Όταν ο Γκάλης έβαζε 50αρες! Σούπερ αφιέρωμα των Ισπανών ενόψει Μουντομπάσκετ! (photos + videos)

Έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για το Μουντομπάσκετ της Ισπανίας και τα αφιερώματα δίνουν και παίρνουν στην Ιβηρική χερσόνησο. Δεν θα μπορούσε ένα από αυτά τα αφιερώματα των Ισπανών να μην αφορά τον Νίκο Γκάλη, πρώτο σκόρερ στο προηγούμενο Μουντομπάσκετ που διοργανώθηκε στην Ισπανία, το 1986, το πρώτο για την ελληνική Εθνική ομάδα.

Το σάιτ vavel.com έχει κάνει ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στον κορυφαίο Έλληνα αθλητή όλων των εποχών και θρύλο του μπασκετικού Άρη. “Το μπάσκετ άλλαξε τελείως τη μέρα που ένας νεαρός ελληνοαμερικανός αποφάσισε να βγάλει τα γάντια του μποξ για την πορτοκαλί μπάλα. Τα υπόλοιπα που ακολούθησαν ήταν αποτέλεσμα αυτής της απόφασης! Το αγόρι έγινε άντρας και το καλοκαίρι ου 1986 έδειξε σε όλον τον κόσμο ότι οι Έλληνες ήξεραν επίσης πως να παίζουν μπάσκετ”, είναι η εισαγωγή του αφιερώματος για τον Γκάλη.

Ο “Νικ” αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στο Μουντομπάσκετ του 1986, αφήνοντας πίσω του θρύλους όπως ο Όσκαρ Σμιτ, ο Ντράζεν Πέτροβιτς, ο Χουάν Αντόνιο Σαν Επιφάνιο ή ακόμα και ο Άρβιντας Σαμπόνις! Σκόραρε 53 πόντους στη πρεμιέρα επί του Παναμά, έκλεισε το τουρνουά στους αγώνες κατάταξης με 40 και 49 πόντους αντίστοιχα και τελείωσε με έναν μέρο όρο 33,5 πόντων, που ουδείς μπόρεσε ποτέ να ξεπεράσει στην ιστορία των Μουντομπάσκετ!

To Top