αγώνα με τη Ρόζενμποργκ, το βράδυ της Πέμπτης 30 Σεπτεμβρίου, «υποχρεώθηκαν» να χάσουν τον τότε αγώνα με τον Εργοτέλη για το πρωτάθλημα!

Συνολικά, ο Άρης σε εκείνη την εξόρμηση ο Άρης είχε στην Νορβηγία στο πλευρό του περίπου 500 οπαδούς στο παιχνίδι με τη Ρόζενμποργκ. Αρκετοί ταξίδεψαν με τις δύο οργανωμένες πτήσεις της ΠΑΕ, κάποιοι ακόμη, ομογενείς ή μετανάστες, μετακινήθηκαν από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες και ορισμένοι Θεσσαλονικείς που οργάνωσαν ιδιωτικά την μετακίνησή τους.

Μεγαλείο λαού που προκαλεί ανατριχίλα…

To Top