Όταν ο Αντσελότι συνάντησε την Μπαρτσελόνα (photos)

Η ώρα για το πολυαναμενόμενο πρώτο clásico της φετινής περιόδου έφτασε. Το Σάββατο 26 Οκτωβρίου (7 ώρα Ελλάδας), η Μπαρτσελόνα θα υποδεχτεί στο «Καμπ Νόου» τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Κάνε την εγγραφή σου στη Novibet με 100% Bonus

Μια από τις σημαντικότερες ιδιαιτερότητες αυτού του ντέρμπι είναι ότι οι «μερένγκες» (μετά από 3 χρόνια και 17 σερί clásicos) δεν θα έχουν στον πάγκο τους τον Ζοζέ Μουρίνιο, αλλά τον Κάρλο Αντσελότι. Ο Ιταλός τεχνικός θα πραγματοποιήσει την παρθενική του εμφάνιση σε τέτοιο αγώνα και οπωσδήποτε θα εύχεται να μην έχει την τύχη του προκατόχου του (ο Πορτογάλος είχε χάσει 5-0 τον Νοέμβριο του 2010 στην πρώτη του επίσκεψη στη Βαρκελώνη).

Αυτό πάντως δεν θα είναι το πρώτο ματς στο οποίο ο σημερινός προπονητής της Ρεάλ θα βρεθεί απέναντι στους «μπαλουγκράνα». Ο Αντσελότι έχει αντιμετωπίσει 6 φορές στο παρελθόν την Μπαρτσελόνα, τις πρώτες τέσσερις ως τεχνικός της Μίλαν (2004/05 & 2005/06) και τις δυο τελευταίες ως τεχνικός της Παρί Σεν Ζερμέν (2012/13), ενώ όλες οι συναντήσεις ήταν σε αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο απολογισμός ευνοεί τους Καταλανούς, αν και όλα τα παιχνίδια κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Έτσι, η Μπαρτσελόνα έχει πάρει και τις δυο προκρίσεις (ημιτελικός 2006 & προημιτελικός 2013), ενώ ο Κάρλο έχει μόλις μία νίκη και αυτή στη φάση των ομίλων τη σεζόν 2004/05.

 

 

Ο Κάρλο Αντσελότι στην πιο πρόσφατη επίσκεψή του στο “Καμπ Νόου”, πριν έξι μήνες, όταν η Παρί Σεν Ζερμέν αποκλείστηκε στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ από τη Μπαρτσελόνα (10/4/2013)

Στα 6 παιχνίδια που έχει παίξει ο Αντσελότι με τους «μπλαουγκράνα» υπάρχουν τρεις ισοπαλίες και οι τρεις νίκες έχουν κριθεί στο γκολ, ενώ τα τέρματα είναι 6-5 υπέρ της Μπάρσα. Και σε αυτές τις αναμετρήσεις έχει υπάρξει γκρίνια, κυρίως στον επαναληπτικό ημιτελικό του 2006, όταν στο τέλος του ματς ο Σεβτσένκο είχε σκοράρει ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα, όμως ο Μάρκους Μερκ ακύρωσε το γκολ σφυρίζοντας ανύπαρκτο επιθετικό φάουλ στον Ουκρανό επιθετικό. Η Μπαρτσελόνα είχε διαμαρτυρηθεί με τη σειρά της πέρυσι, στο γκολ-οφσάιντ του Ιμπραχίμοβιτς στο Παρίσι.

ΣΥΝΟΛΟ: 2 νίκες Μπαρτσελόνα / 1 νίκη Αντσελότι / 3 ισοπαλίες

ΓΚΟΛ: Μπαρτσελόνα 6 / Αντσελότι 5

ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ: Μπαρτσελόνα 2 / Αντσελότι 0

Το Sport24.gr συγκέντρωσε φωτογραφικό υλικό και βίντεο από αυτά τα 6 παιχνίδια και σας παρουσιάζει την ιστορία των αναμετρήσεων μεταξύ Αντσελότι και Μπαρτσελόνα. Ξεκινάμε με χρονολογική σειρά από το 2004 για να φτάσουμε στις αναμετρήσεις της περσινής περιόδου.

 

1. ΜΙΛΑΝ – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 1-0 (20/10/2004)

Τσάμπιονς Λιγκ 2004/05, φάση των ομίλων

Σκόρερ: Σεβτσένκο (31’)

 

 

Ροναλντίνιο και Νέστα μονομαχούν στο “Σαν Σίρο” (20/10/2004)

Αντσελότι και Μπαρτσελόνα συναντήθηκαν για πρώτη φορά στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ την περίοδο 2004/05. Στο πρώτο ματς, στο «Σαν Σίρο», οι Καταλανοί είχαν την ευκαιρία να προηγηθούν στο 19’, όμως το σουτ του Λάρσον σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Ντίντα. Δέκα λεπτά αργότερα, ο Καφού σέντραρε και ο Σεβτσένκο πέτυχε με κεφαλιά το μοναδικό γκολ του αγώνα. Στο τέλος του αγώνα, η Μπαρτσελόνα είχε ένα ακόμα σουτ στο δοκάρι με τον Ινιέστα. Αυτή ήταν η πρώτη αλλά και η μοναδική φορά που ο Κάρλο Αντσελότι, ως προπονητής, κέρδισε τους «μπλαουγκράνα».

Μίλαν (Κάρλο Αντσελότι): Ντίντα, Καφού, Νέστα, Σταμ, Μαλντίνι, Γκατούζο, Πίρλο, Ζέεντορφ, Κακά (83’ Σερζίνιο), Σεβτσένκο (89’ Κρέσπο), Πίπο Ιντσάγκι (77’ Αμπροζίνι).

Μπαρτσελόνα (Φρανκ Ράικαρντ): Βαλντές, Πουγιόλ, Μπελέτι, Ολεγκέρ, Φαν Μπρόνκχορστ, Ντέκο, Μάρκες, Τσάβι, Ετό (69’ Ινιέστα), Λάρσον, Ροναλντίνιο.

 

 

2. ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ – ΜΙΛΑΝ 2-1 (2/11/2004)

Τσάμπιονς Λιγκ 2004/05, φάση των ομίλων

Σκόρερ: Ετό (39’), Ροναλντίνιο (89’) / Σεβτσένκο (17’)

 

 

Η πρώτη επίσκεψη του Αντσελότι ως προπονητή, στο “Καμπ Νόου”, δίπλα στον Φρανκ Ράικαρντ (2/11/2004)

 

 

Οι παίκτες της Μπαρτσελόνα πανηγυρίζουν το νικητήριο γκολ του Ροναλντίνιο λίγο πριν τη λήξη του αγώνα (2/11/2004)

Δυο εβδομάδες αργότερα, οι δυο ομάδες συναντήθηκαν στο «Καμπ Νόου» με τη Μίλαν να παίρνει και πάλι κεφάλι στο σκορ με τον Σεβτσένκο. Οι «μπαλουγκράνα» αντέδρασαν και ισοφάρισαν στο 39’ με τον Ετό. Οι Ιταλοί φάνηκε ότι βολεύονταν με το 1-1 και δεν ανησύχησαν την εστία του Βαλντές στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Ροναλντίνιο να σκοράρει εντυπωσιακά το νικητήριο γκολ ένα λεπτό πριν ολοκληρωθεί το 90λεπτο. Δίκαιη νίκη για την Μπαρτσελόνα που όχι μόνο κυνήγησε τη νίκη, αλλά έπαιξε και καλύτερα από την αντίπαλό της. Για την ιστορία και οι δυο ομάδες προκρίθηκαν από τον όμιλο (1η η Μίλαν & 2η η Μπάρσα), ενώ οι Ιταλοί έφτασαν μέχρι τον τελικό της Κωνσταντινούπολης, όπου έχασαν το τρόπαιο στα πέναλτι, μετά την απίστευτη ανατροπή της Λίβερπουλ.

Μπαρτσελόνα (Φρανκ Ράικαρντ): Βαλντές, Πουγιόλ, Μπελέτι, Ολεγκέρ, Φαν Μπρόνκχορστ, Ντέκο, Μάρκες (80’ Λάρσον), Τσάβι, Ζιουλί (66’ Ινιέστα), Ετό, Ροναλντίνιο.

Μίλαν (Κάρλο Αντσελότι): Ντίντα, Καφού, Νέστα, Μαλντίνι, Καλάτζε, Γκατούζο, Πίρλο, Αμπροζίνι, Κακά (76’ Ρουί Κόστα), Σεβτσένκο (87’ Τόμασον), Σερζίνιο (73’ Ζέεντορφ).

 

 

3. ΜΙΛΑΝ – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 0-1 (18/4/2006)

Τσάμπιονς Λιγκ 2005/06, ημιτελικός

Σκόρερ: Ζιουλί (57’)

 

 

Ο Αντσελότι στο “Σαν Σίρο” μαζί με τον Ετό (18/4/2006)

 

 

Οι παίκτες της Μπαρτσελόνα πανηγυρίζουν το τέρμα του Ζιουλί (18/4/2006)

Μετά από μεγάλες προκρίσεις στις φάσεις των «16» και των «8» (απέναντι σε Μπάγερν και Λιόν η Μίλαν & απέναντι σε Τσέλσι και Μπενφίκα η Μπαρτσελόνα), οι δυο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες στον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ της σεζόν 2005/06. Στο πρώτο ματς, στο «Σαν Σίρο», οι «ροσονέρι» δημιούργησαν και έχασαν πολλές ευκαιρίες, όμως ήταν οι «μπλαουγκράνα» αυτοί που προηγήθηκαν με το σουτ-γκολ του Ζιουλί μετά από μια εντυπωσιακή ασίστ του Ρόνι. Από εκεί και μετά, οι Ιταλοί πίεσαν, οι Καταλανοί απάντησαν με αντεπιθέσεις, όμως το σκορ δεν άλλαξε, δίνοντας στους φιλοξενούμενους μεγάλο πλεονέκτημα ενόψει της ρεβάνς του «Καμπ Νόου».

Μίλαν (Κάρλο Αντσελότι): Ντίντα, Σταμ (76’ Καφού), Νέστα, Καλάτζε, Σερζίνιο, Γκατούζο (73’ Αμπροζίνι), Ζέεντορφ, Πίρλο (66’ Μαλντίνι), Κακά, Τζιλαρντίνο, Σεβτσένκο.

Μπαρτσελόνα (Φρανκ Ράικαρντ): Βαλντές, Πουγιόλ, Μάρκες, Ολεγκέρ (74’ Μότα), Φαν Μπρόνκχορστ, Εντμίλσον, Φαν Μπόμελ, Ινιέστα, Ζιουλί (70’ Μπελέτι), Ροναλντίνιο (88’ Μάξι Λόπες), Ετό.

 

4. ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ – ΜΙΛΑΝ 0-0 (26/4/2006)

Τσάμπιονς Λιγκ 2005/06, ημιτελικός

 

 

Ο Αντσελότι στη δεύτερη επίσκεψή του στο “Καμπ Νόου” (26/4/2006)

 

 

Ροναλντίνιο και Ζέεντορφ αγκαλιάζονται μετά τη λήξη του παιχνιδιού (26/4/2006)

Στον επαναληπτικό ημιτελικό είχαμε μια μεγάλη μάχη ανάμεσα σε δυο μεγάλες ομάδες. Μπορεί το ματς να έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα, όμως υπήρξαν φάσεις, αγωνία, μάχες και ένα ακυρωθέν γκολ του Σεβτσένκο στα τελευταία λεπτά. Ο Ουκρανός έστειλε τη μπάλα με κεφαλιά στα δίχτυα του Βαλντές ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα, όμως ο Μάρκους Μερκ το ακύρωσε «εφευρίσκοντας» φάουλ του παίκτη της Μίλαν τη στιγμή του άλματος. Η Μπαρτσελόνα ευνοήθηκε από την απόφαση του Γερμανού διαιτητή, άντεξε μέχρι το τέλος και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του «Σταντ ντε Φρανς», όπου κέρδισε με ανατροπή την Άρσεναλ (2-1), προσθέτοντας έτσι το δεύτερο Τσάμπιονς Λιγκ στη συλλογή της και μάλιστα αήττητη σε όλη τη διοργάνωση.

Μπαρτσελόνα (Φρανκ Ράικαρντ): Βαλντές, Πουγιόλ, Μάρκες, Μπελέτι, Φαν Μπρόνκχορστ, Εντμίλσον, Ινιέστα, Ντέκο, Ζιουλί (69’ Λάρσον), Ροναλντίνιο, Ετό (87’ Φαν Μπόμελ).

Μίλαν (Κάρλο Αντσελότι): Ντίντα, Σταμ, Κοστακούρτα (64’ Καφού), Καλάτζε, Σερζίνιο, Πίρλο, Γκατούζο (68’ Ρουί Κόστα), Ζέεντορφ, Κακά, Ιντσάγκι (79’ Τζιλαρντίνο), Σεβτσένκο.

 

 

5. ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 2-2 (2/4/2013)

Τσάμπιονς Λιγκ 2012/13, προημιτελικός

Σκόρερ: Ιμπραχίμοβιτς (79’), Ματουιντί (94’) / Μέσι (38’), Τσάβι (89’)

 

 

Επιθετική προσπάθεια του Λαβέτσι μπροστά στην εστία του Βαλντές (2/4/2013)

Επτά χρόνια μετά τον αποκλεισμό του από τη Μπαρτσελόνα στον ημιτελικό του 2006, ο Κάρλο Αντσελότι βρήκε ξανά μπροστά του τους Καταλανούς, αυτή τη φορά στα προημιτελικά της διοργάνωσης και πλέον ως προπονητής της Παρί Σεν Ζερμέν. Οι «μπλαουγκράνα» έφτασαν στους «8» έχοντας αποκλείσει με εντυπωσιακό τρόπο την πρώην ομάδα του Αντσελότι (4-0 επί της Μίλαν), ενώ η Παρί ξεπέρασε σχετικά εύκολα το εμπόδιο της Βαλένθια του Ερνέστο Βαλβέρδε. Στο πρώτο ματς στο «Παρκ ντε Πρενς», η Μπαρτσελόνα εξαφάνισε τους γηπεδούχους στα πρώτα 60 λεπτά. Προηγήθηκε με τον Μέσι μετά από εκπληκτική ασίστ του Άλβες, ο οποίος πραγματοποίησε ένα από τα κορυφαία παιχνίδια της καριέρας του, δημιούργησε ένα καράβι ευκαιρίες τις οποίες όμως δεν εκμεταλλεύτηκε και έδωσε τελικά την ευκαιρία στην Παρί να αντιδράσει. Η αποχώρηση του Μέσι στο ημίχρονο λόγω τραυματισμού, αποσυντόνισε αρκετά τους «μπλαουγκράνα», που είδαν στο 79’ τον Ίμπρα να ισοφαρίζει 1-1 από καταφανέστατη θέση οφσάιντ, όμως η Μπάρσα πήρε και πάλι προβάδισμα στο 89’, μετά από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τσάβι (το κέρδισε ο Αλέξις). Το τελικό 2-2 πέτυχε ο Ματουιντί στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Παρί Σεν Ζερμέν (Κάρλο Αντσελότι): Σιρίγκου, Ζαλέ, Άλεξ, Σίλβα, Μάξουελ, Μόουρα, Μπέκαμ (70’ Βεράτι), Ματουιντί, Παστόρε (76’ Γκαμέιρο), Λαβέτσι (66’ Μενέζ), Ιμπραχίμοβιτς.

Μπαρτσελόνα (Τίτο Βιλανόβα): Βαλντές, Πικέ, Άλβες, Μαστσεράνο (84’ Μπάρτρα), Άλμπα, Μπουσκέτς, Τσάβι, Ινιέστα, Αλέξις, Μέσι (46’ Σεσκ), Βίγια (81’ Τέγιο).

 

6. ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ – ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ 1-1 (10/4/2013)

Τσάμπιονς Λιγκ 2012/13, προημιτελικός

Σκόρερ: Πέδρο (71’) / Παστόρε (50’)

 

 

Ο Παστόρε ανοίγει το σκορ μέσα στο “Καμπ Νόου” (10/4/2013)

 

 

Ο Πέδρο μόλις έχει ισοφαρίσει και πανηγυρίζει μαζί με τον Άλμπα (10/4/2013)

Η Μπαρτσελόνα υποδέχτηκε την Παρί στο «Καμπ Νόου» με τον Μέσι στον πάγκο. Στο πρώτο ημίχρονο οι Γάλλοι κυριάρχησαν με τον Βαλντές να κρατάει το μηδέν στην εστία του με μεγάλες επεμβάσεις. Στο ξεκίνημα της επανάληψης, ο Παστόρε πέτυχε το 0-1, δίνοντας πλέον σκορ πρόκρισης στους φιλοξενούμενους. Στο 62’ ο Τίτο πέρασε τον ανέτοιμο Μέσι στον αγώνα και η Παρί υποχώρησε στο γήπεδο για να κρατήσει το αποτέλεσμα. Ο Αργεντίνος ήταν η ψυχολογική ένεση που χρειαζόταν η ομάδα του στο κρισιμότερο σημείο του παιχνιδιού. Στο 71’ ο Πέδρο ισοφάρισε μετά από συνδυασμό των Μέσι και Βίγια και η Μπαρτσελόνα πήρε τελικά την πρόκριση, αφού πρώτα χρειάστηκε να περάσει στιγμές αγωνίας μέχρι να ακουστεί το σφύριγμα της λήξης.

Μπαρτσελόνα (Τίτο Βιλανόβα): Βαλντές, Πικέ, Άλβες, Αντριάνο (62’ Μπάρτρα), Άλμπα, Μπουσκέτς, Τσάβι, Ινιέστα, Πέδρο, Σεσκ (62’ Μέσι), Βίγια (84’ Σονγκ).

Παρί Σεν Ζερμέν (Κάρλο Αντσελότι): Σιρίγκου, Ζαλέ (88’ Φαν Ντερ Βιλ), Άλεξ, Σίλβα, Μάξουελ, Βεράτι (83’ Μπέκαμ), Παστόρε, Μότα, Μόουρα, Λαβέτσι (80’ Γκαμέιρο), Ιμπραχίμοβιτς.

Πηγές: As, Mundo Deportivo, Opinión de Málaga, Marca

To Top