ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Όταν ο Άρης του Αλεξιάδη και του Πάλλα αντιμετώπισε πρώτη φορά την Κοζάνη (photos)

Την Κυριακή o Άρης θα αντιμετωπίσει την Κοζάνηγια το πρωτάθλημα Γ΄ Εθνικής. Θα είναι η δεύτερη φορά σε επίσημο παιχνίδι.

Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί μία και μοναδική φορά στο παρελθόν πριν 46 χρόνια.

Διαβάστε την αναφορά από το fckozani.gr:

“Στις 14-5-1969, στο κατάμεστο γήπεδο Κοζάνης (3.562 εισιτήρια, πάνω από 5.000 κόσμος στο γήπεδο), οι ερυθρόλευκοι υποδέχθηκαν τον Αρη στον 2ο Γύρο του Κυπέλλου Ελλάδος 1968-69.

Ο Αρης, που παρατάχθηκε με όλα τα αστέρια της εποχής (Νίκος Χρηστίδης, Θόδωρος Πάλλας, Αγγελος Σπυρίδων, Αλέκος Αλεξιάδης, κ.α.), προηγήθηκε στο 31′ με τον Αλεξιάδη, μ΄ ένα γκολ που οι Κοζανίτες διαμαρτυρήθηκαν για επιθετικό φάουλ στον τερματοφύλακα Δήμου.

Η Κοζάνη ισοφάρισε στο 63′ μ΄ ένα φοβερό γκολ του Γιώργου Δράμαλη που με βολίδα από μακριά έστειλε τη μπάλα στο «Γ» του Χρηστίδη μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Ο Αρης πήρε δύσκολα την νίκη και την πρόκριση στο 83′ χάρη σ΄ ένα αυτογκόλ του Βαγγέλη Σανόπουλου που προσπάθησε να γυρίσει τη μπάλα στον τερματοφύλακα του.

Την σαιζόν 1968-69 η Κοζάνη είχε τερματίσει 7η στον Βόρειο Ομιλο της Β΄ Εθνικής ενώ ο Αρης, μετά από μία πολύ καλή χρονιά, τερμάτισε στην 3η θέση της Α΄ Εθνικής πίσω από τους Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

ΚΟΖΑΝΗ (Γιώργος Καρπούζας): Αγγελος Δήμου, Μάρκος Τσιρέκας, Βαγγέλης Σανόπουλος, Γιάννης Παπακρασάς, Γούλης Αμανατίδης (46′ Ζήνων Καλέας), Παναγιώτης Σπανίδης, Σπύρος Τιτόπουλος, Γιώργος Δράμαλης (82′ Γιάννης Πισλής), Παύλος Τσακιρίδης, Θόδωρος Παπαγιαννίδης, Νίκος Παπαγρηγορίου.

ΑΡΗΣ (Σεβεριάνο Κορέϊρα): Νίκος Χρηστίδης, Θόδωρος Πάλλας, Χρήστος Ναλμπάντης, Αγγελος Σπυρίδων, Δημήτρης Ραπτόπουλος, Κλήμης Γούναρης (26′ Στράτος Σακελλαρίδης), Μανώλης Κεραμιδάς (61′ Κώστας Παπαϊωάννου), Βαγγέλης Συρόπουλος, Αλέκος Αλεξιάδης, Βασίλης Ψηφίδης, Νίκος Μιμίδης.

Διαιτητής: Κανελλίδης. Επόπτες: Γαλανός, Γιάνναρος.

Αθλητική Ηχώ, 16-05-1969

 

To Top