slideshow-2

Όταν ο βασικός μέτοχος της ΤΣΣΚΑ Χρίστο Στοΐτσκοφ πατούσε Χαριλάου και εγκωμίαζε τον Άρη!

Η ΤΣΣΚΑ Σόφιας έρχεται στην Θεσσαλονίκη για το φιλικό με τον Άρη… Μια από τις κορυφαίες ομάδες της Βουλγαρίας, η οποία έχει ως βασικό μέτοχο της, τον μεγάλο Χρίστο Στοΐτσκοφ, ίσως τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή που ανέδειξε το ποδόσφαιρο της γειτονικής χώρας…

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με εκατοντάδες στοιχήματα & επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ!

Μια αναδρομή στα αρχεία του PRESSARIS καταγράφει την επίσκεψη του ίδιου του 53χρονου θρύλου στο Κλεάνθης Βικελίδης το 2012, με αφορμή ένα φιλικό του Άρη με την τότε πρωταθλήτρια Βουλγαρίας Λίτεξ Λόβετς, την οποία προπονούσε ο Στοΐτσκοφ.

Ήταν μια ξεχωριστή επίσκεψη, ενός σπουδαίου ανθρώπου του ποδοσφαίρου… Τότε είχε μιλήσει στο PRESSARIS. Ας ξαναθυμηθούμε τι έλεγε τότε για την κιτρινόμαυρη ομάδα και όχι μόνο…

“– Πώς είδατε το φιλικό με τον Άρη;

«Είμαι χαρούμενος με το παιχνίδι, οι παίκτες μου έδωσαν ότι μπορούσαν, ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Εμείς ετοιμαζόμαστε για τις επίσημες συναντήσεις και θέλουμε να ξεκινήσουμε με νίκη επί της Ρακόφσκι».

– Τι ξεχωρίσατε;

«Κατ’ αρχήν από την ομάδα μου έμεινα πολύ ευχαριστημένος όχι μόνο σήμερα αλλά και από το φιλικό με την Καλαμαριά. Από τον Άρη διαπίστωσα από κοντά αυτό που είδα και στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, ότι είναι, δηλαδή, μια πολύ καλή ομάδα. Έχει καλές μονάδες, είναι ένα οργανωμένο κλαμπ και έχει μεγάλες δυνατότητες».

– Τι σας άρεσε από τον Άρη;

«Ο Άρης, γνωρίζουμε όλοι στη Βουλγαρία και όχι μόνο ότι είναι ένας μεγάλος σύλλογος με αξιόλογο και γνωστό όνομα. Το διαπιστώσαμε αυτό από κοντά. Αντιληφθήκαμε την ποιότητά του και τη φιλοξενία του. Ήταν για μας μια σημαντική εμπειρία. Έχουμε τον σεβασμό και την εκτίμησή μας στον Άρη».

– Σήμερα είχε βέβαια απουσίες…

«Σε σχέση με το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ είχε απουσίες πράγματι. Δεν έπαιζαν πολύ καλοί παίκτες όπως π.χ. ο Καστίγιο ή ο Ακόστα. Μου άρεσε ο Άρης και την Κυριακή και σήμερα, κι είμαι σίγουρος ότι με τους παίκτες που έχει μπορεί να εξελιχθεί καλύτερα. Ξεχώρισα στην Τούμπα τον Καστίγιο, που είναι τρομερή περίπτωση ποδοσφαιριστή. Το είπα και σε άλλες συνεντεύξεις μου και δεν κρύβω την εκτίμησή μου».

– Τον γνωρίζετε προσωπικά;

«Τον γνωρίζω, όχι προσωπικά, αλλά από την Εθνική Μεξικού και τις εκεί εμφανίσεις του, αλλά και από ορισμένα εξαιρετικά παιχνίδια που πραγματοποίησε στο παρελθόν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο κόσμος του Άρη, που γνωρίζω ότι αγαπάει την ομάδα του πολύ παθιασμένα, θα πρέπει να ξέρει ότι ο Νέρι θα τους βοηθήσει όσο μπορεί. Είναι ένας παίκτης που πάντα ανταποδίδει την αγάπη που λαμβάνει από τον κόσμο. Μάλιστα σήμερα είχαμε και μια συνομιλία μαζί…».

– Τι είπατε;

(Γέλια…) «Αυτό ήταν προσωπική μας υπόθεση. Πάντως, πήρα μια φανέλα του από τον Άρη και υποσχέθηκα να του στείλω και μια δική μου από αυτές που είχα όταν έπαιζε στην Εθνική ή στην Μπαρτσελόνα…».

– Υπάρχει περίπτωση συνεργασίας με τον Άρη;

«Γιατί όχι; Όλα είναι ανοιχτά. Έχουμε ακαδημίες στην Ισπανία και στην Βουλγαρία και θα μπορούσαμε από όσο ξέρω να συνεργαστούμε σε μια άλλη βάση».

-Μείνατε μέρες στη Θεσσαλονίκη, πώς σας φάνηκε η παραμονή εδώ;

«Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος, όλα πήγαν καλά. Ζήσαμε σε μια όμορφη πόλη με φιλόξενους ανθρώπους και κάναμε σωστά τη δουλειά μας, θέλω να πιστεύω»”.

To Top