ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Όταν ο Άρης έβαζε το δεύτερο αστέρι στη φανέλα του! Σαν σήμερα, πριν από 20 χρόνια η κατάκτηση του τρίτου ευρωπαϊκού τίτλου! (photos-video)

Αρειανάρα είσαι τρέλα, με το δεύτερο αστέρι στη φανέλα! Σαν σήμερα, πριν από 20 χρόνια, ο Άρης κατέκτησε τον 20ο τίτλο της ιστορίας του και τρίτο ευρωπαϊκό, προσθέτοντας το δεύτερο αστέρι στην… πανοπλία του Αυτοκράτορα! 

Ήταν 4 Μαΐου του 2003, όταν οι “κίτρινοι” πανηγύρισαν την κατάκτηση του Champions Cup, κερδίζοντας την πολωνική Πρόκομ Τρεφλ με 84-83, στον τελικό του φάιναλ φορ, που διεξήχθη στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο. Το καλάθι του Μίροσλαβ Ραΐτσεβιτς, που πήρε το επιθετικό ριμπάουντ, μετά την άστοχη βολή του Ουίλι Σόλομον, έστειλε τους οπαδούς του Άρη στα ουράνια, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα, σχεδόν στην εκπνοή του αγώνα.  

Αυτό που ακολούθησε δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια. Οι έξι χιλιάδες φίλοι των “κίτρινων” έγιναν “ένα” με τους πρωταγωνιστές της επιτυχίας, στήνοντας γιορτή στον αγωνιστικό χώρο και στις κερκίδες του γηπέδου. 

Η Θεσσαλονίκη “ξενύχτησε”, με τους χιλιάδες φίλους του Άρη να συνεχίζουν τους πανηγυρισμούς για τη σπουδαία επιτυχία για το ελληνικό μπάσκετ , μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες στον Λευκό Πύργο. Την επομένη του τελικού, σύσσωμη η ομάδα βρέθηκε μαζί με το τρόπαιο στην κορυφή του Λευκού Πύργου.

Τα δεκάλεπτα: 18-20, 36-40, 57-63, 84-83

ΑΡΗΣ: Σόλομον 32 (4), Ραΐτσεβιτς 9, Λάππας 5, Νικολαΐδης 1, Γκαγκαλούδης 12 (1), Αγγέλοφ 2, Λικχολίτοφ 6, Στακ 14, Γκργκατ 3.

ΠΡΟΚΟΜ: Ζίντεκ 5 (1), Βράνκοβιτς 10, Κρζίκαλα 3 (1), Μασιούλις 3 (1), Φούλερ 1, Μάρκοβιτς 25 (3), Μπάρι 7 (1), Γιάγκοντνικ 10 (2), Μασκολιούνας 6 (2), ΜακΝολ 13.

*Οι φωτογραφίες είναι από το αρχείο της ΚΑΕ Άρης και του Παύλου Μακρίδη (www.megapress.gr).

To Top