Όταν ο Άρης έριχνε για πρώτη φορά στο… καναβάτσο την Ατλέτικο

Ο Άρης αγωνίζεται πλέον στην Γ’ Εθνική, αλλά μόλις πριν τέσσερα χρόνια ακριβώς είχε νικήσει (1-0) την Ατλέτικο Μαδρίτης. Ήταν η πρώτη φορά που έριχνε στο… καναβάτσο τους Ισπανούς. Τέσσερα χρόνια μετά το απόλυτο κοντράστ, μια και έγιναν σημεία και τέρατα μέσα στο διάστημα που μεσολάβησε!

Στις 16 Σεπτεμβρίου του 2010, παρότι μοιάζει πολύ μακρινό (όχι χρονικά, αλλά αγωνιστικά) ο Άρης είχε επικρατήσει 1-0 της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Οι «κίτρινοι» που είχαν τότε στο τιμόνι τους τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ και ρόστερ… αγνώριστο συγκριτικά με τώρα, νίκησαν τους «ροχιμπλάνκος» για την 1η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Σκόρερ χρίστηκε στο 59ο λεπτό ο Φρανθίσκο Χαβίτο, που νίκησε τον νυν τερματοφύλακα της Μάντσετσερ Γιουνάιτεντ, Νταβίντ Ντε Χέα, κάνοντας σουτ με το αριστερό έξω από την περιοχή.

Άρης (Κούπερ): Σηφάκης, Μισέλ, Ρονάλντο, Λαζαρίδης, Βανγκέλι, Μενδρινός, Πρίττας, Φατί, Χαβίτο, Κόκε, Ρουίς (92` Κασναφέρης).

Ατλέτικο Μαδρίτης (Κίκε Σάντσεζ Φλόρες): Ντε Χέα, Αντόνιο Λόπεθ, Γκοντίν, Άλβαρο Ντομίνγκεθ, Ραούλ Γκαρθία (46` Ντιέγκο), Καμάτσο (77` Μάριο Σουάρεθ), Σιμάο, Τιάγκο, Μέριδα (60` Ρέγιες), Φορλάν.

Τρεις μήνες μετά ο Άρης νίκησε την Ατλέτικο και στην Ισπανία και την άφησε εκτός συνέχεια της διοργάνωσης, αφήνοντας την τρίτη με οκτώ βαθμούς, ενώ ο ίδιος έφθασε τους δέκα και η Λεβερκούζεν που βγήκε πρώτη, ολοκλήρωσε με δώδεκα. Τέταρτη βγήκε η Ρόζενμποργκ με τρεις βαθμούς.

To Top